Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η επιστροφή.... και μια καλή παράσταση!

Μου έχει λείψει πολύ το θέατρο. Μπορεί να έχει στιγμές δύσκολες, αλλά έχει και αμέτρητες χαρές.
Δεν παραπονιέμαι ωστόσο γιατί από το 2009, που έπαιξα για τελευταία φορά, η ζωή μου χάρισε απίστευτη ευτυχία! 
Η εγκυμοσύνη, η γέννηση του γιου μου, το μεγάλωμα του... Ήταν απόφαση να είμαι δίπλα του μέχρι και τώρα που είναι τριών και κάτι.
Και μην φανταστείτε πως ο καλός μου είναι εφοπλιστής. Απλώς λόγω επαγγέλματος από πάντα ήμουν σκληραγωγημένη στις '"οικονομικές κρίσεις"  και όχι μόνον. Εξάλλου το εισόδημα μου θα ήταν μια  πολύ μικρή ανάσα για την οικογένεια. Δεν θα έχανα δα και την σίγουρη ασφαλή μου θέση. Το παραπάνω σήμερα ακούγεται και λίγο ανέκδοτο, "σίγουρη θέση"... Επίσης δεν έχω κοινό που περιμένει την επόμενη δουλειά μου με αγωνία. Και στο τέλος βρε αδερφέ θα έκοβα για λίγο τα bottox!!! Το μόνο που με αναστάτωσε ελαφρώς ήταν το ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μου έγιναν τρεις προτάσεις και η στεναχώρια μου ήταν μεγάλη, περισσότερο γιατί στα έντεκα χρόνια που ''κυνηγούσα" την δουλειά ουδέποτε μου προτάθηκε κατιτίς. Διεκδικούσα τα πράγματα με πολλή δυσκολία. Την Άνοιξη που μας έρχεται όμως θα είμαι πάλι πίσω, στις αγαπημένες μου πρόβες. Θα δουλέψω επιτέλους με έναν άνθρωπο αγαπημένο, που ονειρευόμουν τη συνεργασία μας εδώ και πολλά πολλά χρόνια! Χθες πήρα τις πρώτες μου οδηγίες από τον σκηνοθέτη! Έχω μεγάλη χαρά και αγωνία. Στιγμές-στιγμές αγχώνομαι λιγουλάκι... Αλλά όλα καλά θα πάνε.
Εν τω μεταξύ τις προάλλες είδα μια φοβερή παράσταση και θέλω να σας την προτείνω. Πέρασα υπέροχα, γέλασα με την καρδιά μου και ζήλεψα τις απολαυστικότατες ερμηνείες των νέων ηθοποιών αλλά και του, επί σκηνής, καλού τσελίστα. Η ταυτότητα της παράστασης: "Μein komplex". Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για την επίσκεψη ενός άνδρα που πρόκειται να γίνει διάσημος, σ' έναν ήδη διάσημο ψυχίατρο, στη Βιέννη του 1920, ζητώντας τη βοήθεια του, μια και η σεξουαλική του ζωή δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο ίδιος... Ο ασθενής  είναι ο Χίτλερ ο οποίος μπαίνει, με την φιλενάδα του Κριστίν, στο ιατρείο του Σίγκμουντ Φρόιντ! Ο Φρόιντ αναλαμβάνει να βοηθήσει αυτό το ασυνήθιστο ζευγάρι και δεν αργεί να ξεκινήσει μια σειρά από αναπάντεχες, "δυσάρεστες" αλλά εξαιρετικά κωμικές καταστάσεις. Οι μορφές του υποψήφιου δικτάτορα και του διασημότερου ψυχίατρου είναι σκιαγραφημένες με γλαφυρότητα και πολύ χιούμορ. 
ΔΙΑΝΟΜΗ: Μάνθος Καλαντζής - Βαρβάρα Καρά - Κώστας Καραμουσαλής . 
ΤΣΕΛΟ: Σταύρος Παργινός 
ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπάμπης Κλαλιώτης 
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μόνικα Κολοκοτρώνη 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σταύρος Παργινός 
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Τάσος Γράσος 
Θέατρο Άλμα Β΄ Σκηνή-Αγίου Κων/νου & Ακομινάτου 15-17  
Σας γλυκοφιλώ

Ειρήνη

6 σχόλια:

  1. ωωωωω δεν ηξερα οτι είσαι ηθοποιός!! Να μας πεις για την παρασταση που θα παίξεις ναι ;;; Κι εμένα μου αρέσει το θεατρο αλλα τα οικονομικά μας δεν το επιτρεπουν.. πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι τρομάρα μου! Ναι θα σας πω Ελπίδα μου. Ο πολύς κόσμος από πάντα θεωρούσε το θέατρο ακριβή έξοδο αν και τώρα υπάρχουν παραστάσεις που το εισιτήριο τους κοστίζει όσο ένα εισιτήριο του σινεμά. Βέβαια θα μου πεις όλο και λιγότεροι τα διαθέτουν και για το σινεμά πια.....και γενικώς για την ψυχαγωγία, δύσκολοι καιροί! Πολλά φιλιά κορίτσι!

      Διαγραφή
  2. Έκανες πολύ καλά Ειρήνη και έμεινες κοντά στο μωρούλι σου!!!! Αυτά τα χρόνια δεν αναπληρώνονται με τίποτα!!!! Πολύ τρυφερή φωτογραφία με το μικρό σου!!!!
    Χάρηκα που σε βρήκα!!! Να τα λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι νιώθω κι εγώ Σιλένα μου, πως έκανα καλά εντέλει! Κι εγώ χάρηκα που ήρθες! Θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατρχήν Ειρήνη μου χαίρομαι για τη γνωριμία.
    Επίσης χαίρομαι που γνωρίζω και συνδιαλέγομαι με μια καλλιτέχνιδα άλλου είδους, στην προκειμένη μια ηθοποιό. Δεν μου χει ξανατύχει και ποτέ δεν περίμενα ότι θα συμβεί μέσα από το blog. Η ηθοποιία να ξέρεις ήταν μια τέχνη που πάντα με συνάρπαζε αλλά δεν είχα ποτέ άνεση στην δημόσια προβολή γιαυτό και δεν το προχώρησα.
    Εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου καλά Χριστούγεννα και χαρούμενο το νέο έτος με υγεία και πολλές καλλιτεχνικές επιτυχίες!
    Θα τα λέμε
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι Χριστίνα! Μη νομίζεις, ούτε εγώ είχα άνεση στην δημόσια προβολή....και τώρα ακόμα έχω πολύ άγχος σε κάθε αρχή. Θα τα λέμε. Καλές γιορτές και σε σας, να περάσετε υπέροχα!

      Διαγραφή