Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Οι διακοπές φάντασμα!

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν επρόκειτο να πάω διακοπές, ετοίμαζα τις αποσκευές μου ένα μήνα νωρίτερα. Θυμάμαι πολλές φορές, κατά την διάρκεια της αναμονής, να χρειάζομαι κάτι και να το βγάζω από την βαλίτσα. Για τόση τρέλα μιλάμε! Φέτος νομίζω πως είναι το πιο περίεργο καλοκαίρι και κάτι μου λέει πως ακολουθούν χειρότερα... Ο Μανώλης δουλεύει, έτσι για να μην κάθεται στο σπίτι και θλίβεται. Περιμένουμε όπως είναι φυσικό πότε θα πληρωθεί και ουχί πότε θα πάμε διακοπές. Καλά μην φανταστείς πως κανονίζαμε για κανέναν τουριστικό προορισμό, μέχρι την γενέτειρα μου θέλουμε να πάμε. Όπου μπορεί να μην έχει θάλασσα και κανενός είδους ομορφιά, αλλά εκεί ζουν πολλοί αγαπημένοι μας άνθρωποι. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αφεντικός ανακοίνωσε πως θα πληρώσει και θα δώσει άδεια την Παρασκευή. Ναι αυτή την Παρασκευή, σήμερα. "Πω πω και δεν είναι έτοιμες οι αποσκευές." Έτρεχα όλη την εβδομάδα να κάνω ετοιμασίες και τελικά, θα κοιτάω για ακόμη μια φορά τις έτοιμες βαλίτσες για κανένα μήνα. Διακοπές πάπαλα. Ευτυχώς γιατί δεν ήμουν έτοιμη ακόμη, κάτσε να μεστώσουν τα πακεταρισμένα μας πράγματα! Τι έτσι θα έφευγα σαν την κυνηγημένη; Ο Μάριος βέβαια είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Θέλει να δει τα ξαδέρφια του, τους φίλους του, την γιαγιά. 'Οταν του είπε ο μπαμπάς του την προηγούμενη Παρασκευή πως σε μια εβδομάδα θα φύγουμε επιτέλους, ενθουσιασμένος αναφώνησε:

- Μπαμπά είμαι πολύ χαρούμενοοοοος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την οικογένεια μας. 

Βέβαια μόλις άρχισα να του εξηγώ την κατάσταση, δεν θα έλεγα πως χάρηκε. Το ευχάριστο όμως,  μ΄αυτό το παιδί, είναι πως παραμυθιάζεται με την μία και βρίσκει χαρά σε κάτι άλλο. 
Διακοπές λοιπόν δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα κάνουμε, αλλά δεν με πειράζει καθόλου. Υπάρχει από πάντα, ένας εσωτερικός μηχανισμός που δεν μ΄αφήνει να μιζεριάζω. Δεν είναι δα κάτι δύσκολο και εξεζητημένο, απλώς νιώθω ευγνώμων για όσα έχω και αυτόματα φαντάζομαι τον εαυτό μου να παλεύει σε κάποιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και τότε η πάλη της καθημερινότητας, είναι ζάχαρη. Εν τω μεταξύ τα χέρια δουλεύουν και το μυαλό λουφάρει λιγάκι. Πλέκω και το ευχαριστιέμαι


Έπλεξα μία τσάντα. Θα την ήθελα μεγαλύτερη, αλλά για τόσο έφτασαν τα νήματα που είχα.

 
Το μπεζ κομμάτι μάλιστα, δεν είναι καν νήμα πλεξίματος, είναι σπάγκος.

 
Τα δε κουμπιά είναι συνομήλικα μου. Τα είχε φέρει η θεία μου από την Γερμανία, στην μαμά μου που έραβε. Πριν 41 χρόνια παρακαλώ! Και δύο απ΄αυτά, βρήκαν μια θέση στην τσάντα μου, τώρα.


Και αφού σας έδειξα όλες τις πόζες της τσάντας, σας χαιρετώ. Να περνάτε όμορφα!
Σας γλυκοφιλώ
Ειρήνη



35 σχόλια:

  1. Καλά να είστε και θα έρθουν και οι διακοπές.Και εγώ φέτος σκούρα τα βλέπω για μένα. Από τη μια βεράντα στην άλλη θα τη βγάλω και ευχαριστώ το Θεό που τουλάχιστον έχω κήπο!
    Η τσάντα είναι καταπληκτική! Άσε που βρήκαν θέση και τα κουμπιά σου!
    Καλό Σ/Κ και να περνάτε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είμαστε όλοι καλά, πάνω απ΄όλα, Λίλια μου! Τι ωραία που έχεις κήπο, τι σπουδαίο να νιώθουμε ευλογημένοι γι΄αυτά που έχουμε :) Χαίρομαι που σου άρεσε η τσάντα, σ΄ευχαριστώ! Καλό Σαββατοκύριακο να περνάς όμορφα κι εσύ! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. τέλεια η τσαντούλα και πολύ έξυπνο να πλέξεις το πάνω μέρος και την τιράντα με σπάγκο! Όσο για τις διακοπές...είναι ένα θέμα. Εμένα ο άντρας μου δεν παίρνει άδεια οπότε ούτε μέχρι τη γενέτειρα μου μπορούμε να πάμε...ευτυχώς τουλάχιστον που μένουμε κοντά στη θάλασσα, δεν δουλεύω απο φέτος... είμαστε σαν να κάνουμε διακοπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μάλιστα έχεις και πανέμορφη γενέτειρα Κωνσταντίνα μου :)) Εγώ, αν δεν είχα ανθρώπους να δω, δεν θα μου έκανε αίσθηση να πάω! Ας ελπίσουμε να τα καταφέρουμε καλύτερα στο μέλλον! Ωραία είναι να έχεις την θάλασσα κοντά σου αν και πιστεύω πως παντού μπορείς να περνάς όμορφα, καλή παρέα και καλή καρδιά :)) Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Καλέ μη νοιάζεσαι, εδώ είμαστε πολλοί και θα κάνουμε παρέα !! Η τσάντα πολύ ωραία και το μέγεθός της και τα κουμπιά μιά χαρά συνδιάστηκαν !!!! Καλό ΣΚ με ωραίες βόλτες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, μακάρι να είχατε ξεχυθεί όλοι στις παραλίες κι ας έμενα μόνη εδώ για λίγο :))) Σ΄ευχαριστώ που βρήκες όμορφη την τσάντα! Καλό Σαββατοκύριακο και καλά να περάσεις Ράνια μου!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. κριμα βρε Ειρηνη μου.. Ελπίζω να μπορεσετε να πάτε τελικά διακοπες εστω μερικές μέρες.. πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου! Θα τα καταφέρουμε, σίγουρα :)) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  5. Εντυπωσιακο το τσαντακι! Εχεις σκεφτει να ανοιξεις ηλ καταστημα στο etsy?

    Δεν πειραζει για τις διακοπες, μη στεναχωριεσαι, ολα για καποιο λογο γινονται! Τα χαιρετισματα μου στον μικρουλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συχνά μου λένε φίλοι μου, να πουλήσω αυτά που φτιάχνω αλλά δεν μου πάει καλά, Εύη μου. Ξέρεις, εγώ δεν έχω και σε τρελή υπόληψη αυτά που κάνω και από την άλλη ξεκίνησα να καταπιάνομαι για προσωπική ευχαρίστηση. Όταν μπεις στην λογική να τα πουλήσεις κάτι θα χαθεί, πιστεύω. Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Χαιρετίσματα και πολλά φιλιά κι από μας!!!

      Διαγραφή
  6. Που να το ήξερε η γυναίκα μετά από 41 χρονιά πως τα κουμπιά θα έβρισκαν επιτέλους τη θέση τους ;) Πολύ ωραία τσαντούλα, ότι πρέπει για απογευματινή βολτούλα.
    Ειρήνη μου ελπίζω να καταφέρετε να φύγετε έστω και για λίγο και να σου πω πως θαυμάζω το θετικό τρόπο σκέψης σου, μακάρι να είμασταν και εμείς έτσι!! Φιλιά πολλά!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγκεκριμένη καθώς και η μάνα μου σίγουρα το φαντάζονταν!!! Διότι είναι λάτρεις των μαζεμάτων ψιλολογίων, με προοπτική να χρησιμοποιηθούν έστω και μετά τον θάνατο τους :)))) Θα τα καταφέρουμε πουλάκι μου, απλώς πρέπει να ξεροψηθούμε λιγάκι :)) Πότε με θετικό τρόπο σκέψης, πότε με λίγη θετική απόγνωση, τα βγάζω πέρα... Πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  7. Ειρήνη μου κάθε εμπόδιο για καλό. Κι αν δεν πάτε τώρα θα πάτε αργότερα. Εσείς να είστε καλά! Όχι δεν μιζεριάζουμε με τίποτα και τίποτα δεν μας χαλάει το κέφι. Φαίνεσαι τόσο γλυκός άνθρωπος που και να έλεγες πως χάνεις το κέφι σου δεν θα σε πίστευα! Η τσάντα σου έγινε υπέροχη και τα συνομήλικα κουμπάκια που έβαλες δείχνουν φρέσκα σαν εσένα ... καλό Σαββατοκύριακο και φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου, για τα καλά σου λόγια!!! Χαχαχα πάνω απ΄όλα είμαι φρέσκια, δεν το συζητώ :))))) Καλό Σαββατοκύριακο γλυκιά μου, σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  8. Τρελαίνομαι για Μάριο...."αφού είναι ικανοποιημένος" με την οικογένεια του!
    μα τρελαίνομαι σου λέω....

    εγώ δεν έχει ούτε μέρα ξεκούρασης! ( πες μου ότι 15αυγουστος πέφτει καθημερινή..αχ πες το μου!!!)

    φιλούρες Ειρήνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερούλα μου, καθημερινή πέφτει ο δεκαπενταύγουστος, θα το ρίξεις έξω τόσες μέρες :)))) Θα σου πω από δω, μιας και τηρείς σιγή, πως το έχεις αποθεώσει το ντεκουπάζ!!! Τι όμορφα που τα φτιάχνεις, μικρά έργα τέχνης!!! Σε φιλώ γλυκά!!!

      Διαγραφή
  9. Τώρα να πω, πως εγώ δεν θα πάω διακοπές, ότι δεν θα πάω στη γενέτειρα μου, ψέματα θα πω..! Εύχομαι ολόψυχα να πάτε κι εσείς και να βολτάρετε με τις νέες μοναδικές τσαντούλες σας!!! Καλό Σαββατοκύριακο Ειρήνη, να περνάτε όπως και να έχει, πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Αλεξάνδρα! Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!!! Σ΄ευχαριστούμε :) Καλό Σαββατοκύριακο, σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  10. Τέλεια είναι! 1ον πόσο χρόνο σου πήρε; 2ον τι νούμερο βελονάκι χρησιμοποίησες; 3ον Η ζώνη της δε θα σου ξεχειλώσει; Μώρε όπου και να πάτε ωραία θα είναι. Και να σου πω προτιμώ να πάω κάπου που θα βρω και φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα! Μου πήρε δυο μέρες, όποτε είχα χρόνο, διότι έχω και τα οικογενειακά βάρη :)) Βελονάκι νο 6. Το χερούλι δεν το έκανα μακρύ, έτσι και να ξεχειλώσει, καλό θα είναι το μάκρος της. Ε ναι, με φίλους είναι παντού όμορφα, ακόμα και στην πόλη μου :)))) Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  11. Κι εγώ αυτό που περιμένετε κι εσείς περιμένω...ακριβώς τα ίδια δηλαδή...να μην τα λέω πάλι και κουράζομαι!
    Η τσάντα σου είναι πανέμορφη!!!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα μην κουράζεσαι Μαρία μου, σ΄ έχω :))) Σ΄ευχαριστώ πολύ!!! Καλό Σαββατοκύριακο και γρήγορα όλα να φτιάξουν, μας εύχομαι :)) Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  12. Χαίρομαι αυτήν τρην αισιοδοξία σου Ειρήνη μου , που την μεταφέρεις και στο Μάριο να είναι καλά με ότι έχει !!!
    Διότι ναι υπάρχουν και οι αρρώστιες που όπου και αν πας δεν χαίρεσαι από καρδιάς !!!
    Η τσαντούλα σου είναι όμορφη καρδιά μου
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά, γλυκιά μου Νικόλ!!! Χαίρομαι που σου άρεσε η τσάντα μου :)) Σε φιλώ γλυκά και σου στέλνω μια αγκαλιά!!!

      Διαγραφή
  13. Αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι που δεν μιζεριάζεις και δεν κλαίγεσαι με τις αναποδιές της ζωής.
    Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων και εσύ φαίνεται να το ξέρεις αυτό πολύ καλά.
    Αυτή την εκτόνωση μέσω του πλεξίματος την βρίσκω ωραία σαν ιδέα.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ βρε Χριστίν μου την μιζέρια και η γκρίνια με κάνει έξαλλη... Γιατί να μην είμαστε ευχαριστημένοι;;;; Έτσι, η ζωή είναι πιο εύκολη :))) 'Οταν ανακάλυψα τα βελονάκια δε, ηρέμησα :)))))) Να σαι καλά για τα καλά σου λόγια! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  14. Πόσο χρυσοχέρα είσαι!Τέλεια δουλειά!Ο σπάγκος φαεινή ιδέα!φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω παλι που βρηκα δουλεια πριν λιγες μερες και δεν δικαιουμε διακοπες ? :( :(
    ασε που σκοτωνομαι στην δουλεια.. δεν πειραζει(λέμε τωρα).. καλα καθησα 6 μηνες.
    Πολυ ομορφες οι τσανοτυλες.
    Ειχα πλεξει παρομοια στο σχολειο :)
    Πολλα φιλια Ειρηνη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ευχαριστηθείς διπλά τις διακοπές, όταν έρθουν Μαράκι μου, μετά από τόση κούραση :)) Σ΄ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  16. Ειρήνη μου εύχομαι σύντομα να έρθει η ώρα που θα πάρετε τις βαλίτσες και θα πάτε στα πάτρια εδάφη, παρέα με τους αγαπημένους σας.....έχω περάσει πολλά καλοκαίρια με βόλτες ....Κάτω από την Ακρόπολη, εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες, θερινό Σινεμά και παγωμένο καρπούζι στο μπαλκόνι....ποτέ μα ποτέ όμως δεν έπιασα η άχρηστη το βελονάκι να φτιάξω μία τόσο υπέροχη τσάντα όπως αυτή που έφτιαξες εσύ !!! Τέλεια !!! Ο σπάγκος θαυμάσιο υλικό και τα παλιά κουμπιά απογειώσανε το σύνολο....να την χαρείς...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ για την ευχή σου, Κλαυδία μου!!! Τι όμορφα που περιγράφεις τα καλοκαίρια σου, γιατί να πιάσεις βελονάκι;;; Σαν τις βόλτες δεν έχει!!! Όταν γεράσεις, μπορείς να πιάσεις το βελονάκι :)) Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η τσάντα, σ΄ευχαριστώ γλυκιά μου!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  17. Ειρήνη μου πολύ ωραίες οι τσάντες με το βελονάκι ,αξιοποιησες και τα παλιά κουμπιά και έγιναν υπέροχες.Οσο για τις διακοπες εύχομαι να πραγματοποιηθουν σύντομα να χαρεί και ο μικρός.Χαίρομαι που σε βρήκα να περνάς καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες, Μεταξία μου! Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι κι εγώ που βρεθήκαμε :)) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  18. Αυτό ειναι Ειρήνη μου. Να είμαστε ευγνώμονες γιαυτα που έχουμε. Ετσι παραμένει η αισιοδοξία! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή