Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Κορώνα ή γράμματα

Η ζωή νόμισμα με δύο όψεις. Τις ζω, πάντα, παράλληλα και τις δυο. Ο Μανώλης χωρίς δουλειά, κοντεύουν δυο μήνες. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού άρχισε να μας "ενοχλεί". Οικονομικά η καθημερινότητα είναι δύσκολη, σκοτεινή, αγχωτική.
Αυτά στο κορώνα...
Στα γράμματα...
όλα είναι μια χαρά.


Ο Μάριος δεν μας αφήνει στιγμή να λυγίσουμε. Το γέλιο που μας προσφέρει είναι απίστευτο. Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο μαζί του, που να μην μας δίνει χαρά. Τα λόγια του,οι σκέψεις του, οι κινήσεις του, η απίθανη γαλιφιά του!
Οι πρόβες μου είναι καταπληκτικές. Περνάω υπέροχα! Αγαπάω τους συναδέλφους μου, λάτρεψα το έργο και με σκηνοθετεί ένα πλάσμα αγαπημένο, που συνδυάζει ευγένεια, ταλέντο και φως!
Λένε πως η ανέχεια φέρνει γκρίνια, μιζέρια. Στη μικρή μας οικογένεια, δεν έχει γκρίνια. Ο καλός μου είναι ο μόνος άνθρωπος που ανέχεται την τρέλα μου. Καθόμαστε σαν ζευγαράκι συνταξιούχων και πίνουμε το καφεδάκι μας το πρωί, πράγμα πρωτόγνωρο. Διότι ο Μανώλης δούλευε πολύ... κάποτε και πρωί παρεούλα, μόνο στις διακοπές, εμείς.
Βάζω στη ζυγαριά χρήμα και προσωπική πληρότητα.
Δεν με νοιάζει αν ακουστώ χαζοχαρούμενη, ανόητη, μελό ή ό,τι άλλο, αλλά το χρήμα δεν εξασφαλίζει τίποτα παραπάνω από μια ευκολία σε συναλλαγές, όπου είναι απαραίτητο. Δεν φέρνει την ευτυχία. Πανάλαφρο το χρήμα στο ζύγισμα.
Είναι στιγμές που μπροστά μου βλέπω τείχος, φοβάμαι για το αύριο. Αλλά ας μου πει κάποιος αν ξέρει, ποιο θα είναι το αύριο για τον καθένα μας. Βαρέθηκα να φοβάμαι, γιατί δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Είμαστε ζωντανοί και αγωνιζόμαστε. Τι άλλο;
Ένας αγώνας διαρκής, για κάποιους μάταιος, για άλλους δώρο. Στον αγώνα δεν είμαστε μόνοι, υπάρχουν άνθρωποι πολλοί κι αγαπημένοι.
Όπως και να ΄χει η ζωή μας δόθηκε. Κι εγώ νιώθω πως από τη στιγμή που μας δόθηκε το οτιδήποτε, αν το πάρουμε στα χέρια μας... Αν το αγγίξουμε, το αγκαλιάσουμε, το μυρίσουμε, το γευτούμε, το μετουσιώσουμε θα το ζήσουμε.
Όταν ήμουν μικρή ο σπάταλος και "όσα πάνε κι όσα έρθουν" πατέρας μου έλεγε με αλέγκρα φωνακλάδικη διάθεση, "έλα ρε τώρα, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες". Η μαμά μου από την άλλη πάντα με τα πόδια στη γη και την ψυχή της ολοκληρωτικά δοσμένη σε ΄μας, νευρίαζεεε. Πάντα της έδινα δίκιο και εκνευριζόμουν με τον μπαμπά. Μα ήρθε το σήμερα, να κουδουνίζει στο μυαλό μου η φράση που μισούσα. Από ανάγκη; Από την όποια αλήθεια της;
 Έτσι ή αλλιώς δεν θα το βάλλω κάτω. Έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου να αλλάξω, όχι μόνο το τώρα, αλλά κυρίως πράγματα που τα κουβαλώ στους ώμους μου χρόνια ολόκληρα. Πράγματα που, γιατί όχι, με έφτασαν ως εδώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη και προχωρώ. Είμαι έτοιμη να υποδεχτώ τον καινούριο χρόνο βλέποντας μπροστά νέες προοπτικές!
Εν τω μεταξύ παίζει σοβαρά, μόνο εγώ και το βαρεμένο ο Σαμαράς, να βλέπουμε τόση ανάπτυξη να έρχεται! Βέβαια αν δεν έρθει η δική μου ανάπτυξη πάει στο διάλο, αλλά αυτός έχει πάρει στο λαιμό του τόσες ψυχές. Δόξα τω θεώ που δεν γίνηκα πρωθυπουργός, ουφφφφφ!
                                  Σας γλυκοφιλώ
                                         Ειρήνη

90 σχόλια:

  1. Ειρήνη μου ,δεν ήξερα πως ειναι τόσο σοβαρά τα πράγματα...κουράγιο και κάτι θα γίνει! Εχω περασει κι εγω μια τετοια στιγμή και απο τα παιδιά παίρνουμε δύναμη και θα παίρνουμε! Ευτυχώς που είσαι τόσο θετικός άνθρωπος και βρίσκεις διεξόδους ,κάποτε θα ανταμειφθείς γι αυτο!
    Πολλά φιλάκια σας στέλνω! Να περασετε τις γιορτες με πολλή αγάπη και αγκαλιές με τον Μαριο κι όλα θα περάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι θέσει θετικιά Νάσια μου, εξασκούμε καθημερινώς, διότι βγάζω σπυριά με την μιζέρια :))) όλοι περνάμε δυσκολίες πράγματι, αλλά κανείς δεν χάνεται! Να περάσετε πολύ όμορφα κι εσείς!!! Πολλά πολλά φιλιά κι από μένα! Σ΄ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  2. Ολοι λίγο πολύ περνάμε τέτοιες καταστάσεις Ειρήνη μου.
    Αυτό που είπες για τον καφέ το πρωί με τον Μανώλη σου και το χαμόγελο του έρωτά μου είναι ότι χρειάζεσαι.
    Ωραιά τα λεφτά όπως είπες για τις συναλλαγές, αλλά δεν μπορούν να σου χαμογελάσουν όπως ο Μαριούλης και να γεμίσουν την καρδιά σου.
    Μην μασάς όλα θα αλλάξουν θα τα καταφέρετε μια χαρά!
    Πολλά πολλά φιλιά και στους τρεις σας (εντάξει λίγο πιο ρουφηχτό στον έρωτα) και να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ελενάκι μου, όλοι οι άνθρωποι περνάμε δύσκολα κατά καιρούς και η πιο μεγάλη δύναμη για να συνεχίσουμε είναι η αγάπη! Καλέ ναι, πάντα τον Έρωτα, τον δίνω το πιο περιποιημένο φιλί από μέρους σου :))) Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  3. ...και όταν δεν έχεις παιδιά παίρνεις δύναμη από μπλογκοφίλες και κάτι τέτοιες δημοσιεύσεις!
    Ειρήνη μου, σε ευχαριστώ από καρδιάς γιατί κι εγώ περνάω δύσκολη φάση,την πιο δύσκολη στη ζωή μου από ποτέ , μα κάνω το σταυρό μου γιατί έχω δίπλα μου δυο-τρεις ανθρώπους και την πίστη μου!
    Μαζί να ξέρεις περπατάμε....απλά εγώ δεν έχω τον Μαριούλη (καλά εγώ δεν έχω ούτε Μανώλη, αλλά αισιοδοξώ !!!! (πες του να μου στείλει ένα φιλί..πληζ του Μαριούλη, να ξηγιόμαστε ναι;!)
    Φιλιά κι αγκαλιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαντάμ κάτω τα χέρια από τον έρωτά μου!!!
      Χαχαχαχαχα!
      Σε φιλώ!!♥♥♥♥♥♥♥♥♥

      Διαγραφή
    2. Βρεεεε να σφάζονται οι όμορφες, για τον γιόκα μου :)))) Αριστάκι μου, δεν έχει σημασία αν λένε κάποιον Μανώλη ή Μάριο, αν είναι σύντροφος ή γιος... Ο άνθρωπος μας, να είναι! Κι ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι εκλεκτοί στις ζωές μας! Ο Μαριούλης σου στέλνει φιλί γλυκό και αγκαλιά, μεταξύ μας όμως, ε;;;; Άμα το μάθει η άνωθεν θα μας κάνει σκηνή :)))) Φιλάκια πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  4. Ειρήνη μου, ακούμε συνέχεια τέτοιες καταστάσεις που πραγματικά είναι να απορεί κανείς που θα καταλήξει!!!!! Το σημαντικότερο είναι, όπως κι εσύ ανέφερες, να παίρνεις δύναμη από τους ανθρώπους που αγαπάς και σ΄ αγαπάνε!!!! Όλα τα άλλα σιγά-σιγά θα πάρουν το δρόμο τους!!!
    Πολλά φιλιά στο ζουζούνο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "που θα καταλήξει", πολύ συχνά το σκέφτομαι κι εγώ, Σιλένα μου... Να ΄σαι καλά γλυκιά μου!!! Πολλά φιλιά σου στέλνουμε :)))

      Διαγραφή
  5. Ειρηνάκι, προχώρα έτσι! Μην αφήσεις τίποτα να χαλάσει τις όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σου!
    Και τα δύσκολα να περάσουν γρήγορα! Το εύχομαι!
    Καλό μεσημέρι Σαμαρά, ουπς! Ειρήνη μου, ήθελα να πω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα να ΄σαι καλά Αλεξάνδρα μου!!! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  6. Κουράγιο καλή μου
    Να αντλείς πάντα δύναμη
    από τους οικείους σου
    Και μην ξεχνάς στο χέρι μας είναι
    να αλλάξουμε πορεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Ελένη μου!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ :)) Πολλά φιλιά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  7. Ειρήνη μου η προσωπική πληρότητα δεν ανταλλάσεται με κανέναν πλούτο στον κόσμο!!!! Και ναι, έτσι είναι, αισιοδοξία να υπάρχει, να μη μας παίρνει από κάτω και όλα κάποια στιγμή θα φτιάξουν, δε μπορεί!!! Ας ζούμε το τώρα όσο πιο όμορφα μπορούμε και με ότι έχουμε και ας ονειρευόμαστε το αύριο ακόμα πιο όμορφο! Οι καλύτερες μέρες βρίσκονται μπροστά μας!!! Να περνάς υπέροχα με την οικογένειά σου και να μη χάσεις ποτέ την αισιοδοξία και το χαμόγελό σου!! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου, ελπίζω να μην με εγκαταλείψει η αισιοδοξία :))) Σ΄ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια!!! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  8. Αισιοδοξώ και σου λέω ότι όλα θα πάνε καλά. Το σπουδαιότερο είναι η αγάπη των τριών σας! Αυτή έχει τη μεγαλύτερη σημασία!
    Πάντως, νομίζω ότι εσύ θα τα κατάφερνες καλύτερα σαν πρωθυπουργός!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Αθηνά μου, που αισιοδοξείς, αλλά και που με κρίνεις ως την καταλληλότερη :))) Φάε την σκόνη μου Σαμαρά!!! Αν και νομίζω, πως απ΄αυτόν, όλοι θα ήταν καλύτεροι!!! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  9. Ειρήνη μου, δυο φορές σε διάβασα, μία το μεσημέρι και μία τώρα...
    Το μόνο που έχω να σου πω ότι σε σκέφτομαι κι εύχομαι να μην χάσεις ποτέ την ελπίδα, το χαμόγελο και την αισιοδοξία σου και σύντομα το νόμισμα να έχει και από τις δύο πλευρές "γράμματα"...
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το εύχομαι, Αλεξάνδρα μου :)) Να ΄σαι καλά γλυκιά μου, σ΄ευχαριστώ πολύ!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Γλυκιά μου Ειρήνη, μην το βάζεις κάτω με τίποτα !!!!!
    Θα διαπιστώσεις με τον καιρό πόσο σπουδαίο είναι στη ζωή μας να έχουμε τους ανθρώπους μας και να στηριζόμαστε σ αυτούς !!!!! Να είσαι αισιόδοξη γιατί οι αμυγδαλιές ανθίζουν για όλους !!! Θα γυρίσει ο τροχός θα δεις και όλα θα πάνε καλύτερα !!! Μην απογοητεύεσαι με τίποτα !!!! Σου στέλνω φιλιά συμπαράστασης !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το βάζω κάτω Ράνια μου :))) Σ΄ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια!!! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  11. Με έχεις κάνει λιώμα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί, ενώ όσο σε διάβαζα λύγισα, ήρθες και πάλι εσύ η ίδια και με κράτησες, και με παρηγόρησες... Πες μου πως το κάνεις αυτό το μαγικό, αλλά επίσης σε παρακαλώ πες μου πως δεν θα λυγίσεις. Φιλιά άπειρα και ψυχραιμία. (πω πω, ειλικρινά, νιώθω αμήχανη και δεν ξέρω τι άλλο να πω... που λέει κι ο Κωνσταντάρας (για να το γυρίσουμε στην παλαβή) "πω πω, κ΄έχω ξεχάσει πως τα λένε αυτά τα πράγματα"..) Φιλιά και καλό σ/κ και, το νου σου ρεμάλι, άμα έρθει η ανάπτυξη (του Σαμαρά) ξύπνα με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα λυγίσω Πέτρα μου γιατί έχω χοντρό κορμό, τι με πέρασες καμιά ιτιά;;;; Καλέ πλάτανος είμαι :)))) Μπορείς να πεις και το, "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!" αλά Ηλιόπουλος :))))) Όταν έρθει η ανάπτυξη, θα τα λέμε τα δυο μας στον άλλο κόσμο, οπότε θα είμαστε διαρκώς ξύπνιες!!! Καλό επόμενο Σαββατοκύριακο, αφού απάντησα με τόση καθυστέρηση! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  12. Είσαι η χαρά της ζωής κορίτσι μου ... μπράβο για την δύναμη που διαθέτεις, μπράβο για την όμορφη οικογένεια που έχεις δημιουργήσει! Μη σκας τα καλύτερα έρχονται είμαι σίγουρη. Φιλιά πολλά πολλά και καλή επιτυχία στις πρόβες σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ Χριστίνα μου!!! Εύχομαι τα καλύτερα, επίσης, σε σένα και την οικογένεια σου! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  13. Μακαρι να βρει κι ο αντρας σου δουλεια να πάρετε τα πανω σας!! Και μη μασας!! ολα καλα θα πανε βρε Ειρηνακι μου!! Και επίσης μήπως να εκανες καμια σελιδα με τα πλεχτα σου!! Χρυσαφι θα γεμισεις!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ Ελπίδα μου!!! Λες τα πλεκτά να με κάνουν, εντέλει, πλούσια :))))) Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  14. αυτές τις γιορτές εύχομαι καλή δυναμη σε όλους
    σε εσένα και σε όσους αγαπάς. Ειρήνη σε λένε αλλά ελπίδα δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά κορίτσι! Καλή δύναμη σε όλους μας :)) Χαίρομαι πολύ που πέρασες!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  15. Έτσι σε θέλω! Έμπαινε Ρηνιώ μου!!! ¨Ολα θα γίνουνε θα δεις! Έχεις εκεί και το βαρύ πυροβολικό το Μάλιο! Μη φοβάσαι τίποτα!!!

    Την αγάπη μου και μια τεράστια αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Χριστινάκι μου!!! Με χαρά, τσακώνω αγκαλίτσα και αγάπη :))) Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  16. Έεεεεετσι ακριβώς, Ειρηνάκι !!!! Χαμογελάμε
    α) γιατί είναι μεταδοτικό (κι η ζωή μας το ανταποδίδει αργά ή γρήγορα) και
    β) γιατί κάνει τους άλλους ν' ανησυχούν - χοχοχοχο :-p

    Φιλιά πολλά κι αγκαλιές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμογελάω, αλλά δεν βλέπω να συγκινούνται εύκολα οι άνθρωποι Αγγελικούλα μου :))))) Δέχομαι με χαρά, φιλιά και αγκαλίτσες :)))) Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  17. Σε φιλώ πολύ και θα διαβάζω συχνά αυτή την ανάρτηση να παίρνω δύναμη και κουράγιο από τα γραφτά σου.

    Τελικά η υποστηρικτική ψυχοθεραπεία μπορεί και να μας σώσει από... από...

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχχαχα είμαστε όλοι μαζί, ένα ωραιότατο γκρουπ ψυχοθεραπείας!!!! Σε φιλώ πολύ, Ζαμπία μου!

      Διαγραφή
  18. Αχ βρε Ειρηνάκι και εγώ με τόσην ανεργία προσπαθώ να τα βλέπω όλα θετικά αν και δεν είναι! Χαμογέλα και κάποια στιγμή θα γυρίσουν τα πράγματα που θα πάει!!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Λίλια μου, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, από θετικές σκέψεις :)))) Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά, επίσης!!! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  19. Διαβάζοντας Ειρήνη το κείμενο, ένιωθα σαν να σε ξέρω χρόνια, να σε συνάντησα κάπου και να μου άνοιξες την καρδιά σου!
    Τέτοια αμεσότητα έχει!
    Κρύβει πόνο, πίκρα, μα και περηφάνια και αισιοδοξία επίσης.
    Συνέχισε να χαμογελάς, μ' αυτό το χαμόγελο σαν της φωτογραφίας σου!
    Να μην το διαπραγματεύεσαι...
    Είναι το όπλο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ινώ μου, πολύ χαίρομαι που πέρασες!!! Χαίρομαι επίσης που ένιωσες σαν να σου άνοιξα την καρδιά μου! Στο "χρωστούσα" μιας κι εγώ, πολλές φορές ένιωσα δυνατά συναισθήματα, μέσα από τα υπέροχα γραπτά σου!!! Σ ευχαριστώ και σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  20. Πάω πάνω κάτω την ανάρτηση.. Με έβαλες σε σκέψεις.. Χάρηκα που δεν υπάρχει γκρίνια αλλά στεναχωρήθηκα που κάποια πράγματα βγήκαν από την 'σειρά' τους. Ένιωσα αισιοδοξία που εσύ χαμογελάς και δεν το βάζεις κάτω και χαίρομαι που ο Μάριος δε σας αφήνει το περιθώριο να λυγίσετε στιγμή!! Θα συμφωνήσω με την Ιno Skiathos, σαν να καθόμαστε όλοι μαζί σε μια κουζίνα με ένα καφέ και να τα συζητάμε.. Περιμένουμε νέα σου το συντομότερο! Φιλιά στον Μάριο!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα μου γλυκιά σ΄ευχαριστώ πολύ, για όλα!!! Θα σου τον φιλήσω τον κατεργάρη :))) Πολλά φιλιά σου στέλνουμε!!!

      Διαγραφή
  21. Συγχαρητήρια Ειρήνη μου για την απίστευτη δύναμη που έχεις και που τα αντιμετωπίζεις όλα με αισιοδοξία και χαμόγελο...
    Ευτυχώς έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν και σε νοιάζονται και ιδιαίτερα τον Μάριο που είναι η χαρά προσωποποιημένη!!!
    Σου εύχομαι να σου έρθουν τα καλύτερα!!!
    Μια μεγάλη αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου σ΄ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια!!! Σου εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα κορίτσι!!! Ευχαριστώ ιδιαιτέρως, για την αγκαλιά :)) Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  22. Είναι δύσκολα τα πράγματα Ειρήνη, και σε καταλαβαίνω... Να μη λυγίσεις σε παρακαλώ, θα έρθουν καλύτερες ημέρες, αλλά και να δεις όλα αυτά τα όμορφα που συμβαίνουν γύρω σου! Η πληρότητα είναι το παν! Αγάπη και υγεία και όλα τα άλλα έρχονται μετά!!!
    Φιλάκια πολλάαα και σε εσένα και στο Μαριούλη!!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αναστασάκι μου, θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας :))) Σου στέλνουμε πολλά γλυκά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  23. Ειρήνη, από εκεί παίρνουμε τη δύναμή μας όλοι, διακρίνοντας το θετικό μέσα από τις δυσκολίες και από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αλίμονο σ' αυτούς που το ξεχνάνε και κολλάνε στη γκρίνια... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο κι σ΄εμάς Δήμητρα μου, που ανεχόμαστε τη γκρίνια τους :))) Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  24. Αχ βρε Ειρηνάκι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, αλλά ποιός θα πιεί το ζουμί στο τέλος δεν ξέρω! Υπομονή δε σου λέω την άκουσες αρκετά, ξέρεις εσύ να μη το βάζεις κάτω δε σε φοβάμαι! Καλές γιορτές εύχομαι υγεία, ευτυχία, όμορφα πρωινά και όμορφα βράδια! Αυτά είναι έχεις δίκιο τίποτα άλλο. Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου, καλές γιορτές και σ΄εσάς εύχομαι!!! Το 2015 να φέρει όλα τα καλά στο σπιτικό σας!!! Σε φιλώ γλυκά!!!

      Διαγραφή
  25. Ειρήνη μου λίγο πολύ όλοι τα ίδια ζούμε και πρέπει να αντέξουμε για τα παιδιά μας να είμαστε δυνατοί και ο Θεος έχει για όλους!!Πολύ ωραία τα πλεκτά σου !!!να δώσεις τα φιλιά στο Μάριο και εύχομαι υγεία και αγάπη .Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξία μου, σ΄ευχαριστώ πολύ!!! Καλές γιορτές να έχεις με τους αγαπημένους σου!!! Σου εύχομαι τα καλύτερα και σου στέλνουμε πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  26. "Βαρέθηκα να φοβάμαι, γιατί δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Είμαστε ζωντανοί και αγωνιζόμαστε. Τι άλλο;"
    Πιάστηκα από αυτές σου τις προτάσεις σαν ναυαγός και γυρνάω το κεφάλι για να μην βλέπω τα τείχη που ορθώνονται μπροστά μου (μας)..
    Όλα καλά θα πάνε, λέω, θέλω να το πιστέψω...με έκανες να το πιστέψω!
    Να είσαι καλά Ειρήνη μου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα λέμε Μαράκι μου, να τα πιστεύουμε, γιατί δεν βγαίνει αλλιώς :)))) Καλές γιορτές κορίτσι!!! Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα Ειρήνη μου! Απολαυστική όπως πάντα. Μας άνοιξες την καρδιά σου. Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία πράγματι αλλά η έλλειψή του προκαλεί μεγάλο φόβο για το αύριο κυρίως αν έχεις παιδιά. Εύχομαι ο νέος χρόνος να σας φέρει πολλές δουλειές, να διαλύσει τους φόβους σας... βασικά εύχομαι ο νέος χρόνος να σβήσει την αβεβαιότητα για το αύριο από όλες τις οικογένειες. Καλή Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας φέρει για όλους το 2015 τα καλύτερα, θα πω κι εγώ Χριστινάκι μου!!! Καλή Κυριακή γλυκιά μου και καλές γιορτές!!! Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  28. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γράφεις πολύ όμορφα! Ωραίο το blog sou!:) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Θεανώ :)) Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία, σου εύχομαι!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  30. Αχχ Ειρήνη μου όλοι στον ίδιο παρονομαστή είμαστε λίγο πολύ!!! Έχεις δύναμη όμως μέσα σου κι αγωνίζεσαι κι αυτό πάντα μόνον καλό φέρνει!!!
    Χρόνια πολλά, γλυκιά μου, χρόνια καλά να έρθουν με λιγότερες εγνοιες, πολλή χαρά, δημιουργικότητα, υγεία και αισιοδοξία!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Κική μου, με υγεία και ευτυχία!!! Εύχομαι το 2015 να σου φέρει ό,τι αγαπάς!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  31. Ειρήνη μου διάβασα με συγκίνηση τα λόγια σου και ένοιωσα τη δύναμη και την απίστευτη αισιοδοξία που αναβλύζουν, πέρασα κι εγώ πριν από πολλά χρόνια κάτι ανάλογο, δύο χρόνια είχε μείνει άνεργος ο άνδρας μου, και τώρα πολλά νέα ζευγάρια ζούνε το ίδιο πρόβλημα ο ένας εκ των δύο είναι άνεργος κάποιοι και οι δύο δυστυχώς......χαμογέλα και πίστευε σε ένα καλλίτερο αύριο.....κανένας δε χάνεται και τίποτα δεν παραμένει στάσιμο, εύχομαι σε ευχάριστες αλλαγές για όλους, εύχομαι αισιοδοξία , αγάπη και χαρά σε κάθε σπιτικό και στο δικό σου , το συντομότερο , να τακτοποιηθούνε όλα τέλεια, φιλιά και αγκαλίτσα σε σένα και το Μάριο, Χρόνια πολλά στο Μ σου που γιορτάζει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου γλυκιά, σ΄ευχαριστώ για όλα :)) Με συγκίνησες πολύ, που θυμήθηκες το Μ μου!!! Καλή χρονιά, σου εύχομαι, από καρδιάς!!! Το 2015 να φέρει όλα τα καλά στο σπιτικό σου!!! Γλυκά φιλιά και αγκαλιές, σου στέλνουμε!!!

      Διαγραφή
  32. Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία!!!
    Χαρούμενες γιορτές να περάσεις μαζί με αγαπημένα πρόσωπα!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά Ειρήνη μου! Να έχετε αγάπη και υγεία και που θα πάει θα βρεθεί και η δουλειά..και εγώ με το ίδιο πρόβλημα παλεύω αλλά δεν το βάζω κάτω. Σε γλυκό φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Λίλια μου!!! Ο νέος χρόνος, να σου φέρει όοοολα τα καλά, γλυκιά μου! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  34. Ποτέ δεν το βαζουμε κατω Ειρηνη μου. Καλό ξημερωμα, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ Αριάδνη μου :))) Καλή χρονιά, γλυκιά μου!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  35. Χρόνια πολλά!

    Ευτυχισμένη νέα χρονιά με υγεία, χαρά επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Ευάγγελε! Χρόνια πολλά και μια χρονιά όπως επιθυμείς, σου εύχομαι!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα αγαπητή μου.
    Πρώτη φορά στο σπιτικό σου περαστικός τυχαία.
    Διάβασα το Κορώνα Γράμματα και ειλικρινά συγκλονίστικα.
    Ζω χρόνια πολλά μακρυά από την πατρίδα αλλά πάντοτε,λόγω της δουλιάς μου,παρακολουθούσα όλα.
    Είναι σκληρό να βλέπεις τους υπέροχους ανθρώπους της πατρίδας μας να πληρώνουν τις βλακείες των πολιτικών.
    Καλή μοιυ φίλη σε σένα και τους δικούς σου να ευχηθώ ο νέος χρόνος να φέρει μόνο χαρά. Αν μου επιτρέπεις θα περνάω από το σπιτικό σου.
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες, Denni! Χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε και βέβαια θα τα λέμε! Καλή χρονιά σου εύχομαι, από καρδιάς, με υγεία και ευτυχία! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  37. Χάπι νιού γίαρ δίαρ Ειρήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, με όλα τα καλά, Αθηνούλα μου :)) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  38. Λίγο ή πολύ οι περισσότεροι έτσι είμαστε Ειρηνάκι μου. Να προσέχεις πολύ την απελπισία, είναι κολλητή της δυσκολίας. Είναι παγίδα, είναι μπαρούφα... Σου μιλάω εκ πείρας. Γιατί και εμένα ο πατέρας μου κάποτε-που έβγαζε χρήματα, αλλά ποτέ δεν έβαζε στην άκρη- ήταν της φιλοσοφίας όσα πάνε και όσα έρθουν, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες και η μάνα νευρίαζε. Εγώ έμοιασα στον μπαμπά, αλλά τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν παααρα πολύ και έχω πάρει σοβαρά το ρόλο του γονιού στους γονείς μου κοντεψα να τρελαθώ πολλές φορές. Όμως ξέρεις τι έκανα; Προσευχή, προσευχή και επικοινωνία μυστικά με ανθρώπους που ξέρουν να στέκονται και να λένε ένα καλό λόγο και πες πες φεύγει το σκοτάδι.
    Έχεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα, τον Μάριο! Ένα παιδί ξέρει να κάνει εμάς τους μεγάλους και σοβαρούς να σπάμε χαμόγελα...
    Θα έρθουν καλύτερες μέρες-μπορεί όχι οικονομικά τόσο σύντομα, αλλά πνευματικά όσο η ζυγαριά κλίνει στην αγάπη και στην ανθρωπιά σίγουρα.
    Μην μασάς, είναι δίπλα σου το έτερον σου ήμισυ, κράτα του το χέρι και δώστε ο ένας στον άλλο κουράγιο και αγάπη, είναι ο Μάριος ο θησαυρός σας, είναι τόσοι και τόσοι άλλοι γύρω σου που σε αγαπάνε, που σε ζούνε και εμείς εδώ που σε διαβάζουμε και σε πονάμε.
    Καλή χρονιά Ειρήνη μου, μέσα από την καρδιά μου να μπει το φως και η χαρά στη ζωή σου. Και μην ψάχνεις μακριά για το φως, είναι ήδη στο σπίτι σου....
    Δεν θα αφήσει ο Θεός, κάνε μόνο λίγη υπομονή, Έχε εμπιστοσύνη :-))
    Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου, σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ, για τα γλυκά σου λόγια!!! Σου εύχομαι ολόψυχα, ο νέος χρόνος να σου φέρει υγεία, αγάπη, τύχη και όοοο,τι επιθυμείς!!! Χρόνια πολλά γλυκιά μου!!! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  39. Καλή χρονιά με υγεία, πολλά χαμόγελα και πολλές δημιουργίες!!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Στέλλα, σ΄ευχαριστώ πολύ για ΟΛΑ :))) Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και ό,τι επιθυμείς γλυκιά μου! Να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένεια σου!!! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  40. Ειρήνη μου Χρόνια πολλά Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη ,ευχομαι καλή πρόοδο στο Μάριο να είναι ευτυχισμένος και η νέα χρονιά να σας φέρει οτι επιθυμέίτε!!!!!πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μεταξία μου, με υγεία και όλα τα καλά :)) Σ΄ευχαριστούμε πολύ γλυκιά μου!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  41. Ειρήνη μου να έχεις μια πανέμορφη χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!! φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου, υπέροχη χρονιά και για ΄σένα εύχομαι!!! Το 2015 να σου φέρει όοο,τι ποθείς :)) Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  42. Καλή χρονιά κοριτσάκι !!!
    Να φέρει υγεία και αγάπη και να διώξει τις δυσκολίες !!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου Καλή Χρονιά, με υγεία και ό,τι ποθείς, σου εύχομαι ολόψυχα!!! Σε φιλώ πολύ!!!!

      Διαγραφή
  43. Ειρήνηηηηηηηηηηηηηηηηηη
    μέχρι την Κίνα έφτασε η φήμη σου;;;;Αντε και στο θέατρο ΚΑΜΠΟΥΚΙ της Ιαπωνίας!!!χαχαχχαχα
    Σε πειράζω μικρή λόγω του παραπάνω σχολίου,αλλά ενω ήρθα έστω και με πολύ καθυστέρηση να σου ευχηθώ η πρώτη παράγραφος της ανάρτησης με μελαγχόλησε,γιατί μπορώ να καταλάβω αυτή την όψη του νομίσματος κι ας μην την έχω βιώσει.Είμαι απο τους τυχερούς,αλλά αυτό δε σημαίνει οτι είμαι αναίσθητη
    Θάθελα όμως να παραμείνω ,όπως και ε΄συ στην απο εκεί και κάτω αισιοδοξία και να σου έρθουν ΟΛΑ όπως τα ονειρεύεσαι κοριτσάκι μου
    ΥΓΕΙΑ πάνω απ όλα και μη το βάζετε κάτω...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ!!!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,απο καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχ ναι μια που καταξιώθηκα στην Ελλάδα ήρθε η ώρα της Κίνας :))) Καλή Χρονιά Χαρά μου, αγαπημένη!!!! Υγεία και αγάπη σου εύχομαι ολόψυχα!!!Σ΄ευχαριστώ για όλα :))

      Διαγραφή
  44. Καλή χρονιά Ειρήνη μου!!!
    Να μαι μια χρονή λαμπερή, δηιμιουργική αισιόδοξη, τυχερή, χαμογελαστή!!!
    Να χαίρεσαι τους άντρες σου και να χαμογελάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά Αννούλα μου και σ΄ευχαριστώ :)) Σου εύχομαι από καρδιάς το 2015 να σου φέρει υγεία, αγάπη και ό,τι ποθείς!!! Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  45. Καλή χρονιά, πολλά φιλιά και κοίτα να δώσεις σήμα, δεν θα με κοψοχολιάζεις εσύ κάθε τρεις και λίγο! Μάκια :)

    Υ.Γ Άρχισε το έργο; Μη μου πεις...όχι, πες!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά κοριτσάρα μου!!! Καλά που έχω κι εσένα Πέτρα μου, γιατί ούτε η μάνα μου δεν ανησυχεί αν εξαφανιστώ χαχαχαχαχα!!! Καλέ θα άρχιζε και δεν θα σε έλεγα;;;;;;; Θα σε περιμένω!!!!

      Διαγραφή