- Τι θα φάμε για βραδινό Ειρήνη;
- Τι να φάμε ρε αγάπη, κάτι ελαφρύ. Όλο τρώμε, τρώμε... Μπροστά είναι οι γιορτές και μεις δεν κάνουμε καθόλου κράτει για να έχουμε λίγο περιθώριο για κραιπάλη!
(Σαν να μην άκουσε το πουλάκι μου)
- Δεν κάνεις λίγα πισία;
- Αααα, ωραία ιδέα!
- Θα βάλω τον μικρό για ύπνο κι εσύ τα φτιάχνεις.
Κάνω το ζυμάρι μου τηλεφωνεί η μαμά μου:
- Τι κάνετε κορίτσι μου;
- Τα αγόρια διαβάζουν παραμύθι κι εγώ στην κουζίνα φτιάχνω πισία.
- Με την μικρή μίλησες;
- Ναι, πριν λίγο και προσπαθούσε να με πείσει να βάλω την συνταγή στο μπλογκ.
- Ε και συ γιατί δεν το κάνεις;
- Βρε μαμά δεν μπορώ.... μόλις τα βγάλω από την φωτιά, θέλουμε να κάτσουμε να φάμε και όχι να βγάζω φωτογραφίες και μάλιστα άθλιες! Δεν το έχω!
- Σιγά το πράμα παιδάκι μου, θα τα βάλεις σε μια πιατέλα, θα πετάξεις δίπλα δυο μαϊντανά και λίγο σιρόπι βύσσινο για ομορφιά και τέλος!
Γέλασα με την καρδιά μου με την παρότρυνση της μαμάς μου και την άποψη της για το food styling!!!
- Καλά βρε μανούλα θα την αναρτήσω.
Προσπερνώ το ότι με πορδές δεν βάφονται αυγά και σας παραθέτω την συνταγή με μερικές "καλλιτεχνικές" φωτογραφίες!
ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει.
ΓΕΜΙΣΗ:
250 γραμμάρια μυζήθρα γλυκιά την οποία λιώνουμε καλά με πιρούνι.
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το νερό την μαγιά, το λάδι, την ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Φτιάχνουμε μπαλάκια από την ζύμη και τα ανοίγουμε (όχι πολύ να μην γίνει λεπτό το ζυμαράκι μας) βάζουμε γέμιση και το κλείνουμε. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Εγώ τα τηγανίζω σε ελαιόλαδο αρκετό, αλλά να μην κολυμπούν μέσα σ' αυτό.
Η αγαπημένη μου βερσιόν είναι με γέμιση πατάτας, αλλά δεν αρέσουν στον καλό μου.
Επίσης είναι τέλεια και με κιμά!
Έφτιαξα και λίγες σκέτες, χωρίς γέμιση πιτούλες, για το παιδάκι μου που είναι αλλεργικούλης.
Σας γλυκοφιλώΕιρήνη
Με πατάτα με αρέσουν εμένα που είμαι από τη Θεσσαλονίκη, και είναι καταπληκτικά ακόμη και στις πιο ευφάνταστες παραλλαγές τους!!! Στις φωτογραφίες δεν βλέπω τη sour and sweet pontiac version!!! Αλλά και με το background από ζελέ φύλλα μαιντανού με τις ιριδίζουσες αντάυγεις χρυσού, ωραίες βγήκανε οι φωτογραφίες!!! Πάντα με συνοδεία αγγελικής το βραδυ της παρασκευής....The spam Boy!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή(Σσσσ....μην πεις σε κανέναν ότι είναι λάδι!!!!!) The spam Boy!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να σε κάνω ήθελεν Αγγλίες η μούρη σου!!!Άντε έλα και θα σε κάνω όλες τις βερσιόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠισία και ξερο ψωμί χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Σωστήηηηη! Τ΄αγαπάς κι εσύ; :)
ΔιαγραφήΚαι για να τα καψουμε ρίχνουμε και εναν Κότσαρη :)
ΔιαγραφήΤρελάινομαι για πισία !!! Εμένα μ' αρέσουν με πατάτα και τριμμένη φέτα ανάμεικτα, αλλά και γλυκά, με μυζήθρα, μέλι και κανέλλα !!! Μιαμμμμμ !!! Θα πω στην μαμά μου να φτιάξει, τώρα που είναι εδώ - χοχοχοχοχοχοχο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ έχω αυτές τις μέρες εδώ την μανούλα και την έχω κάνει βασίλισσα.....της κουζίνας! Πως και τα φτιάχνετε; Είσαι καθόλου πόντια; Εγώ καμένο χαρτί... 100%
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι. 3/4 Θρακιώτισσα κι 1/4 Μακεδονίτισσα είμαι. Αλλά τα πισία μας τα έμαθε η θεία μου που παντρεύτηκε Πόντιο και τα έμαθε από την πεθερά της. Έτσι τα λατρέψαμε κι εμείς :-) Και τα ωτία επίσης :-)
ΑπάντησηΔιαγραφή