Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πλεκτό καπέλο γιορτινό

Μου αρέσουν πολύ τα καπέλα, όπως επίσης και κάθε είδους αξεσουάρ. Τσάντες, φουλάρια, κοσμήματα, είναι τα αγαπημένα μου! Μια ζωή τα ρούχα μου σκούρα και τα ίδια για δεκαετίες.... Τα σκούρα "κόβουν" για όποιον δεν κόβει τις γουρουνιές! Έτσι λοιπόν τα αξεσουάρ, δείχνουν πάντα χαρούμενη και κομψή την μόνιμη ενδυμασία μου, σχεδόν στολή θα έλεγα,  μαύρο παντελόνι, μαύρη φαρδιά μπλούζα και στο τσακίρ κέφι, καφέ, μπλε, και το τολμηρά ανοιχτόχρωμο γκρι!!! Καπέλα στο παρελθόν έραψα πολλά, όταν περνούσα τη φάση της κοπτοραπτικής. Τώρα που η καινούρια μου αγάπη είναι το βελονάκι τα πλέκω και εννοείτε πως τα φοράω φανατικά κι ας έχω πολλές φορές αντιμετωπίσει βλέμματα περιπαικτικά και παρόμοια σχόλια. Γειτόνισσα της μαμάς μου: (το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της πόλης και μάλιστα διόλου έγκυρο, διαστρεβλώνει ότι της καπνίσει, σαν τις ειδήσεις στο μέγκα σαν να λέμε) 
-Μαρή Ρηνούλα, εσύ είσαι και δεν σε γνώρισα; Λέω πια μπαίνει στην οικοδομή μας η θεία από το Σικάγο,  ΧΑΧΑΧΑΑ.... σκάει και στα γέλια με το σχόλιο της!Της χαμογελώ αμήχανα, τι της απαντάς; Τίποτα......μεγάλη γυναίκα γαρ.

















Δε βαριέσαι, ας λέει ότι θέλει, αυτά να ήταν τα σοβαρά μας προβλήματα!Δυστυχώς υπάρχουν άλλα και αξεπέραστα πολλές φορές...όχι δεν θα μαυρίσω... ας επανέλθω στα καπέλα. 

















Σας δείχνω λοιπόν το νέο γιορτινό μου καπέλο κι ας είναι γύρω μας τα πράγματα, με το συμπάθειο, μ...ί καπέλο.

















Σας γλυκοφιλώ

 Ειρήνη

8 σχόλια:

  1. Ωραίο χρώμα!!! Άσ΄τους να λένε ότι θέλουν! Θα είχε πολύ ενδιαφέρον πάντως να μας έδειχνες και τα καπέλα που έχεις ράψει!!! Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ Μαρίνα.Τα νήματα είναι παλιά περισσεύματα από την περίοδο πλεξίματος με βελόνες. Όσο για τα παλιά μου καπέλα, ένας θεός ξέρει που βρίσκονται, πάνε και είκοσι χρόνια από τότε που τα έραψα! Θα τα ψάξω στο πατρικό μου μήπως και τα βρω. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλαυσα και το καπέλο και το κείμενο...

    Να είσαι καλά σόϊ! :)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα..."σόι" Σ' ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε οχι και θεια απ'το σικαγο!!!!θα τρελαθουμε τελειως;κακεντρεχιες παιδι μου, τελειο το καπέλο, γεια στα χερια σου!!!φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ πολύ Ελένη μου! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρλεσουν τα καπέλα! Πολύ! Και σου πάνε τρέλα! Καλώς βρεθήκαμε Ειρήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλωσόρισες Τζωρτζινάκι! Μου έφτιαξες την Κυριακή! Δεν ξέρω αν είναι κάπως εφηβική η αντίδραση μου αλλά θα σου το ομολογήσω....η χαρά μου είναι τεράστια που εσύ επικοινωνείς μαζί μου! Σ' ευχαριστώ για όλα, για τις ώρες ανάγνωσης σου, που με με κράτησαν γερά στην πραγματικότητα αλλά και με ταξίδεψαν.Με γύρισες ακόμη και πίσω στην κοινή μας, σχεδόν, ζωή στον νομό Κοζάνης! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή