Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κάτσε φρόνιμα θα φωνάξω την αστυνομία κι αν είσαι ξένος; Το αλλοδαπών!

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, μετά την πρώτη μέρα στο σχολείο, ο μικρός ήταν λαλίστατος σε ό,τι αφορούσε στην εν λόγω μέρα. Πέρα από το γέλιο που κάναμε με τις ιστορίες του, ρίξαμε και πολύ συζήτηση. Με τον ίδιο αλλά και κατ΄ ιδίαν οι γονείς.
Γνωρίζω πως το παιδί μου, είναι ζωηρό και εγωκεντρικό. Έτσι, έχω την βεβαιότητα πως το σχολείο, θα του κάνει καλό. Θα συγχρωτιστεί και θα μάθει να λειτουργεί σε ένα περιβάλλον με συνομήλικους του, θα μάθει να εφαρμόζει νέους κανόνες.
Αυτός από την πλευρά του, έχει μεγάλη λαχτάρα για το σχολείο, για τους δικούς του λόγους.

- Μαμά θα έχω πολλούουους φίλους και θα παίζουμεεε!

Από τα συμφραζόμενα του λοιπόν, αισθάνθηκα πως κάτι ήταν περίεργο, στην πρώτη του επαφή με την δασκάλα. Σκέφτηκα πως θα ήταν υπερβολικό, την δεύτερη κιόλας μέρα, να ρωτήσω την δασκάλα πως πήγε την προηγούμενη. Δεν είχα και καμία ένδειξη πως κάτι φοβερό συνέβει, μιας και ο μικρός το Σαββατοκύριακο μας ρωτούσε γιατί δεν έχει σχολείο και αδημονούσε να ξαναπάει.
Όμως η ανήσυχη υστερική μου φύση, με έσπρωξε τελικώς, να πιάσω την δασκάλα, στο χαλαρό, το πρωί της Δευτέρας. Η μισή ντροπή δική μου και η μισή δική της. Χαμογελαστά την καλημερίζω και αφού μπήκε ο Μάριος στην αίθουσα της λέω:

- Πως πήγε η πρώτη μέρα, τι έκανε ο Μάριος;
Και με ένα ύφος ειρωνικό και δεικτικό μου απαντά:
- Τι θέλεις και δεν έκανε, ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε έκανε.
- Η αλήθεια είναι πως συζήτησα μαζί του πολύ και κάτι δεν μου άρεσε. Μου μιλούσε συνεχώς για ένα παιδάκι ονόματι Α, υπερβάλλοντας με αφηγήσεις, που περιστρέφονταν γύρω απ΄αυτό.
- Ναι, είναι ένα παιδί ξένο, δεν μιλά ελληνικά, έκλαιγε ζητώντας την μαμά του και όπως καταλαβαίνεις, όλη μας η προσοχή έπεσε πάνω του. Ο Μάριος κάποια στιγμή με αγανάκτησε και του είπα ότι θα φωνάξω την αστυνομία αν δεν είναι φρόνιμος.
- Τι είναι αυτό που έκανε και θα έπρεπε να του πείτε κάτι τέτοιο;
- Δεν ήθελε να ζωγραφίσει και να ακούσει παραμύθι, αλλά να παίζει. Είναι υπερκινητικός. Μου δημιουργεί πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι πως δεν του αρέσει να ζωγραφίζει, αλλά παραμύθια διαβάζουμε-δραματοποιούμε-χορεύουμε από τότε που ήταν έξι μηνών! Μου ήρθε να την ρωτήσω, μήπως διαβάζει ανιαρά, αλλά κρατήθηκα. Δεν ήταν του παρόντος.

Αποσβολωμένη έφυγα. Από τις 8:15 ως τις 12:15 το μυαλό μου δούλευε πυρετωδώς. Σκεφτόμουν τι θα κάνω. Θα του μιλήσω, ναι. Θα σκαρφιστώ ιστορίες που θα έχουν ήρωα έναν μαθητή, που δεν σέβονταν τους κανόνες του σχολείου. Και πόσο λυπημένοι είναι όλοι, όταν δεν μπορούν να να γίνουν μια παρέα, να συνεργαστούν. Θα κάνω τούτο, θα κάνω τ΄άλλο... Αφού έστυψα το μυαλό μου, εν μέσω ενοχών που κάτι δεν έκανα καλά με το βλαστάρι μου, πήρα ανάποδες.


"ΘΑ ΦΩΝΑΞΩ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;;;"
Ποιος άνθρωπος, ανθρωπένιος, ενήλικας, παιδαγωγός, θα έφτανε στα όρια του, από την πρώτη μέρα, με ένα νήπιο και θα το απειλούσε; Την αστυνομία την καλούμε όταν κάποιος νόμος παραβιάζεται, αυτό ξέρει ο γιος μου, από το σπίτι. Στο νηπιαγωγείο, η "εξουσία" είναι αυτή η κυρία. Ποιον νόμο μπορεί να καταπατήσει ένα παιδί για να καλέσεις την αστυνομία, ενώ δεν μπορείς εσύ να το κάνεις κουμάντο; Το μήνυμα της φράση της, διπλό. Η αστυνομία είναι μπαμπούλας και την καλώ, γιατί εγώ είμαι ανεπαρκής να επιβληθώ. Αλλά και εσύ εδώ μέσα παρανόμησες! Και στο τέλος τέλος, ποιος της είπε πως έχει δικαίωμα να απειλεί ένα τετράχρονο;
Πήγα να τον πάρω το μεσημέρι, αποφασισμένη να της μιλήσω. Την έκανα από το πουθενά, με τρόπο ευγενέστατο. Τότε η κυρία τα γύρισε, τούμπα κατσαρόλα.

- Να ξέρετε τον παρασύρει ο Α. (το ξένο παιδάκι που την προηγούμενη δήθεν της απέσπασε όλη την προσοχή!) Κι εκεί άστραψε και βρόντηξε!

- Ακούστε να σας πω, δεν με αφορά τι κάνει το άλλο παιδί, εδώ ήρθα να σας μιλήσω για τον γιο μου. Ξέρω ποιο είναι το παιδί μου και δεν χρειάζεται να τον παρασύρει κανείς, τα καταφέρνει και μόνος του να κάνει φασαρία. Δεν επιθυμώ να στοχοποιήσω, κανέναν μαθητή. Υπεύθυνη εδώ είσαστε εσείς και ξέρετε την δουλειά σας φαντάζομαι. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τα παιδιά, χωρίς να κάνουμε ό,τι καλύτερο ένθεν και ένθεν. Γι αυτό και ήρθα τόσο πρώιμα να σας συναντήσω. Προκειμένου να συνεργαστούμε για το καλό όλων μας!

Εν ολίγοις αν δεν είχα πάρει πρέφα τι συμβαίνει, θα με καλούσε σε κανένα δίμηνο να μου πει ότι είχα γιο, το καθαρματάκι της τάξης. Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση, είναι πόσο γρήγορα βγάζει συμπεράσματα δίχως να δώσει χρόνο στα παιδιά, βάζοντας ταμπελάκια. Τι περίμενε δηλαδή, να πάνε όλοι στο νηπιαγωγείο και από την πρώτη στιγμή να εγκλιματιστούν;
Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει, αν θα διδάξει γράμματα,συλλαβές, αριθμούς, άλγεβρα, τριγωνομετρία ή ότι άλλο. Με ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ, να βοηθήσει τα παιδιά να ενταχθούν στην νέα τους πραγματικότητα. Να κοινωνικοποιηθούν ομαλά και να πηγαίνουν χαρούμενα κάθε πρωί. Να είναι ευχαριστημένα, οι ψυχούλες.
Φυσικά το κορυφαίο είναι που ενώ είχα πει στον Μάριο να με περιμένει σε μια καρεκλίτσα λίγο πιο εκεί, αυτός βαρέθηκε και μας πλησίασε. Τότε η κυρία τον κοίταξε και απευθυνόμενη σ΄αυτόν λέει:

- Εεε είναι νωρίς ακόμη, σε λίγο καιρό ο Μάριος θα κλαίει και δεν θα θέλει να έρθει στο σχολείο...

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο, για το τι της είπα και τι μου είπε. Θα πω μόνο, σήμερα ημέρα τρίτη, πήγα να πάρω τον μικρό και η κυρία μου έκανε τεμενάδες! Κόντεψε να πηδήσει στην κορφή μου, από την χαρά της! Ο Μάριος σήμερα, ήταν πολύ καλός! Στον επόμενο τόνο, θα είναι αριστούχος! Ζωγράφισε έκανε χειροτεχνίες όλα καλά!
Άρα χαζή δεν είναι μια χαρά κατάλαβε πως δεν την παίρνει για πολλά πολλά και αν πάλι δεν το κατάλαβε, θα με βρει μπροστά της. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά καθήκον του κάθε γονιού.

46 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Ειρήνη μου μια χαρά το χειρίστηκες!!! Προηγουμένως πέρασα από την Αριστέα και έμαθα τι έγινε και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ!!!
    Ξεκίνησε το παιδί με μια χαρά να πάει στο σχολείο και να έρχεται η κάθε κομπλεξική και να λέει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι!!!!
    Ελπίζω να μην ξαναέχετε προβλήματα!!!
    Καλό απόγευμα και πολλά φιλάκια στον Μάριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου! Να σου πω κι εμένα μου την έδωσε, που ενώ ο μικρός είναι ενθουσιασμένος με το σχολείο, θα μπορούσε να το μισήσει από επιπόλαιους χειρισμούς. Ελπίζω κι εγώ, να πάνε όλα καλά :))) Φιλάκια κι από τους δυο μας!!!

      Διαγραφή
  2. #$%^&&**&^%$#$%$^&^%&^$%#%$#$$#$%Ε^$#^%&%

    Από ό,τι καταλαβαίνεις χρειάζομαι ανάσες! Πολλές ανάσες!


    Ξαναέρχομαι όταν ηρεμήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, η Αριστέα βγάζει καπνούς από τα αυτιά και με το δίκιο της. Κι εγώ επίσης. Η κοπελιά (για την..."παιδαγωγό" λέω) είναι για σφαλιάρες με το καλημέρα σας. Και πολύ καλά έκανες και της έσπασες τον τσαμπουκά από νωρίς. Ξέρω ΠΟΣΟ ανεπανόρθωτα πληγώνονται τα παιδιά από τόσο πολύ ανεύθυνους ανθρώπους. Έτσι μεγάλωσα δυστυχώς, τα λούστηκα όλα και τα θυμάμαι τώρα και γίνομαι Τούρκος. Φιλιά στο μωρό σου και είμαι σίγουρη ότι εκείνο είναι πολύ πιο ψύχραιμο και σοφό, έτσι γίνεται με τα παιδιά. Όλα θα πάνε καλά, αρκεί "η μαντάμ" να πιει ξύδι από νωρίς! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έτσι μεγάλωσα Πέτρα μου! Από τον παιδικό και αργότερα στο δημοτικό, έπεσα στα χέρια ανισόρροπων... Ξύλο και τρομοκρατία, κάτσε καλά! Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε :))) Σ΄ευχαριστώ πολύυυυ, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Ήρθα!
    Πάλι φουριόζα!
    Δυστυχώς δεν κατάφερα να ηρεμήσω!
    Ειρήνη μου με γαργάλησες να κάνω πολλά αφιερώματα πάνω σε αυτό το θέμα ! Αλλά από την άλλη σκέφτομαι οι ενδιαφερόμενοι θα τα διαβάσουν; Θα συνετιστούν;

    Μην μασάς και μην σταματήσεις! Από κοντά να την έχεις !
    Δεν θα μας καταστρέψει εμάς το Μαριούλη μας! Θα με βρει μπροστά της έστω κι από απόσταση!
    Να πάλι φούντωσα!
    Κι εγώ είχα κάποτε 25 παιδάκια και τρελαινόμουν! Δεν απείλησα ποτέ!
    Εκανα τον κλόουν και σταματούσαν όλα για να με προσέξουν!
    έλεος δηλαδή...πόση φαντασία και ευστροφία χρειάζεται;;;;;;;;

    Μάλλον αγάπη χρειάζεται για αυτό που κάνουν!
    Από κοντά Ειρήνη και έμπαινε!

    Θα περιμένω εναγωνίως την εξελικτική πορεία του αγαπημένου μου Μάριου!

    Φιλιά πολλά και εδώ τριγύρω θα είμαι ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνεις πολλά αφιερώματα Αριστέα μου, αξίζει, έστω κι αν δεν τα διαβάζουν οι "ενδιαφερόμενοι". Είναι καλό να ακούγονται τα πράγματα μπας και ξεστραβωθούμε κάποτε! Και ας πάψει η καραμέλα, "τι να κάνει κι ο καημένος ο παιδαγωγός με τόσα πολλά παιδιά μέσα σε μία τάξη" Δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση και πρέπει να πορευτούμε αναλόγως. Δεν είναι ο μόνος κλάδος, που όλα κακολειτουργούν ή υπολειτουργούν. Δικαιολογίες έχουμε όλοι, για το ότι εργαζόμαστε κάτω από άθλιες, συχνά συνθήκες. Μόνο που εδώ μιλάμε για παιδικές ψυχές! Είναι επιτακτική η ανάγκη, να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι σ΄αυτές και καθένας να υπερβάλλει εαυτόν! Είμαι σίγουρη, πως έκανες το καλύτερο για τα παιδάκια σου! Άλλωστε, ο καλός παιδαγωγός, βρίσκει τρόπο να κάνει το καλύτερο σε όποια συνθήκη! Και να σου πω, αυτοί που κάνουν λάθος χειρισμούς, πιθανότατα και με 7 παιδιά το ίδιο θα έπρατταν! Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  5. Είναι μεγάλο κρίμα να μεταχειρίζονται έτσι τα μικρά παιδιά επαγγελματίες..Αλλά μια χαρά της τα είπες Ειρήνη μου!! Μπράβο σου!! Εύχομαι ο μικρός να έχει μία όμορφη σχολική χρονιά γεμάτη επιτυχίες και χαρές!! Καλό βράδυ! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ Βασιλική μου :))) Καλό ταξίδι, καλή προσαρμογή και για ΄σένα!!!! Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  6. Χα και πόσων ετών η κυρία νηπιαγωγός; Μου θύμησες ένα παλιό σκηνικό που πάνω στο παιχνίδι ένα παιδάκι σφήνωσε ένα ψεύτικο γλαστράκι στο θρανίο και η νηπιαγωγός άστραψε και βρόντηξε για ένα ηλίθιο πλαστικό γλαστράκι. Νευρίασα τώρα. Από κοντά Ρηνιώ από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω από σαράντα, κάτω από πενηνταπέντε :))) Λες στα είκοσι της, να ήταν φανταστική νηπιαγωγός;;; :))) Στενό μαρκάρισμα λέμε... χαχαχα Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  7. ΑΞΙΑ ΑΞΙΑ ΑΞΙΑ !!! Μπραβο μπραβο μπραβο Ειρηνη μου που υπερασπιστηκες το παιδακι σου και δεν το αφησες ερμαιο στα χερια της!! Κατι τετοιοι παιδαγωγοι καλυτερα να μενουν σπίτι τους.. Ποσο συγχίζομαι πόσο να ήξερες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά κοριτσάρα! Τι να έκανα, ήταν μονόδρομος... :))) Να πάνε σπίτι τους, αλλά ποιος να τους στείλει;;; Σ΄ευχαριστώ Ελπιδάκι μου, φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  8. Σχολίασα και γω στης Αριστέας. Καλά έκανες και πήγες και της μίλησες, άλλωστε πρόκειται για νηπιαγωγείο, ποια αστυνομία και κουραφέξαλα; Δεν γνωρίζω αν ακολουθουν συγκεκριμένη ύλη απο το Υπουργείο, αλλά ακόμη κ αν αυτη διαβαζε παραμύθια, ας αφηνε τα παιδια να ζωγραφίσουν και με τον τρόπο της, αν έχει, αυτα θα τα παρατούσαν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν γνωρίζω το πρόγραμμα του υπουργείου, αλλά δεν έχει και σημασία, δεν είναι δουλειά μου. Ας κάνει ότι θέλει, αρκεί να με πείσει πως αγαπά τα παιδιά και έχει καλή συμπεριφορά απέναντι τους! Σ΄ευχαριστώ Αριάδνη μου, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  9. Είναι δυνατόν να μιλάνε και να συμπεριφέρονται έτσι σε νήπια?
    Δυστυχώς θα αντιμετωπίσεις πολλά τέτοια "φρούτα" αν κι εύχομαι τούτο το εξωτικό που σας έτυχε με το καλημέρα σας να είναι το πρώτο και το τελευταίο...
    Καλά έκανες και να την έχεις από κοντά όσο μπορείς!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ εξεπλάγην Μαρία μου! Πίστευα πως οι απειλές, ως παιδαγωγική μέθοδος, ίσχυαν σε άλλες δεκαετίες :))) Σ΄ευχαριστώ πολύ, φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Δυστυχώς τα ξέρω από την αδερφή μου καθ'ότι βρεφονηπιοκόμος, όταν πρωτοπήγε σε παιδικό έπαθε σοκ το κορίτσι, Οι υπεύθυνες να πίνουν το καφεδάκι τους και να αφήνουν το άπειρο το κοριτσάκι να τα βγάλει πέρα με ένα τσούρμο, αδιάφορες, εριστικές, πολλές φορές όχι μόνο βία λεκτική και απειλές για να φέρουν την τάξη, αλλά και ξυλιές για να ηρεμήσουν τα παιδιά, φωνές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο!
    Δυστυχώς λίγες είναι αυτές που αξίζουν.
    Να είσαι από κοντά Ειρήνη μου στο παιδάκι σου και πολύ καλά της έκανες και της έκοψες τον αέρα και της έδειξες πως το παιδί αυτό έχει μάνα-φύλακα μέχρι να ενηλικιωθεί, γιατί τον τίτλο της μάνας εύκολα τον παίρνει κάποια γυναίκα, όμως όλες οι μάνες δεν προστατεύουν όπως πρέπει τα παιδιά τους!
    Τυχερός ο Μάριος που σε έχει, τυχερή και η "κυρία", αν είναι έξυπνη θα μάθει από την στάση σου και θα κάνει λίγο καλύτερα τη δουλειά της και σίγουρα τότε θα γίνει καλύτερος ως άνθρωπος.
    Από κοντά και να προσέχεις!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να πιστεύω πως είναι λίγες αυτές που δεν ενδιαφέρονται ή έστω έχουν ακραίες τακτικές :))) Τυχερή κι εγώ, που έγραψα τον πόνο μου και είχα τόσο ζεστή ανταπόκριση :))) Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ, Νίκη μου. Είναι σπουδαίο, να νιώθεις πως υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου, που μοιράζεσαι κοινές ιδέες και να είναι υποστηρικτικοί στο πρόβλημα σου! Κι εγώ έτσι νιώθω με σένα, με σας όλους :))) Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  11. Πόσες ηλίθιες είναι μερικές μερικές...επειδή βαριούνται και τα βάζουν όλη μέρα και ζωγραφίζουν νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Η γνώμη μου για όλα τα επαγγέλματα είναι πως αν δεν σου αρέσει και νιώθεις τον άλλο βάρος πήγαινε σπίτι σου. Ξέρω σκληρή άποψη για την εποχή που ζούμε αλλά πίστεψε το έχω πει πολλές φορές σε διάφορους φορείς που πληρώνονται από το κράτος...πρόσεξέ την καλύτερα! Και πραγματικά μπράβο σου που το μυρίστηκες!
    Α και επίσης τι σημασία έχει αν ο Μάριος είναι 4 ετών όσον αφορά τη ζωηράδα. Φυσικά και θα είναι γεμάτος όρεξη και ενέργεια εδώ άλλα είναι 15 και κάνουν λες και έχει σκουλίκια ο πισινός τους. Τι θέλουν οι νηπιαγωγοί παλουκωμένα σε μία καρέκλα παιδιά?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα αν τα παιδιά είναι πολλά και ζωηρά, θα είναι πολύ δύσκολο για μια δασκάλα, Νίκη μου! Αλλά σαφώς και θα πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να επιβληθεί! Αν αγαπά αυτό που κάνει, είναι πιο εύκολο να τα καταφέρει! Αν πάλι κάποιος δεν αγαπά την δουλειά του, άστα να πάνε... Σ΄ευχαριστώ :))) Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  12. Απαράδεχτη !!!!!!
    Δεν κάνει γι αυτό το επάγγελμα !!!!!
    Και μην "κωλώνεις", να μιλάς !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, δεν κολλάω να μιλήσω ή να διεκδικήσω το δίκιο, μόνο που στεναχωριέμαι! Θα προτιμούσα, να μην χρειάζονταν να μιλάμε για τα αυτονόητα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  13. Έχω μείνει άφωνη... Άκου αστυνομία...Έχε το νου σου γιατί μόλις χαλαρώσουν λίγο τα πράγματα μην αρχίσει τα ίδια.
    Η φιλενάδα μου έχει καταφέρει να της λένε τα παιδιά της ότι ακριβώς συμβαίνει στον παιδικό,δε τα μαλώνει όμως ποτέ για ότι έχουν κάνει στο παιδικό ούτε τους λέει πρέπει αυτό, πρέπει εκείνο αφήνει αυτό το κομμάτι στις δασκάλες, απλά τα ρωτάει τι κάνανε πως ήτανε και τα ακούει.
    Κάποια στιγμή ο μικρός 2,5 χρ είπε πως η δασκάλα του πέταξε τα παπούτσια του στα σκουπίδια επειδή τα είχε βγάλει δεν ήθελε να τα ξανα φορέσει και ΄ηταν άτακτος. Αρχικα δεν ήξερε αν πρέπει να τον πιστεψει αλλά είχε πει λέξεις ο πιτσιρικάς που δε τις λένε στο σπίτι (πχ κάλαθος στα κυπριακά) έτσι πήγε και ψάρεψε τη δασκάλα γελώντας με το τι της είπε ο μικρός, και βέβαια έπεσε στη παγίδα και είπε πως όντως τον μάλωσε αλλά αρνήθηκε πως τα πέταξε στα σκουπίδια απλά τα έβαλε σε ένα καλαθάκι είπε κάτι τέτοιο.. Να είσαι alert με ότι λέει ο μικρός, χωρίς να τον διορθώνεις, μαλώνεις κτλ για να κερδίσεις να σου λέει την αλήθεια χωρίς να φοβάται. Πάλι καλά που ακόμα θέλει να πάει σχολείο το μικράκι. Εύχομαι όλα να πάνε καλά Ειρήνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, για μένα είναι πολύ παρήγορο, που το ενδιαφέρον του για το σχολείο είναι αμείωτο! Μιλάμε πολύ, κι εμείς, γι΄αυτό και κατάλαβα ότι κάτι στραβό έγινε! Πάντως, πας να πεις το δικό σου κι ακούς τα ίδια και χειρότερα καμιά φορά :( Τι κρίμα να μην μπορείς να προσεγγίσεις όμορφα, έναν μικρό άνθρωπο... Σ΄ευχαριστώ πολύ Ελεάνα μου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  14. Eιρήνη μου να επαγρυπνείς , δυστυχώς ελάχιστοι εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί είναι κατάλληλοι για να διαπεδαγωγούν και να διδάσκουν παιδιά, οι περισσότεροι κάνουν αυτή τη δουλειά "αγγαρεία" γιατί δεν περάσανε στη Νομική ή άλλη σχολή της επιλογής τους και καταλήξανε στα παιδαγωγικά όχι γιατί τους άρεσε και το επιθυμούσανε αλλά γιατί εκεί μόνο μπορούσανε να φοιτήσουνε με τα μόρια που συγκεντρώσανε. Τελικά τα μόρια καθορίζουνε σ΄αυτή τη χώρα αν κάποιος είναι κατάλληλος να εκπαιδεύει παιδιά.....τέτοια χάλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω συναντήσει ανθρώπους, που δεν ήταν η πρώτη τους επιλογή, η δουλειά που κάνουν. Αλλά θες η παιδεία τους, θες η ευσυνειδησία τους ή ακόμη και η φιλοδοξία τους, εντέλει τα καταφέρνουν μια χαρά στην δουλειά τους! Στην δική μου δουλειά δε, που όλοι είναι τρελοί μ΄αυτήν, έχω συναντήσει ανθρώπους που δεν είναι εντάξει απέναντι στο κοινό. Δεν ξέρω τι είναι τελικά αυτό που μας κάνει καλούς επαγγελματίες αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο ένα συστατικό :))) Είναι περίπλοκη η συνταγή... Σ΄ευχαριστώ Κλαυδία μου!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  15. Ακατάλληλοι άνθρωποι σε ΠΟΛΥ σημαντικές θέσεις!
    Πολύ πρωτοφανές για την Ελλάδα.
    Να την έχεις από κοντά την μαντάμ γιατί θα τα πάρω στο κρανίο και θα την πλακώσω στα χαστούκια.
    Μην την αφήσεις σε χλωρό κλαρί και να μιλάς με τον Μάριο συνέχεια και να τον ρωτάς πως τα πέρασε στο σχολείο.
    Να σου τα λέει όλα!
    Να του δώσεις ένα φιλί τεράστιο και αν συνεχίσεις η δασκάλα τις μ@@@@@ες έρχομαιιιι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα κι αν αυτή φωνάξει την αστυνομία, εμείς έχουμε εσένα, Ελενάκι :))) Σ΄ευχαριστώ πολύ, φιλάκιαααα!!!!

      Διαγραφή
  16. καλημερα αγαπημενη μου μπλοκοφιλη! να εχεις μια ομορφη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να σου πω Ειρηνάκι μου ότι αυτές τις μικρές ψυχούλες τις σκέφτομαι πολύ γιατί δεν υπαρχει πάντα ο σωστός παιδαγωγός!! Και είναι πολλοί δυστυχώς !!! Επραξες άριστα και έδειξες στην κυρία ότι θέλεις την ευτυχία του παιδιού σου με κάθε τρόπο !!! Η μικρή μας Λυδία από την τρίτη μέρα λέει στη μαμά της ΄΄ μαμά στο νηπιαγωγείο είναι πολύ ανιαρά , γιατί η δασκάλα μας λείπει και κάθεται λίγο μαζί μας΄΄
    Η τρίχα κάγκελο !!!! Περίμενε τα νέα μας
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι δηλαδή η δασκάλα, για ποιον λόγο είναι ακριβοθώρητη;;; Τι άλλο θ΄ακούσω;;; Αχ Νικόλ μου, περιμένω τα νέα σας! Σ΄ευχαριστώ, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Έτσι είναι. Ένα μεγάλο ποσοστό αποτυχίας του παιδιού να εγκλιματιστεί στο περιβάλλον του σχολείου, οφείλετε στη δασκάλα. Αν εκείνη δεν μπορεί να τα χειριστεί σωστά τότε κάποια παιδιά θα αντιπαθήσουν το σχολείο και συνεπώς το διάβασμα και επιπλέον θα κλειστούν στον εαυτό τους. Είναι δύσκολο επάγγελμα δεν λέω, αλλά άμα δεν μπορεί να το κάνει ας αλλάξει επάγγελμα. Νομίζω πως το χειρίστηκες περίφημα πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Λίλια μου! Το γνωρίζω καλά αυτό που λες, από προσωπική εμπειρία! Εξαιτίας μιας δασκάλας, κάθε πρωί έβγαζα τα άντερα μου, πριν πάω στο σχολείο! Ακόμη και τώρα σε κατάσταση μεγάλης πίεσης, βήχω σαν τρελή και συγκρατώ τον εαυτό μου, να μην φτάσει στο σημείο εξαγωγής... Συγνώμη, για το αηδιαστικό των λόγων μου! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  19. Πόσο κρίμα να γίνονται παιδαγωγοί τέτοιοι άνθρωποι.
    Και ακούω συχνά τέτοια περιστατικά.
    Η μητέρα μου είναι νηπιαγωγός 34 χρόνια και ευτυχώς όλοι οι γονείς λένε τα καλύτερα και νιώθω περήφανη που κάνει την δουλειά της όχι μόνο σωστά και υπεύθυνα αλλά και ανθρώπινα.
    Είναι στο χέρι λοιπόν του παιγαγωγού πως θα χειριστεί όλες τις περιπτώσεις των παιδιών.. Όλα αυτά που σου είπε ήταν επιεικώς απαράδεκτα.. Καλά τα λέω ότι θα έπρεπε να παιρνάνε από ψυχολογικά τεστ οι παιδαγωγοί! Αν γινόταν αυτό ούτε οι μισοί δεν θα έμεναν στο επάγγελμα...
    Καλό κουράγιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στην μητέρα σου Κατερίνα μου! Απόδειξη, ότι δεν έχει σημασία, πόσα χρόνια κάνεις μια δουλειά! Η όρεξη και το κέφι έχουν να κάνουν με την διάθεση του ανθρώπου, όχι με τα χρόνια! Σ΄ευχαριστώ πολύ, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  20. Δυστυχώς θα δεις πολλά τέτοια Ειρήνη... Ο αδερφός μου, που είναι το πιο ήσυχο και συνεσταλμένο παιδί του κόσμου και δε μιλάει καν, όταν ήταν στην ΣΤ', η δασκάλα της μουσικής τον χαστούκισε μέσα στην τάξη. Όταν πήγε την επόμενη μέρα η μαμά μου να κάνει φασαρία, της απάντησε πως "έκαναν τα παιδιά φασαρία, δεν έκανε φασαρία αυτός, αλλά το έκανε για παραδειγματισμό". Να μη σου πω μέχρι που φτάσαμε με αυτή την υπόθεση, παραλίγο να φτάσουμε στα δικαστήρια, άντε, τα θυμήθηκα τώρα και φούντωσα πάλι.
    Κι εγώ εκπαιδευτικός είμαι, κι εγώ έχω μαθητές, του γυμνασίου κιόλας που είναι ζόρικοι -ειδικά τα αγόρια, αλλά δεν κάθομαι να φοβερίσω, να απειλήσω, να βγάλω τα κόμπλεξ μου και τα απωθημένα μου επάνω τους. Δε χρειάζεται να είμαι μπαμπούλας για να με σέβονται και να με ακούν. Τους σέβομαι και με σέβονται. Όλα τα παιδιά, ανεξαιρέτως, δύο πράγματα χρειάζονται: υπομονή και αγάπη. Σε μεγάλο βαθμό. Άμα δεν το έχεις, τράβα και γίνε κάτι άλλο και άσε την εκπαίδευση για άλλους που το έχουν περισσότερο. Άντε πια... με τον κάθε βλαμμένο και τον κάθε τρελό που συναντάμε εκεί μέσα...
    Να την έχεις από κοντά! Να σου κάνει τεμενάδες, έτσι θέλουν κάτι τέτοιοι!
    Σε φιλώ πολύ γλυκά και υπομονή, με κατάλληλη μεταχείριση όλα γίνονται! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τους σέβομαι και με σέβονται"
      "...υπομονή και αγάπη"
      Τα είπες όλα Αναστασία μου μ΄αυτές τις δύο φράσεις!!!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
      Πολλά γλυκά φιλιά σου στέλνω :)))

      Διαγραφή
  21. 'Οταν φτιάξετε ομάδα ξεμαλιάσματος Ειρήνη μου να με φωνάξετε! 'Ενα έχω να πω: ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ!!!! Και χαρά στο κουράγιο σου να την αντιμετωπίσεις με τέτοια ηρεμία. Εγώ με την εμπειρία 3 παιδιών ένα έχω να πω πως αν δεν κατέβεις στο ύψος τους να δεις πως εκείνα βλέπουν τον κόσμο από εκεί δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα! Την καλημέρα μου και φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα ναι, θα μαζευτούμε, να κάνουμε πορεία προς το Νηπιαγωγείο :))) Τι να έκανα Χριστίνα μου, αν δεν είμαι ήρεμη, δεν θα μπορέσω να συνεργαστώ μαζί της... Σ΄ευχαριστώ, σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  22. Eιρηνη μου καλησπέρα,
    Είπα να απαντήσω το πρωί γιατί τώρα είμαι απο το κινητό αλλά δεν άντεξα.
    Εχω θυμώσει πολύ με τη συνάδελφο. Παρά πολύ όμως. Πως είναι δυνατόν μέσα σε τόσο λίγες μέρες να βάζεις ταμπέλες; Πως γίνεται να φοβίζεις τα παιδιά σου;
    Πάμε καλά; Το πιο ζωηρό παιδί του κόσμου να έχεις στην τάξη δε φαίρεσαι έτσι. Είσαι ο ενήλικας και είναι παιδί. Δουλειά μου είναι να προσπαθήσω να το κερδίσω. Δε λέω πως δεν έχω μαλώσει ποτέ μαθητή. Δεν έχω ομως φοβίσει, απειλήσει, προσβάλλει.
    Καλά έκανες και της μίλησες. Έτσι για να καταλάβει πως εισαι εκεί.
    Κάποιος πρέπει να της πει πως τον σεβασμό τον κερδίζεις. Αν δε σέβεσαι τους μαθητές σου δε θα σε σεβαστουν. Δε θέλω οι μαθητές μου να είναι ήσυχοι και υπακουοι επειδή με φοβούνται. Ευτυχώς το έχω καταφέρει. Έχει τύχει να πάρω την ταξη που έμεινε σε ενα σχολείο, γιατί κανείς δε την ήθελε και την άφησαν στον τελευταίο. Με πολύ υπομονή, ηρεμία και αγάπη πέρασα τέλεια!!!
    Ουφ φλυαρώ τώρα... αλλά θύμωσα, πόσο θύμωσα. Ξέρεις με τι στραβό μάτι μας κοιτάνε κατι τετοιοι συνάδελφοι;
    Χαλάμε λέει την πιάτσα!
    Καλο βράδυ και καλή χρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Άννα μου, μακάρι να σκέφτονταν όλοι οι παιδαγωγοί σαν εσένα! Δεν μπόρεσα να θυμώσω, πρώτη φορά στην ζωή μου, γιατί προσπαθώ να βρω άκρη. Έχω στρεσαριστεί πολύ με την υπόθεση! Θα ήθελα να κάνω ότι καλύτερο για να μην κοστίσει στον μικρό. Ξέρεις όσο και να δηλώνω εγώ την παρουσία μου μιλώντας της, δεν σημαίνει ότι αυτή θα γίνει άλλος άνθρωπος!!! Βλέπω ήδη το παιδί να έχει αλλαγές στην συμπεριφορά του... ελπίζω να το ξεπεράσουμε σύντομα :) Σ΄ευχαριστώ πολύ, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  23. Amazing post. Would you like to follow each
    other?


    X
    http://subhamrai.blogspot.in/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. στεναχωριέμαι και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχουν τέτοιου τύπου δασκάλες! αν τις λες δασκάλες.. και εσύ ασχολήθηκες με το παιδί, σκέψου άλλες μανάδες που τα αφήνουν στο έλεος.. για μένα τα τεστ αξιολόγησης πρέπει να υπαρχουν σε όλες τις δουλειές πριν την προσληψη αλλά και στην πορεία αυτής..εύχομαι να πάει καλά ο μικρός σου και να μην του δημιουργήσει κάνα ψυχολογικό αυτή η τύπισσα!!! φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή