Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο πιο δύσκολος "πελάτης"...

Στο φαγητό ήμουν πάντα εύκολη. Αυτά που δεν τρώω είναι ελάχιστα: γιουβαρλάκια και ότι έχει να κάνει με εντόσθια (νομίζω ότι τρώω χώμα!). Α! Και τον άνηθο δεν μπορώ, από την μυρωδιά του και μόνο! Δοκιμάζω τα πάντα, ακόμα κι αν δεν μου αρέσει η εμφάνιση τους. Δοκιμάζω φαγητά που έχω ξαναφάει και δεν μου άρεσαν όταν τα μαγειρεύει κάποιος άλλο. Γενικά είμαι ανοιχτή σε γεύσεις. Γλυκά, αλμυρά, γλυκόξινα... Τα πάντα, όλα!!!
Ο δε άντρας μου είναι ότι καλύτερο μπορούσα να ζητήσω σε θέμα φαγητού! Μόνο ελιές μην του βάλεις μπροστά του, όλα τα υπόλοιπα τα τρώει! Έχει κι αυτός τις παραξενιές του, αλλά παραξενιές καλοφαγά! Για παράδειγμα δεν μπορεί λαδερό φαγητό που δεν έχει γίνει κατακόκκινο από την σάλτσα... Μαζί του έμαθα να χρησιμοποιώ πελτέ! Δεν μπορεί στεγνό και παραψημένο κρέας... Απλά πράγματα!
Τώρα που λέτε ήρθε το νέο μέλος στην οικογένεια. Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι θέλω να θηλάσω. Θέλεις η τάση των τελευταίων χρόνων, η καλύτερη ενημέρωση που έχουμε οι νέες μαμάδες... Ήμουν αποφασισμένη, αν και φοβόμουν για το αν θα τα καταφέρω! Ζορίστηκα πολύ, κουράστηκα, επέμεινα... Τα κατάφερα όμως και 6 μήνες μετά, είμαι περήφανη που αυτό το καλικαντζαράκι δεν έχει πιει σταγόνα ξένου γάλακτος!!!
Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα... Η δυσκολία του φαγητού δεν είχε περάσει ούτε μια φορά απ' το μυαλό μου! Αχ! Που να 'ξερα! Το πρωί παιδευόμαστε με το φρούτο: ούτε να το φτύσει!!! Το μεσημέρι με τα λαχανικά: μόνο να το φτύσει!!! Αναγούλα και άγιος ο Θεός! Πως γίνεται βρε παιδί μου εγώ να του βάζω μια κουταλιά στο στόμα κι αυτός να φτύνει δυο; Ανεξήγητο!!! Ε! Με την κρέμα κάτι ψιλογίνεται! Ψιλό βέβαια! Και η δόλια μάνα προσπαθεί... Τι κι αν τόσα χρόνια δεν σηκώθηκε νηστικός άνθρωπος απ' το τραπέζι μου! Ο γιος μου με σνομπάρει! Είπα να χαλαρώσω λίγο... Τον τυλίγω ολόκληρο με μια πετσέτα, του βάζω σαλιάρα και του δίνω να κρατάει κουτάλια! Γινόμαστε χάλια (εγκεφαλικό η μαμά!), αλλά τουλάχιστον ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε...

11 σχόλια:

  1. Σοφία μου ξέρω θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν μπόρεσα να κρατήσω τα γέλια μου...εκεί, με το φάσκιωμα με μια πετσέτα!
    Δεν το είχα σκεφτεί...θα μου ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο όταν τραβούσα σχεδόν τον ίδιο Μαραθώνιο!

    Φιλάκια στα μουτράκια τα πασαλειμμένα!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και;;;;; Τα καταφερατε; Αυτο με καιει την δολια μανα!!!
    Σημερα εφοδιαστηκα με πλαστικες σαλιαρες... φοβερη gadgetια!!!
    Εγω να τα δωσω τα φιλακια, εσυ θα το αντεξεις τετοιο πασαλειμμα; ;-)
    Καλο βραδυ, φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δει φαγητο στο ταβανι; Μεχρι κ εκει κατεληξε. Οταν ξεκινησα το φαγητο στον μεγαλο δεν ηθελε με τιποτα. Του αραδιαζα κι εγω οτι εβρισκα μανταλακια, κλειδια, οτιδηποτε με θορυβο στο καρεκλακι του για να απασχολειται κ ετσι ξεχνιοταν. Περασε κανα 6μηνο που ημασταν σε τετοια φαση. Τωρα; Τρωει τα παντα!!!!! Κ χωρις παρακαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια Μαρακι μου ειναι οτι το ταβανι μας ειναι ακομα καθαρο, αλλα ποιος ξερει μεχρι ποτε!!! Παντως αν ειναι να περιμενω 6μηνο, θα τα παιξω η δολια μανα!!! Φιλια!

      Διαγραφή
  4. τι κούκλος είναι αυτός!!! όλα τα λεφτά!! κι οσο για το φαγητό..μην ανησυχείς ..θα τα καταφέρεις στο τέλος..Πάντα η αρχή ειναι δύσκολη.. Είναι μέχρι να συνηθίσει!! κάνε εναλλαγές μέχρι να βρεις το συνδυασμό που του αρεσει!! υπομονή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα Ελπιδακι μου, σαν γνησια κουκουβαγια που ειμαι, θα σου πω οτι το κουκλος δεν ειναι αρκετο!!! ;-)
      Σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για το κουραγιο που μου δινεις... το χρειαζομαι! Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  5. Μα τι φατσόνι υπέροχο είναι αυτό !!! Τι μαγουλήθρες για φάγωμα !!! Φτου του !!! Να τον χαίρεστε !!!

    Κάτσε τώρα να σου δώσω μερικές συμβουλές - ως παθούσα και μαθούσα - που ελπίζω να πιάσουν.

    Νο. 1 (Κανόνας ιερός και απαράβατος): Δώσε στο παιδί σου τα πάντα, ΕΚΤΟΣ από παντζάρι !!! Μια φορά έκανα το λάθος να βάλω παντζάρι στην χορτόσουπα του μεγάλου μου γιου και καταντήσαμε σαν σκηνικό από τον Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι !!! Για μέρες τριβόμασταν αμφότεροι στο μπάνιο να βγει η κοκκινίλα από πάνω μας !!! Τα δε ρούχα που φορούσαμε πήγαν κατευθείαν στον κάδο, ενώ οι λεκέδες στο χαλί υπάρχουν ακόμα. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ !!!

    Κι αφού εμπεδώσαμε τον βασικότερο κανόνα, να σου πω και άλλα που έμαθα. Τα μωρά που θηλάζουν συνήθως ελκύονται από γεύσεις και τροφές που τρώνε οι μαμάδες τους, γιατί το γάλα μας παίρνει κάτι από την γεύση των τροφών που τρώμε. Οπότε προσπάθησε να μαγειρεύεις τα φαγητά του όπως τα δικά σας πάνω-κάτω. Αν χρησιμοποιείς κάποια συγκεκριμένα μυρωδικά, π.χ., βάλε λίγο και στου μικρού (όχι αλάτι όμως). Αν δεις πως του αρέσει κάποιο συγκεκριμένο λαχανικό ή φρούτο, βάζε το σε όλα τα φαγητά για να του δίνει γεύση.

    Το κυριότερο είναι να μην αγχώνεσαι και να εμπιστεύεσαι το παιδί σου και τις προτιμήσεις του. Το κάθε παιδί έχει την δική του προσωπικότητα και τους δικούς του ρυθμούς και η μαγεία βρίσκεται στο να τους ανακαλύπτουμε :-)

    Πολλά-πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να'σαι καλα Αγγελικουλα μου!!! Εχουμε μαγουλακι για πολυ ζουλιγμα!!! ;-)
    Παντζαρι, ε; Εμας ο γιατρος μας μας εχει ακομα με πατατα-καροτο-σελινο-κολοκυθι. Οσο για τα μυρωδικα χρησιμοποιω πολλα στην μαγειρικη οπως και μπαχαρικα. Κανει να φαει ο μικρος τετοια ομως;
    Σ'ευχαριστω για τις συμβουλες σου, φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα μπαχαρικά μην τα χρησιμοποιείς ακόμα, αλλά τα μυρωδικά μην τα φοβάσαι καθόλου !!! Επίσης πειραματίσου με άλλα πιο εύγευστα συγγενικά λαχανικά, π.χ. γλυκοπατάτα στην θέση της πατάτας ή πορτοκαλί κολοκύθα στην θέση του κολοκυθιού. Το αβοκάντο επίσης δίνει πολύ ωραία γεύση στις χορτόσουπες, όπως επίσης και ο αρακάς ή ακόμα και λίγη αποφλοιωμένη ντοματούλα.

    Επίσης παίξε και με την υφή - κάποια παιδάκια τα θέλουν πιο νερουλά κάποια άλλα πιο παχύρρευστα. Για να σφίξει η χορτόσουπα εγώ έβαζα λίγο ρυζάκι μέσα - δεν χρησιμοποιούσα ρυζάλευρο. Επίσης έβαζα πάντοτε λίγο αγνό ελαιόλαδο στα φαγητά τους, δεν τους τα έδινα σκέτα, νερόβραστα.

    Θέλει υπομονή και εμπιστοσύνη κι όλα θα πάνε μια χαρά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τα ανιψακια μου ( διδυμα παρακαλω) ειχαν μεγαλο θεμα με το φαγητό.
    Και ηταν και δυο.... Τωρα που ειναι 7 μηνων ευτυχώς το ξεπερασαν.Παντως η νυφη μου αφου εφτιαχνε το πιατο τους, εβαζε μεσα λιγο ελαιολαδο κ μερικες σταγονες λεμονι. Ως δια μαγειας πηγαν ολα καλυτερα. Τρωνε κ φασολακια κ αρακα ( απο τον κηπο μας)

    Σε νιωθω ομως και ας μην ειμαι μαμα...
    Τι.τραγουδια και θεατρικα τους κανω για να τρωνε...
    Ευτυχως που λογω δουλειας εχω πλουσιο ρεπερτοριο γιατι εχουν και αλλες προτιμησεις ο καθενας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τα ανιψακια μου ( διδυμα παρακαλω) ειχαν μεγαλο θεμα με το φαγητό.
    Και ηταν και δυο.... Τωρα που ειναι 7 μηνων ευτυχώς το ξεπερασαν.Παντως η νυφη μου αφου εφτιαχνε το πιατο τους, εβαζε μεσα λιγο ελαιολαδο κ μερικες σταγονες λεμονι. Ως δια μαγειας πηγαν ολα καλυτερα. Τρωνε κ φασολακια κ αρακα ( απο τον κηπο μας)

    Σε νιωθω ομως και ας μην ειμαι μαμα...
    Τι.τραγουδια και θεατρικα τους κανω για να τρωνε...
    Ευτυχως που λογω δουλειας εχω πλουσιο ρεπερτοριο γιατι εχουν και αλλες προτιμησεις ο καθενας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή