Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Κότσι στην γάστρα

Συνεχίζουμε με τις εύκολες συνταγές που συνόδευσαν την μπυρίτσα μας το Σαββατόβραδο.

Για μας το κότσι είναι λατρεμένο κομμάτι κρέατος! Και πραγματικά είναι πάρα πολύ εύκολο στο να γίνει και να γίνει λουκούμι!

ΥΛΙΚΑ:

2 κότσια περίπου 1,5 κιλό
Αλάτι και πιπέρι
100 ml λευκό κρασί
50 ml λάδι 
1 κουτ. σούπας μέλι
1 πορτοκάλι (τον χυμό του)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα καυτερή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα κότσια και τα βάζουμε στην γάστρα.

Αλατοπιπερώνω και τρίβω καλά με τα χέρια μου.


Σ' ένα σέικερ βάζω το κρασί, το λάδι, την μουστάρδα, το μέλι και το χυμό του πορτοκαλιού και αναμειγνύω καλά τα υλικά.


Περιχύνω τα κότσια και ψήνω στους 200 με αέρα για 2 με 2,5 ώρες, ανάλογα το πόσο μεγάλα είναι τα κότσια.

Σερβίρουμε με μουστάρδα, κέτσαπ και BBQ σως και απολαμβάνουμε!
















Καλή όρεξη!

Υ.Γ.= Μετά από 1,5 ώρα τσεκάρουμε την γάστρα, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγη υγρασία, για να μην στεγνώσει το κρέας. Εγώ προτίμησα να βάλω λίγο κρασάκι.

2 σχόλια:

  1. Σερβιρίστικα κιόλας απ΄αυτό το εξαιρετικό φαγητό!
    Από τα πιο νόστιμα κομμάτια κρέατος κι εσύ Σοφία το έφτιαξες τέλεια....

    Φιλιά σου πολλά και ευχαριστώ που πρόσθεσες την Κουζίνα μου στο blogroll σας!
    Έχετε ήδη περάσει και στο δικό μου.
    Παρεπιμπτόντως έψαχνα να γίνω Follower μα δεν βρήκα το αντίστοιχο πινακάκι εδώ...πήγα στο άλλο σου! :)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έκανες και σερβιρίστικες, για φάγωμα ήταν!!!
    Ουπς! Δίκαιο έχεις, αλλά ακόμα το φτιάχνω το μπλογκάκι μου. Μόλις βρω χρόνο θα το φτιάξω...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή