Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Το γλυκό του Λευτέρη...

Μεγάλη μέρα η σημερινή... Γιορτάζει ο μονάκριβος μου και η χαρά μου δεν περιγράφετε!!! Από μέρες έφτιαχνα μέσα στο μυαλό μου σχέδια για αυτά που θα φτιάξω για την γιορτουλα μας, ώσπου μου σκάει το παραμύθι το έτερον μου ήμισυ... "Δουλεύω αγάπη μου αυτή την Κυριακή." Μα πως είναι δυνατόν καλέ μου; Στην πρώτη γιορτή του "πιτσιού" (πιτσί = το βλαστάρι μας χαϊδευτικά!) εσύ να δουλεύεις; Αχ, άτιμη κοινωνία!!! Τι να κάνω η δόλια μάνα, το πήρα απόφαση! Ας κάνω όμως ένα γλυκό να βρίσκεται. Πήρα καινούργια φόρμα σιλικόνης (να κάνω το γλυκό μου εορταστικό τρομάρα μου!), πήρα τα υλικά μου και ξεκίνησα... Εκεί όμως που δεν το περιμένεις, κάτι πάει στραβά!!! Κι αυτό που υπολόγιζα ότι θα γίνει παντεσπάνι, έγινε ένα μάτσο τρίμματα!
Πεντανόστιμα μεν, αλλά δεν παύουν να είναι τρίμματα! Και τι κάνουμε τώρα; Μια λύση υπάρχει: γλυκό στο ποτήρι! Κι από κει που το είχα στο μυαλό μου τούρτα σοκολάτα-πορτοκάλι, μου έγινε μους πορτοκαλιού με ζουμερή σοκολατένια βάση! Βέβαια οι αναποδιές δεν σταματούν... Βάζω την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, για να την κάνω σαντιγί. Συμβουλή; Ποτέ, μα ποτέ μην ξεκινήσετε γλυκό, αν το νινί είναι ανήσυχο! Πατάει μια τσιρίδα, τρέχω να δω τι έπαθε και η σαντιγί μου έγινε βούτυρο απ' το παραπάνω χτύπημα!!! Απ' τα νεύρα μου βάζω μέσα στην κρέμα γάλακτος-ντεμέκ σαντιγί, το χυμό πορτοκάλι (που έχω βράσει πριν για να λιώσω τις ζελατίνες!) και... Έκοψε κιόλας!!! Δεν πετάω όμως ποτέ... Μέσα στα ποτήρια και ότι γίνει... Ο Γιάννης που έφαγε ένα χθες βράδυ, μου είπε πως έγινε καλό! Ναι, ο άντρας μου μ' αγαπάει!!!
Κι άντε φτου κι απ' την αρχή... Τώρα όμως πήρα τον σίγουρο δρόμο, έφτιαξα το αγαπημένο μου παντεσπάνι, έφτιαξα και μια σοκολατένια σαντιγί, στόλισα την τουρτίτσα μου και έτοιμη!!!
Ελάτε λοιπόν να σας κεράσει γλυκό ο Λευτέρης μου για την γιορτούλα του! Για να 'ναι η ζωή του γλυκιά σαν την τούρτα του!

12 σχόλια:

  1. Αδερφούλα να τον χαιρόμαστε! Ωραία η τουρτίτσα! Γλυκά, σερμπέτι, τα χρόνια του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αδερφούλα για τις ευχές σου! Είδες; Μετά από τέτοιο παίδεμα, κατάφερα να φτιάξω τουρτίτσα!!! ;-)

      Διαγραφή
  2. τελεια η τουρτίτσα!!! Να το χαίρεσαι το αγόρι σου!! πολύχρονο και τυχερό!!! και ps τα γραμματάκια που τα βρήκες;;; πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Ελπίδα μου! Κι εσύ να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!
      Τα γραμματάκια τα βρήκα μετά από πολύ ψάξιμο, σ' ένα μαγαζί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (στην Κομνηνών), παντοπωλείο νομίζω το λένε και έχει απίστευτα καλούδια!!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Θα έχεις να θυμάσαι την τούρτα των πρώτων γενεθλίων!
    * Χαράς την ψυχραιμία σου!

    Πάντως η τούρτα -πέρα από τα πρώτα ψίχουλα που έγινε τέλειο τράϊφλ- μια χαρά έως πολύ όμορφη μοιάζει!
    Και ναι, το νινί θα έσβησε το κεράκι του ευτυχισμένο!
    Πολύχρονο το Αστέρι σου, και του χρόνου με την ίδια χιουμοριστική διάθεση...

    Άκου πιτσί!? Χαχαχαχα!
    Από το πιτσιρίκος;
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχνιέται τέτοια ταλαιπωρία Ζαμπία μου; Για γλυκό τύπου τράϊφλ το ξεκίνησα (σε 2η φάση), αλλά κι αυτό απέτυχε!!! Γι' αυτό ξεκίνησα πάλι απ' την αρχή... Ευτυχώς η δεύτερη προσπάθεια μου βγήκε, γιατί δεν την πάλευα άλλο!
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κορίτσι! Τώρα για το πιτσί τι να σου πω; Έμπνευση της στιγμής που μας έμεινε!!! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Nα τον χαίρεστε τον μικρό σας.
    Να ναι πάντα τυχερός , υγιής , χαμογελαστός και να τον δείτε όπως ποθεί
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Αννούλα μου για τις ευχές σου!!! Και σε σένα εύχομαο ότι καλύτερο!!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Αναποδιές αλλά πάντα βρίσκεις λύση!!!Μπράβο!Και η τουρτίτσα φαίνεται υπέροχη!
    Να χαίρεσαι τον μικρούλη σου!Πάντα γερός και δυνατός!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονο που η λυση Μαρακι μου ηταν να φτιαξω παντεσπανι απ'την αρχη!
    Να'σαι καλα για τις ευχες σου, σ'ευχαριστω πολυ!
    Καλη εβδομαδα, φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τον χαίρεσαι τον γιόκα σου! Μπορεί να ήταν ένα μάτσο τρίμματα, σημασια έχει ότι ήταν νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Τζίνα μου (τώρα εμένα γιατί μου πάει η γλώσσα στο Νιόβη;) κι εσύ να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Φιλιά πολλά, χάρηκα πολύ που σε ξαναβρήκα μετά από τόοοοοοσα χρόνια!

      Διαγραφή