Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τα κουτιά της οργής

Αυτά, αυτά τα κουτάκια θα με τρελάνουν. Πως θα απαλλαγώ από τούτη την πληγή, της τακτοποίησης; Κουτιά αποθήκευσης μεγάλα.


Κουτιά μεσαία.



Κουτιά μικρά



Κουτιά μικρότερα, από μικρά.


Κουτιά, κουτιά, κουτιά...


Ένα δείγμα μικρό, είναι όλα αυτά τα κουτιά. Βαρέθηκα, να ξετρυπώσω-αραδιάσω-φωτογραφίσω, όλα τα ξεχασμένα αντικείμενα του πόθου μου. Μανία να τα κλείσω όλα κάπου, τακτοποιημένα, λες και θα θυμώσουν αν δεν έχουν τον προσωπικό τους χώρο. 
Και είναι και τ΄άλλα φυσικά, που δεν είναι εμφανή, τα έχω μέσα μου. Μαζί πάνε αυτά. Χρωματιστά, με σχήματα, σχέδια τα μεν. Δίχως χρώμα, σχήμα, σχέδιο, τα δε. Αλλά ισχυρά, πολύ ισχυρά, ισχυρότερα.
Σε ένα μεγάλο έχω βαλμένο το συναίσθημα. Δεν πρέπει ποτέ να ανοίξει, επιπόλαια το κουτί, μην τυχόν και χαθεί σταλιά απ΄αυτό. Πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Μαζί του στριμωγμένη, η υπερβολή, η υπομονή, η ανοχή, που αποδεικνύουν την ύπαρξη του. 
Σ΄ένα άλλο πιο ΄κεί, ταιριασμένο, έχω βάλει την ευγένεια, με λίγη καλοσύνη. Τον περισσότερο χώρο πιάνουν δυο τεράστια αυτιά, για ν΄ακούω πάντα καλά, μην και με πουν κακό ακροατή.
Ααα στο πιο όμορφο έχω τοποθετήσει το χρέος, απέναντι στο παιδί μου, στην οικογένεια μου, στους ανθρώπους, στην δουλειά μου. Ουέ κι αλίμονο και πιάσει σκόνη. Πανικός.
Στο πιο άσχημο, ένα στραπατσαρισμένο κουτί παπουτσιών είναι καταχωνιασμένος ο θάνατος. Το ανοίγω συχνότερα, όλων. Αλλά δεν μπορώ να το βάλλω σε τάξη. Παραμένει ασυμμάζευτο και τρομακτικό. 
Πανάθεμα σε Σεπτέμβρη, μήνα της τακτοποίησης και των εκκαθαρίσεων.
Πως να γινότανε ν απαλλαγώ, απ΄όλο αυτό το κουτομάνι. 
Μα τι να σου κάνω κι εγώ, όσο σκέφτομαι πως σ΄ ένα μεγάλο κουτί, θα καταλήξω μια μέρα; Η ματαιότις με κατατρέχει. Το περιπαικτικό χαμόγελο της ζωής, είναι ο θάνατος. 
Συμπέρασμα: τι τα θες τα συμμαζέματα αφού σε χαλάνε;;;
Σας γλυκοφιλώ, εν εξάλλω 
Ειρήνη

40 σχόλια:

  1. μα τι τελεια κουτια!!! μη θυμωνεις μαζι τους Ειρηνακι!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα δεν θυμώνω μ΄αυτά, μ΄εμένα θυμώνω Ελπιδάκι :))) Σ΄ευχαριστώ, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί ωρύεσαι!
    Υπάρχει κάτι καλύτερο από τα κουτιά αποθήκευσης; Υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να είναι όλα τακτοποιημένα και να βρίσκεις αυτό που χρειάζεσαι σε χρόνο ντε τε; Όοοοοοχι! Και δεν είναι καθόλου ματαιότης. Είναι θέμα τάξης!
    Όπως καταλαβαίνεις και στο σπίτι που κατοικώ γίνεται του κουτιού!
    Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι τα δικά σου κουτιά είναι πιο ωραία από τα δικά μου!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Είναι θέμα τάξης!" Να γι΄ αυτό ωρύομαι, που όταν επέλθει αταξία, βγαίνω από τα νερά μου, ο πανικός με κυριεύει... Γιατί τόση μανία με την τάξη, πια;;;; Η μήπως είναι αναγκαία η τάξη, μα θέλει ωριμότητα η αντιμετώπισις της αταξίας αν χρειαστεί... Όπως κατάλαβες τα έχω λίγο χαμένα! Ο θεός κι η ψυχή μου! Σ΄ευχαριστώ, πάντως, Αθηνά :))) Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  3. Τέλεια τα κουτιά όλα τα κουτιά και αυτά στις φωτογραφίες και αυτά του μυαλού.
    Μας κάνουν αυτό που είμαστε και δικαίως διεκδικούν θέση περίοπτη όλα!
    Να τα χαίρεσαι τα κουτιά σου και μην τα φοβάσαι!
    Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Ελενάκι, που τα ήβρες ωραία τα κουτιά μου :)))) Μμμμ να μη φοβάμαι... τρανή κουβέντα έπιασες :)))) Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Είμαστε πολλές με τούτο το χούι, να γνωριστούμε να κάνουμε παρέα!
    Όμορφα τα κουτιά σου, μα πιο όμορφα τα λόγια που κλείνεις μέσα τους!
    Σε φιλώ με αλληλέγγυο χαμόγελο! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις κατάλαβα κι εγώ Εύα, πως είμαστε πολλές οι κουτούδες :))) Σ΄ευχαριστώ πολύ για όλα :))) Καλό Σαββατοκύριακο! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  5. Ειρηνάκι μου καλησπέρα και από μένα!!μη περιμένεις νάκούσεις κάτι διαφορετικό!!κι εγώ είμαι συλλέκτρια(πιά)κουτιών σε όλα τα μεγέθη μόνο που έχω μανία με το μπλέ σκούρο και τα ψάχνω όλα σε μπλε..παράδειγμα όταν συνάντησα το συγκεκριμμένο blue marin στο IKEA έκανα μαζικό φόρτωμα στο πορτ-μπαγκάζ..αλλά ομολογώ ότι με βοήθησαν πάρα πολύ τα διάφορα μεγέθη ιδιαίτερα στα δωμάτια των παιδιών που πάντα επικρατεί πανικός!σκέψου το καλύτερα..και μην αγχώνεσαι λοιπόν!!η ανάρτηση απίθανη!!όσο για τα κουτιά σου είναι κουκλιά!!χούι όπως το λέει και η Εύα!!φιλάκια πολλά και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ του κουτιού, Καίτη μου :))) Βρε λες να είμαστε καλά, εντέλει;;;; Σ΄ευχαριστώ πολύ! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  6. Του κουτιού η ανάρτηση!
    Και το σχόλιο γίνεται από ένα... "κουτάκι" (λογοπαίγνιο με το επίθετο μου).
    Τη λάτρεψα αυτή την ανάρτηση Ειρήνη μου. Ίσως γιατί είναι συνέχεια της δικής μου...Μέρες του Σεπτέμβρη!
    Σε φιλώ γλυκά!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Αριστάκι μου! Α θα πάω να διαβάσω και την δική σου! Τα μεγάλα πνέματα συναντώνται :))) Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  7. Καλέ, γιατί να απαλλαγείς ??? Έλα και σε μένα να δεις τι γίνεται από κουτιά-κουτάκια .... τα λατρεύω γιατί είναι πανέμορφα και ξέρω πάντα τι έχω και που .... Όσο για τα δικά σου είναι απίθανα και τόσο γλυκούλικα αυτά τα μικρά μικρά !!!
    Μ άρεσε η ανάρτησή σου πολύ γιατί είναι ... του κουτιού !!!! Σε φιλώ !!!! (γέμισε ένα κουτί με τα φιλιά όλων των φιλενάδων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα με τρελάνετε :))) Κατά λάθος μαζευτήκαμε όλες εδώ ή μήπως φέρουμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά όσες μπλογκάρουμε;;;; Στο στενό μου περιβάλλον όλοι μου λένε τι "τα θέλεις τόσα τζίτζιλι μίτζιλι, κουτιά και παρακουτιά" ... αναθάρρεψα τώρα :)))) Σ΄ευχαριστώ πολύ Ράνια μου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Είναι τόσο όμορφα όλα...! Γιατί θυμώνεις μαζί τους; Πώς μπορείς να θυμώνεις με τόσο όμορφα πραγματάκια; :)
    Μου αρέσουν πάρα πολύ τα κουτιά και τα κουτάκια, έχουν την πλάκα τους και είναι και χρήσιμα...
    Όμως εσύ έχεις πολύ πιο όμορφα και χρωματιστά κουτιά από εμένα :))))
    Φιλιά πολλά! Καλό σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Αναστασία μου γλυκιά :))) Καλό Σαββατοκύριακο! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  9. Της Πανδωρας να μην έχεις κι όλα τ'αλλα αντιμετωπίζονται!
    Κι εγω φαν των κουτιών...
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της Πανδώρας, το έχει ο Βαξεβάνης και μια χαρά το πάει :))) Εμένα αυτά τα νοικοκυρίστικα και πολύ μου πέφτουν, χαχαχαα Από ΄σένα δεν το περίμενα να είσαι φαν... μπράβο!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  10. Μα πράγματικά τι τα θες; Εγώ ξέρω πως τα βάζουμε όλα σε μια τάξη για να έχουμε μια ηρεμία μετά. Αν είναι να σε προβληματίζει όμως τόσο η τακτοποίηση, άστην να πάει στο καλό, όλα μπάχαλο, όλα άνω-κάτω, κι αν δε μπορείς να περάσεις από τον χαμό όλα με μια σκούπα κάτω από τον καναπέ. Άλλωστε η ζωή κάπως έτσι δε μοιάζει;
    Όσο για εκείνο το μακάβριο κουτί, τι το σκέφτεσαι; Μπορείς να κάνεις κάτι να το αποφύγεις; Το μόνο που μπορείς να εύχεσαι είναι, όταν έρθει εκείνη η ώρα (κι εύχομαι να είναι πολύ πολύ πολύ μετά!), να έχεις ένα χαμόγελο ικανοποίησης για τη ζωή που πρόλαβες να ζήσεις :)
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία που τα λες :))) Αν σκεφτόμουν έτσι, θα ήμουν τόσο ευτυχής! Καλό Σαββατοκύριακο! Φιλάκια στα απίθανα πατουσάκια :)) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  11. Kούτες, κουτιά, κουτάκια πόσο χαίρομαι τα τακτοποιημένα πράγματα των άλλων.......κι εγώ έχω κουτιά, ακκούλς, τσάντες, κιβώτια, συρταράκια, μπαούλα......ποτέ δε βρίσκω αυτό που θέλω...πάντα ψάχνω στο χάος και βρίσκω πράγματα χαμένα, ξεχασμένα,,,τα συναισθήματα πάντως τα έχω χύμα....δεν τα κλείνω σε κανένα κουτί, τα αφήνω να περιφέρονται ελεύθερα κι εκείνο το μακάβριο κουτί ούτε που το σκέπτομαι ποτέ, το μόνο που με απασχολεί είναι τι βάρος θα κληροδοτήσω στις κόρες μου με τα χιλιάδες συμπράγκαλα που απαρτίζουνε το προσωπικό μου σύμπαν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε που το σκέφτεσαι ποτέ;;;;; Μπορεί και να είναι η πρώτη φορά, στη ζωή μου, που ζηλεύω :))) Ναι σε ζηλεύω, πως το κάνεις αυτό;;; Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  12. μου άρεσε πολύ αυτή η ρητορική ερώτηση στο τέλος της ανάρτησης!!!! χεχε... :) αυτά τα κουτιά κρύβουν θησαυρούς και είναι γεμάτα μυστήριο ενίοτε! προσοχή! καλό βράδυ Ειρήνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κουτιά κρύβουν ό,τι θες, πράγματι. Το θέμα είναι αυτή, η "προσοχή" !! Να σαι καλά Εύη μου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  13. Join the club. Ο άντρας μου με κοροηδεύει γιατί μαζεύω κουτιά, μανταλάκια και κρεμάστρες. Μανταλάκια σιλικόνης όμως να το τονίσω. Και δε μαζεύω μόνο κουτιά αλλά φτιάχνω και τα δικά μου και αποθηκεύω και οποιοδήποτε τενεκεδάκι μπορεί να μετατραπεί εν δυνάμει σε κουτί! Και όλο ασυμμάζευτη είμαι! Άστα να πάνε! Όσο για το θανατικό που λες εμένα μου βγαίνει αλλιώς. Συνάπτω συνεχώς νέους κοινωνικούς δεσμούς για να ναι πάντα περισσότεροι αυτοί που έχω στη ζωή μου από αυτούς που αποχαιρετώ.

    Θα σου στείλω κι εγώ την αγάπη μου σε ΄ένα κουτάκι καραμέλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ, μη σε πω, με έχεις ξεπεράσει χαχαχα Είσαι απίθανη, άκου φτιάχνεις και δικά σου :))) Με το θανατικό δε, με έστειλες, δεν το είχα δει ποτέ απ΄αυτήν την πλευρά ! Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις καραμέλες, μα πιο πολύ για την αγάπη σου! Καραμέλες δεν τρώω ποτέ και την αγάπη πάλι δεν την χορταίνω :))) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  14. Πολύ όμορφη ανάρτηση! Η αλήθεια είναι ότι χάθηκε το μάτι μου σε τόσα κουτιά (τα λάτρεψα όλα). Είναι αδυναμία μου τα ωραία κουτιά, δυστυχώς ότι είχα διαλύθηκε ή χάθηκε μετά από τόσα πήγαινέλα.
    Μου άρεσε όμως ιδιαίτερα ο παραλληλισμός των αγαπημένων κουτιών με το συναίσθημα, τη δύναμη, την υποχρέωση, το δεδομένο, την ανάγκη κ.α πολλά καλούδια της ψυχής σου!
    Φιλάκια πολλά Ειρηνάκι μου, είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα λάμπεις χαμογελαστή γιατί θα δεις τα κουτιά σου σε τάξη και τα συναισθήματα υπερπλήρεις...
    Καλό Σ/Κ :-)
    (μου θύμισες ότι πρέπει να μαζέψω τα πολύ καλοκαιρινά, εδώ ήδη κάνει ψοφοκρυο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτό το μάζεμα, σήμερα κι εδώ έχει κρύο! Το πρωί βγήκα ντυμένη, σαν το συνονθύλευμα προσωποποιημένο χαχαχα! Να μην ξέρεις τι να βάλεις! Μα πόσα προβλήματα πια :)))) Σ΄ευχαριστώ πολύ Νίκη μου! Καλό Σ/κ! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  15. Καλη δυναμη και του κουτιού το γαλα! αχαχαχα
    Καλό Σαββατοκύριακο :)
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Αριάδνη! Γάλα;;; Μλιαχ :))) Καλό Σ/κ! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  16. Τα κουτιά είναι μαι χαρά και προσωπικά μου αρέσουνε πολύ αλλά εγώ θα σου πω το εξής. Αν σε χαλάει κάτι δώρισε το, χάρισε το, διακόσμησε το , πέτα το βρε αδερφέ ...πάντως βγάλτο από τη ζωή σου. Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Φιλούρες γλυκές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να πετάξω θέλω! Να αποτινάξω, για να είμαι ακριβής! Τον τρόπο τον ψάχνω ακόμα... Σ΄ ευχαριστώ, Λίλια μου :))) Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  17. Το συμπέρασμα όλα τα λεφτά...ναι βρε παιδί μου, πολύ τα τακτοποίησες...τα κουτιά πρέπει να περιέχουν και λίγη έκπληξη...νομίζω!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα με την έκπληξη είμαστε μαλωμένες, με βγάζει από τα νερά μου συνήθως :))) Σε φιλώ, Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  18. Πέρασα ένα καλοκαίρι σκεπτόμενη αυτό που και εσύ φοβάσαι.. Δε ξέρω τι με έχει πιάσει. Από τη στιγμή που γύρισα σπίτι μου ελάχιστα το ξανασκέφτηκα. Καλά θα κάνεις να κρύψεις, για να μην σου πω καταχωνιάσεις καλά, αυτά που σε χαλάνε! Και όντως αφού δε τα πας καλά με το κουτο-συμμάζεμα, τι το θες?? :)) Μερικά από τα κουτιά σου πάντως είναι για στόλισμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ δεν κρύβονται εύκολα τα άτιμα!
      Εσύ τα κρύβεις κι αυτά, σε χρόνο ανυποψίαστο, τσουπ, βγαίνουν με θράσος!!! Σ΄ευχαριστώ Ελεάνα μου! Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  19. Οταν αποφασισεις να τα ξεφορτωθεις στειλτα απο δω... Τρελλαινομαι για κουτια ! οπως και να ναι. Για να καταλαβεις οταν παω στο jumbo αποφευγω να περασω απο τον συγκεκριμενο χωρο.. Χαχαχα . Οσον αφορα τα δικα σου εσωτερικα κουτια Ειρηνακι μου φροντισε να τα κρατας σε καλη κατασταηση. Και οποιοδηποτε απο αυτα κρυβει μεσα κατι ασχημο κρατησε το οσο γινεται κλειδωμενο !
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαχαχαχ ναι Μαράκι, θα σου τα στείλω, μόλις το επιχειρήσω να απαλλαγώ :))) Τα εσωτερικά κουτιά, παλεύω πολύ, για να τα έχω τακτοποιημένα :))) Σ΄ευχαριστώ πολύ! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εμείς τρεις, στα μισά τετραγωνικά, βάλε με το νου σου :))) Καλωσόρισες Βάσω, θα τα λέμε! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χτύπησε φλέβα αυτή η ανάρτησή σου, Κουκουβάγια μου! Είμαι κουτακιολάτρης μέχρι τελικής πτώσης!!! Κι επειδή τα πάντα τα ντύνω με... συναίσθμα, με καταλαβαίνεις!
    Καλό σου μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή