Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αι Βασίλης γδύθηκε!

Η μεγάλη αδερφή της μαμάς μου ζει στην Αυστραλία με την οικογένεια της. Η θεία αγαπούσε πολύ να αλληλογραφεί με όλους τους συγγενείς στην Ελλάδα. Ήταν γι' αυτήν η επαφή με το κομμάτι που άφησε πίσω της, την υπέροχη χώρα της, τους καταπληκτικούς συγγενείς της, το απίστευτο δέσιμο των ανθρώπων και ένα σωρό άλλα, που πιστεύω ότι της φαντάζουν έτσι λόγω της μακράς απουσίας της. Διότι και την χώρα δεν την λες υπέροχη σε όλες της τις εκφάνσεις και οι συγγενείς δεν είναι καταπληκτικοί και επ΄ ουδενί όλοι δεμένοι, αλλά κατά καιρούς σκυλοφαγωμένοι! Όταν ήμουν παιδάκι την περίοδο των γιορτών κατέφθανε στο σπίτι μας το δέμα από την μακρινή Αυστραλία! Χαρές και πανηγύρια με τα εξωτικά καλούδια! Το καλλίτερο μου όλων των εποχών το ροζ καγκουρό, που ακόμη δεν έχω συγχωρήσει την μαμά μου που μου το εξαφάνισε σε μία εκκαθάριση... Αυτό όμως που μου έκανε απίστευτη εντύπωση ήταν οι φωτογραφίες των ξαδέλφων μου. Πόζαραν χαρούμενοι μπροστά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ρούχα καλοκαιρινά... Θεέ μου πόση τρέλα κουβαλούν εκεί μακριά, σκεφτόμουν! Βέβαια οι κάρτες τους όλα μα όλα τα χρόνια ήταν οι κλασσικά χιονισμένες με φάτνες και Αι Βασίληδες στο τζάκι. Η φετινή μας κάρτα όμως, έκανε την έκπληξη! Ο Άγιος στην θέση του φυσικά, αλλά αλλιώτικος, με βερμούδα, λαχούρ υποκάμισον , σαγιονάρες και σανίδα σερφ ανά χείρας!
Ο  Μάριος έκπληκτος, όπως εγώ άλλοτε, μου λέει:
-Aαα!!! Mαμά τι έπαθε ο Αι Βασίλης, γιατί έβγαλε τα ρούχα του;
-Δεν τα έβγαλε αγάπη μου, έχει κι άλλα ρούχα, όπως κι εμείς και τα φοράει όταν βρίσκετε σε πιο ζεστά μέρη.
Έτσι λοιπόν ευχόμαστε σε όλους σας, χαρούμενη χρυσή πρωτοχρονιά με όποιον καιρό, όπου κι αν βρίσκεστε. Ο Άγιος να πάει σε όλους με όποια περιβολή, αρκεί κάτι να λάβει ο καθένας!
Σας γλυκοφιλούμε.

Μπαμπάς - Μαμά - Μάριος.

10 σχόλια:

  1. χαχαχα!! τι τελεια κάρτα !!! καλή χρονιά κουκουβαγιο-οικογένεια!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστούμε γλυκιά Ελπίδα! Καλή χρονιά και σ' εσάς! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απολαυστική η ανάρτησή σου , Ειρήνη μου !!!!!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Νίκη μου! Επίσης σ΄ευχαριστώ για την υπέροχη ιδέα σου "βάσεις ρεσώ με φρούτα" ! Έφτιαξα μήλα-φαναράκια και τα έβαλα στον μπουφέ για την γιορτή του καλού μου, ήταν τέλεια! Καλή χρονιά να έχουμε σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος Ειρήνη μου!!!!! Ότι καλύτερο σε σένα και την οικογένειά σου!!!!
    Πολλά Πρωτοχρονιάτικα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Σιλένα μου! Τις καλλίτερες ευχές κι από μένα για το 2014, σε σένα και την οικογένεια σου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  5. Να σου πω την αλήθεια μου δεν θα μου άρεσαν καθόλου τα Χριστούγεννα στην παραλία με μαγιό και αντηλιακό! Χαχα! Πολλά φιλιά και καλή Πρωτοχρονιά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε κι εμένα καλέ, εδώ δε μ' αρέσει να είμαι με μαγιό (και πολύ περισσότερο τους γύρω μου) και αντηλιακό στην παραλία τον Αύγουστο πόσο μάλλον Χριστουγεννιάτικα! Καλή Πρωτοχρονιά κορίτσι, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! Πόσο μοιάζουμε ρε συ!! Τουρουρουρουρού! :))
      Καλή πρωτοχρονιά καμάρι μου! Πολλά φιλιά! :))

      Διαγραφή
  7. Χαίρομαι που μοιάζουμε, κοριτσάρα! Τούρουρουρουρού! :)))) Καλή πρωτοχρονιά, σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή