Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Τα Χριστούγεννα αυτά ήσαν μια κάποια λύσις

Επιτέλους, μάζεψα τα Χριστουγεννιάτικα. Τα κοίταζα και με έπιανε μια βαρεμάρα και είχα μια διάθεση ασήκωτη. Τα είχα βαρεθεί πια, δυο ολόκληρους μήνες, από την άλλη όμως δεν μου έκανε καρδιά να τα μαζέψω. Ενεργοποιήθηκα ωστόσο φοβούμενη μη μας βρει το Πάσχα να τσουγκρίζουμε μπάλες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί, ενώ όλοι πετούν απ΄την χαρά τους και θέλουν να βάζουν το χεράκι τους  στο στόλισμα, στο ξεστόλισμα είναι εξαφανισμένοι. 

-Μάριε θα με βοηθήσεις να βάλω αυτές τις μπαλίτσες στα κουτιά αγόρι μου; 
-Όχι μανούλα βαριέμαι...

Ο δε Μανώλης μου το είχε ξεκαθαρίσει από πριν, δεν θα μου στερούσε την χαρά να είμαι η Υπεύθυνη πασών των ξε-στολισμών! Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ελληνικοοικογενείας! Αυτό, που ένας είναι γενικών καθηκόντων και κάνει την "βρώμικη" δουλειά ποτέ δεν το κατάλαβα, έστω και αν έκανα παρελθοντικά κατάχρηση της καλοσύνης του ενός. Κάποτε πήρα σκύλο, για την ακρίβεια τον βρήκα πεταμένο στο πάρκο, με το μάτι του πεταμένο έξω. Αφού τον υιοθέτησα, Σεπτέμβριος ήταν, έκανε τα χειρουργεία του και ζούσαμε αντάμα. Το ερχόμενο καλοκαίρι, μου προκύπτει περιοδεία, τον πηγαίνω στην μαμά μου. Μέχρι που πέθανε, το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του το πέρασε στο πατρικό μου. Έτρεχε η καημένη η μανούλα μου, μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα της, να φροντίζει και τον Χούκι. 
Αυτό, είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα, για το πως μπορεί κάποιος να μετατοπίζει τις ευθύνες του και να τις χρεώνει στον πιο αδύναμο κρίκο. Πάλι καλά που εδέησα και μεγαλώνω το παιδί μου. Και ας μου πει κάποιος, πως θα γίνει να πείσω τον άσωτο υιό μου να μαζεύει τουλάχιστον τα παιχνίδια του. Διότι όσο εγώ έκλεινα σε κούτες τα στολίδια, αυτός όχι μόνον δε με βοηθούσε, αλλά σκόρπιζε αβέρτα παζλ, γράμματα και μαρκαδόρους. Του κάκου εμένα μάλλιαζε η γλώσσα μου: 

-Αγόρι μου δεν θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ, να τελειώσουμε πιο γρήγορα, να παίξουμε μετά πλαστελίνες; Είσαι πια μεγάλο αγόρι και έχεις καταφέρει τόσα σπουδαία πράγματα δεν θέλεις να γίνεις ΚΑΙ βοηθός μου! 
Δεν πα να λες ότι θες κυρά μου το παιδί μουλάρωσε! Όταν τελείωσα πια και έπρεπε να βάλω σκούπα, να μαγειρέψω κάτι καλό για τον άντρα που γεννεθλιάζει σήμερα, να φτιάξω ένα γλυκάκι να, να, να, ο μικρός μου το έσκασε το παραμύθι: 

-Μαμά ξέρεις γιατί δεν σε βοηθάω; Είμαι λυπημένος γιατί φύγαν τα Χριστούγεννα, τι θα έρθει τώρα;
-Έχεις δίκιο αγόρι μου. Τα Χριστούγεννα αυτά ήσαν μια κάποια λύσις! Και του χρόνου!
Σας γλυκοφιλώ 

Ειρήνη

23 σχόλια:

  1. 1) Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου!
    2) Με γεια η ανακαίνιση!
    3) Τώρα θα έρθουν οι Απόκριες!
    4) Μην ελπίζεις... Αν δεν θέλει να μαζέψει τα παιχνίδια του, δεν θα το κάνει ποτέ... Προσωπική πείρα! Αν αντέχεις, άστο το χάλι στο δωμάτιο του, μέχρι να...φιλοτιμηθεί (και αν!!) και τα μαζέψει κάποια στιγμή, αλλά αντέχεις;...
    5) Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Σ' ευχαριστώ πολύ Πέτρα μου! 2) Και πάλι σ' ευχαριστώ αν και η αδερφούλα μου κόπιασε, όπως για όλα εδώ μέσα, γιατί εγώ δεν ξέρω που πάνε τα πέντε! 3) Από μικρή τις μισούσα και ο μικρός δεν ενθουσιάζεται επίσης! 4) Απόψε που τον κοίμιζα τον ρώτησα πότε θα κοιμάται μόνος του και μου απάντησε ορθά κοφτά "σε δύο χρόνια"! Τώρα ήρθες κι εσύ και με αποτελείωσες..... δεν αντέχω! 5) Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  2. Καλή χρονιά με υγεία , και από σήμερα και εγώ μια ακόμα blogοφίλη ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες blogoφίλη! Καλή χρονιά με υγεία και χαρά!

      Διαγραφή
  3. Θέλει κάτι να έχει για να προσμένει ο μικρούλης σου..
    Δως του κάτι, μια υπόσχεση..

    Καλημέρα φωτεινή εύχομαι...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Αννιώ μου! Του υποσχέθηκα ότι θα έρθει η Άνοιξη και θα πηγαίνουμε κάθε μέρα για μπάλα και μετά το Πάσχα που θα δει τα ξαδελφάκια του! Ελπίζω να του πήρα την λύπη! Καλημέρα κι από μένα γλυκό κορίτσι!

      Διαγραφή
  4. Ειρήνη μου να χαίρεσαι τον υπέροχο αντρούλη σου και να είστε πάντα ευτυχισμένη !!!!! Ο Μάριος ξέρει πάντως να σε αποστομώνει !!!!!!!!! Νομίζεις πως τα ξέρει όλα και εσύ έχεις να πάρεις πολλά από τις σκέψεις του !!!! Φοβερό παιδί !!!!!!
    Απολαμβάνω πολύ τα κείμενα και τις δημιουργίες σας !!!!

    Φιλία πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε πολύ Γιάννα μου! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με όλα τα καλά! Ο Μάριος, όπως και όλοι οι συνομήλικοι του, μας πουλάν και μας αγοράζουν!!! Σε φιλώ γλυκά κουκλάρα μου. Φιλάκια και στον Νίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχχχχχ, εμένα το ξεστόλισε το δέντρο (και το σπίτι) η μάνα μου την Δευτέρα που μας πέρασε όταν ήμασταν μικροί-μεγάλοι στην δουλειά/σχολείο/παιδικό (γιατί δεν είχε τι να κάνει και βαριόταν, λέει) και το βράδυ όταν γυρίσαμε αντιλαμβάνεται την απουσία των Χριστουγέννων ο Ορέστης (3 χρονών), γουρλώνει τα ματάκια του και φωνάζει με απελπισία: "Ποιος πήε το Chwistmas twee μου ;;;;;;;;;;" (μόνο δικό του ήταν - χαχαχαχαχααα !!!). "Η γιαγιά το μάζεψε και το πήγε στο γκαράζ γιατί τελείωσαν τα Χριστούγεννα" του λέω.
    Ω ρε μάνα μου, ένα κλάμα που πάτησεεεεεεεε !!! Να μην μπορούμε να τον ησυχάσουμε !!! Ειδαμε και πάθαμε !!! Τώρα μας ρωτάει πότε θα ξανέρθουν τα Χριστούγεννα !

    Μωρέ, καλά είχα κάνει εγώ πέρυσι και το ξεστόλισα τον Μάρτιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ μωρέ το πουλάκι μου, από την μια να γελάς με τα καμώματα τους και από την άλλη πολύ στενάχωρη η απογοήτευση τους! Τον Μάρτιοοοοο; Δηλαδή φάγατε τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, με Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο; Φιλάκια και μεγάλο φιλί στον γλυκούλη Ορέστη!

      Διαγραφή
    2. Όχι, εντάξει. Δεν φτάσαμε 25η Μαρτίου - χαχαχαχα !!! Αρχές του Μάρτη ξεστόλισα, γιατί πλησίαζαν τα γεννέθλια του μεγάλου, οπότε είχαμε άλλο λόγο γιορτής - χαχαχαχαααα !!

      Διαγραφή
  7. Εγώ δεν το έχω ξεστολίσει ακόμα!! ίσως βρω χρόνο το Σαββατοκύριακο!! Το πολύ πολύ θα το παίξουμε παλιοημερολογίτες και θα ξεστολίσουμε από βδομάδα...χεχε!! Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου!! Χρόνια του πολλά!! Πολλά φιλιά Ειρηνάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα έχετε λίγο χρόνο ακόμη παλιοημερολογίτες! Σ' ευχαριστώ Ελπιδάκι μου και συ να χαίρεσαι τα αγόρια σου! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  8. Να τον χαιρεσαι τον αντρουλη σου!!!Κι εγω μονη τα μαζευω καθε χρονο...τι να κανουμε...Καλο σκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ κορίτσι! Έτσι είναι....μάζευε μαμά και μη μιλάς :) Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  9. Κι εμείς ακόμα δεν ξεστολίσαμε. Μάλλον περιμένουν τη μαμά. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια κάποια λύση και ξεχάσαμε για λίγες μέρες τα δυσάρεστα. Με το ξεστόλισμα όμως θα έρθει κι ένας αέρας ανανέωσης στο σπίτι.
    Να χαίρεσαι και τον σύζυγο!
    Φιλιά Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου! Αλήθεια είναι ότι έρχεται ένας αέρας ανανέωσης. Είχαν ήδη αρχίσει να σκονίζονται τα στολίδια μου, να με κουράζει η γιορτινή ατμόσφαιρα χωρίς γιορτή, έτσι ευχαριστήθηκα δουλειές και το σπίτι καθαρό. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Το πρόβλημα με τα παιχνίδια είναι άλυτο. Το να μαζέψουν κάτι πριν ανοίξουν κάτι άλλο υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας. Το να τα μαζέψουν όλα μαζί μετά είναι επίσης εξωπραγματικό! Δεν μας λυπούνται καθόλου.
    Χαίρομαι που σε γνωρίζω και να χαίρεσαι τον ανδρούλη που έχει γενέθλια μόλις δύο μέρες μετά τον δικό μου!
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι Δέσποινα, καλώς όρισες! Σ΄ευχαριστώ να χαίρεσαι κι εσύ τον καλό σου! Άλυτο ε; με κόβεις τα φτερά :) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Αχ παιδιά, εγώ γιατί δεν έχω αυτό το άγχος μη τσουγράω το Πάσχα μπάλες; Το αφήνω το δετράκι μου, ακόμα έτσι το έχω και ίσως καμιά βδομάδα ακόμα. Ναι, το ομολογώ βαριέμαι. Αλλά δε με χαλάει κι όλας :) Η μαμά μου, 'τι θα πει ο κόσμος' ο κόσμος να κοιτάει τη δουλειά του! Αυτό πάντως με τις ευθύνες που λες, το έχω αποδεχτεί. Μόνη μου το στολίζω -βλέπεις παιδιά δεν έχω- μόνη μου το ξεστολίζω. Δε βαριέσαι!
    Και του χρόνου!
    Φιλιά πολλά **

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι! Την καλλίτερη δουλειά κάνεις που δεν έχεις άγχος και δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, εκεί που δεν τους σπέρνεις!!! Μαγική συνταγή για ευτυχισμένη ζωή! Και του χρόνου! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Απολαυστική η ανάρτησή σου , Ειρήνη μου !!! χα χα χα !!!! Το
    παίρνουμε απόφαση - το ξεστόλισμα δεν αρέσει σε κανένα και
    ....... το κάνουν οι μαμάδες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Νίκη μου! Με τις υγείες μας :) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή