Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Κέικ σοκολάτας

Μετά τα κανελόνια, σειρά έχει ένα υπέροχο και πολύ εύκολο κεκάκι. Τέλειο για το πρωινό σας ή για να συνοδεύσει τον καφέ σας. Υλικά απλά, που λίγο πολύ όλοι τα έχουμε στο σπίτι μας.

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ ζάχαρη
225 γρ μαργαρίνη με 1/4 βούτυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι (το έχω δοκιμάσει και με αγελάδας με με στραγγιστό και τα δυο κάνουν)
3 αυγά
50 γρ κακάο
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο

Προσθέτω και την ζάχαρη
Χτυπάω στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει 


Μέχρι να γίνει το βούτυρο, κοσκινίζω σ' ένα μπολ το αλεύρι

με το κακάο

και την βανίλια

Προσθέτω τα αυγά ένα - ένα στο μίξερ.

 Στην συνέχεια προσθέτω το γιαούρτι και ξαναχτυπάω.

Το μείγμα θα φανεί σαν να έκοψε! Μην ανησυχείτε, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Τέλος προσθέτω το μείγμα του αλευριού λίγο - λίγο.

Χτυπάω καλά μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα.

Βάζω σε μια φόρμα για κέικ. (Προσοχή, εάν δεν έχετε φόρμα σιλικόνης, πρέπει να βουτυρώσετε και να αλευρώστε καλά την φόρμα σας.

Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 για 40 λεπτά.

 Ξεφορμάρετε ...

 και σερβίρετε!

 Καλή όρεξη!

Υ.Γ.1= Προσοχή με την φόρμα σιλικόνης. Λίγο ψήσιμο παραπάνω, μπορεί να είναι καταστροφικό! Είναι πολύ καλές άλλα δεν χαρίζουν... Σε χρόνο dt μπορεί να σου μαυρίσει! Το δικό μου την γλύτωσε στο παρά τσαφ!!! Τι να κάνω όμως; Με το μωρό ξεχνιέμαι...
Υ.Γ.2= Το συγκεκριμένο κέικ δεν είναι αφράτο και αέρινο, όπως άλλες συνταγές. Έχει διαφορετική υφή, λίγο πιο βαρύ, λίγο πιο υγρό. Παρ' όλα αυτά όμως είναι υπέροχο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου