Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το γιορτινό γλυκό της ανεπρόκοπης!

Εδώ και καιρό χαζεύω σε μπλογκς, με υπέροχες συνταγές, καταπληκτικές φωτογραφίες, που θέλεις να βουτήξεις από την οθόνη του υπολογιστή και να γίνει μακελειό, να μη μείνει ψίχουλο! Σήμερα θα σας συστηθώ κι εγώ! Ναι, διότι υπάρχουμε κι εμείς γύρω τριγύρω, οι ακαμάτρες νοικοκυρές! Θα σας μιλήσω για την δεινότητα μου στις (επικίνδυνες) μαγειρικές! Αποφάσισα λοιπόν, εψές, να φτιάξω ένα κέικ! Ζήλεψα πολλά τον τελευταίο καιρό στα πέριξ, αλλά δυστυχώς, ο υιός μου, ο μονάκριβος, είναι θανατερά αλλεργικός, οπότε η συνταγή εδώ και δυόμιση χρόνια είναι η ίδια. Σχετικά επιτυχημένο για κέικ χωρίς υλικά!!! Και λέω χωρίς υλικά γιατί χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα κέικ δεν το λες! Πως μπήκε ο διάολος μέσα μου, λέω να βάλω κακάο ν' αλλάξει η γεύση! Εδώ τα κορίτσια που ξέρουν τολμούν! Τι μήλα, κανέλες, σοκολάτες, τυριά με φρούτα.... και όλα δείχνουν μπουκιά και συχώριο! Και στο κάτω κάτω τι διαφορά θα έκαναν πενήντα γραμμάρια αθώο κακάο! ΔΕΝ ξέρω τι έφταιξε, δεν ξέρω τι έκανα και τι δεν έκανα, το γλυκό απέτυχε παταγωδώς! Εξωτερικά ψημένο στο γκριλ, λίγο πιο μέσα στους 180 πάνω κάτω και εσωτερικά σούπα!!! Πως να το παρουσιάσω στα αγόρια μου, τι να τους πω; Ελάτε να φάτε λάβα σοκολάτας (λέμε τώρα) με μια στρώση λασπωμένης ψίχας και κρούστα που σπάει δόντι; Θα το πετάξω! Να το πετάξω και τόσα υλικά να πάνε στράφι; Ο δε μικρός ούρλιαζε "μαμά κεκάκι, δώσε μου κεκάκι'' Και κάπως έτσι έφτασε η στιγμή που έπρεπε να αποφασίσω: το πετάω ή το σενιάρω; Σπάω από γύρω τα καλοψημένα για τον γιόκα και παίρνω το υπόλοιπο νιανιά υλικό το στρώνω σε ένα ταψάκι, του δίνω μια στο φούρνο ένα δεκαλεπτάκι, σιάζω στα γρήγορα και μια κρέμα πουτίγκας, καλά να λέω που δε μου βγήκε μπεσαμέλ, πασπαλίζω με μπόλικο τριμμένο φουντούκι και έτοιμο το γιορτινό γλυκό της ανεπρόκοπης! 
Ο μικρός μου μοσχόφαγε το ''κεκάκι'' και ο καλός μου έφαγε δύο κομμάτια από το άλλο με την κρέμα! Εντέλει όταν σ' αγαπούν και αγαπούν κι αυτό το αφιλότιμο το γλυκό όλα νόστιμα φαντάζουν.... και οι αποτυχίες! Αυτά λέω εγώ για να παρηγοριέμαι.....Να δω πως θα φτιάξω μελομακάρονα και κουραμπιέδες που θα μείνω στας Αθήνας φέτος τις γιορτές! Να 'ναι καλά η πεθερούλα! Σας γλυκοφιλώ! 

Ειρήνη

10 σχόλια:

  1. Ειρήνη, πιο ακαμάτρα και άσχετη με την μαγειρικοζαχαροπλαστική από μένα δεν υπάρχει !!! Να φανταστείς, μου λέει η μάνα μου μια μέρα "Έχει παστίτσιο στο φούρνο, ζέστανέ το και φάε". Και τι την ρωτάω, η άσχετη ;;; "Όταν το ζεσταίνω, πρέπει να το γυρίσω κι απ΄την ανάποδη ;;;" Καράφλιασε η γυναίκα !!! Τραβούσε τα μαλλιά της !!!

    Και ως ακαμάτρα σύντροφος και νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της, κάνω μόνο "Συνταγές για Ηλιθίους" - όπως τις αποκαλώ εγώ. Να, λοιπόν, μια πανευκολότατη συνταγή για μελομακάρονα που φτιάχνω κάθε χρόνο και γλιτώνων το ρεζιλίκι: http://skepseis.co.uk/wp/archives/293

    Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς !!! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα Αγγελική είσαι φοβερή!Αυτό με το παστίτσιο απλά κορυφαίο!Εγώ μαγειρεύω, αλλά γλυκά γιοκ ελάχιστα πράγματα, καλλίτερα να με πεις να κάνω φύλλο για πίτα παρά ένα απλό κέικ!Σ' ευχαριστώ πολύ για τη μελομακαρονοσυνταγή! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Τι γιόρταζες Ερινάκι;
    Το γλύκισμα -άνευ ονομασίας- οπτικώς μια χαρά φαίνεται για τα άλλα απλώς χασκογελούσα όσο διάβαζα το αστείο κείμενό σου....

    Είδες βρε η αγάπη τι κάνει; όλα τα βλέπει...γλυκά!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ζαμπία μου τι να γιόρταζα η καψερή; Τη λιγούρα μου γιόρταζα! Αλλά είπα να το πω γιορτινό λόγω των ημερών, όλοι φτιάχνουν το γιορτινό κατιτίς τους, μαγειρεύουν, στολίζουν.... Κι εγώ στόλισα με τρίμμα φουντουκιού την αποτυχία μου! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Για να το τιμήσαν το γλυκάκι όοοοοσο κι αν σ'αγαπάνε πρέπει να τους άρεσε έστω κ λίγο για να το φάνε όλο!Οπότε άσε τις ακαματιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις Μαρία μου μ' αγαπάνε πολύ :) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Hello I am Leonidas!!
    This is not a "spam"
    You make wonderful cakes and i desire on of them next Friday after dinner.
    I am coming!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello Leonidas! I am Eirini! Και αφού εξάντλησα όσα αγγλικά γνωρίζω το γυρίζω στο ελληνικό....αυτήν την φράιντει περιμένουμε κι εμείς πως και πως!Βρε κουτό μετά το ντίνερ κέικ θα σ' έχω; Άντε... coming soon!

      Διαγραφή
  5. ελα μια χαρά το έσωσες το γλυκάκι.. Αυτό δεν το λες της ανεπρόκοπης.. της ευφάνταστης μαγείρισσας το λες..χαχα!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ΄σαι καλά Ελπίδα μου! Κατά κάποιον τρόπο σώθηκε, είναι η αλήθεια, αφού το φάγαμε! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή