Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Από ΄δώ, ο καινούριος σας συμμαθητής!

"Επιτέλους, αύριο ανοίγουν τα σχολεία, η ευτυχία μου είναι τεράστια!" Αυτή θα ήταν η πρώτη φράση του Μάριου, αν έγραφε αυτήν την ανάρτηση. Είναι τόσο ανυπόμονος, δεν βλέπει την ώρα να πάει στο Νηπιαγωγείο. Εμένα πάλι, αυτός ο ενθουσιασμός μ΄αφήνει άναυδη... Μισούσα το σχολείο, από την πρώτη ως την τελευταία μέρα, της μαθητικής μου ζωής. Τον "ζηλεύω" και λιγάκι να σας πω. Τόση χαρά πια... Εγώ πως έχασα τόσα χρόνια, ώσπου να μάθω να χαίρομαι...
Μοιράζομαι βέβαια, την δική του χαρά. Γελάω, με την ψυχή μου, με τα καμώματα και τα λόγια του.

- Μαμά είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα με περιμένει η δασκάλα μου. Θα πει στα παιδάκια: παιδάκια, από ΄δώ ο καινούριος σας συμμαθητής, ο Μάριος Κ.
-  Θα σας περιμένει όλους η δασκάλα, αγάπη μου. Και τα άλλα παιδάκια, πρώτη φορά θα πάνε στο σχολείο, θα είναι κι αυτά καινούρια.
- Ναι μαμά, αλλά εγώ νομίζω πως θα είμαι ο πιο καινούριος, απ΄ όλους (;)
- Και ξέρεις μαμά τι θα πουν τα παιδάκια;
- Τι παιδί μου;
- Καλώς ήρθες Μάριεεεε, έχει παιχνίδια για όλους, θα γίνουμε φίλοι.

Προχθές, πήγαμε να πάρουμε διάφορα που θα χρειαστεί ο μαθητής. Μέσα σε άλλα και πετσετούλες, που μας είπε η νηπιαγωγός. Θα τις χρειαστεί, λέει ως μίνι τραπεζομάντηλο, όπου θα τρώει το δεκατιανό του. Είπα, να του τις περιποιηθώ λιγάκι. Έτσι αποφάσισα να τις κεντήσω. Με σχέδιο το μονόγραμμα του, έναν κόκκορα, και ένα σαλιγκαράκι.


Ας είναι καλά η Νίκη! Από το μπλόγκ της, πήρα τα σχεδιάκια. Δυσκολεύτηκα ελαφρώς, διότι η πετσέτες δεν κεντιόταν εύκολα, όπως ένας καμβάς ή έστω μια εταμίνα. Αλλά όλα καλά, είναι έτοιμες για χρήση.
Ο μικρός, όταν είδε στην οθόνη του υπολογιστή τα μονογράμματα κι εμένα με τα σύνεργα, μου λέει:

-Τι θα κάνεις μαμά; Είναι πολύ καταπληκτικά, αυτά τα γράμματα.
- Θα κεντήσω το αρχικό του ονόματος σου, ώστε να ξεχωρίζεις τις πετσέτες σου, στο σχολείο.
- Μαμά, εγώ θέλω το ελ (L)
Του γυάλισε ένας λαγός, που κρατούσε στην αγκαλιά του το γράμμα " L".
- Το όνομα σου αρχινά από Μ, δεν μπορώ να κεντήσω το ελ αγόρι μου.
- Τότε να γράψεις όλο το όνομα μου μανούλα και να το γράψεις έτσι: Μάλιος!


Η αγαπημένη του είναι η γαλάζια, με το σαλιγκαράκι.
Αύριο λοιπόν, είναι η μεγάλη μέρα! Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Να έχουν όλα, δύναμη και υγεία, να περάσουν μια δημιουργική σχολική χρονιά!
Σας γλυκοφιλώ
Ειρήνη


48 σχόλια:

  1. Ωωωωωω!!!!!!!!!! Είναι ανυπόμονος ο Μάριος γιατί έχει αυτοπεποίθηση! Έχει γεμίσει από την αποδοχή που του προσφέρεις απλόχερα και δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τα άλλα παιδάκια και τη δασκάλα του. Είσαι η καλύτερη μανούλα που δεν έχω γνωρίσει ποτέ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη φορά να μας δείξεις πώς τις κέντησες τις πετσετούλες

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα ατακάρεις σαν τον υιό Χριστινάκι, κι αυτός λέει "είσαι η καλύτερη μαμά, που δεν έχω δει στη ζωή μου" Σ΄ευχαριστώ κορίτσι, που ενθαρρύνεις την προσπάθεια μου :))) Οι πετσετούλες, είναι μια απλή σταυροβελονιά πουλάκι μου. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    3. Πότε θα μας πεις για τον Αγιασμό. Έχω μεγάλη λαχτάρα! Θυμήθηκα και το άλλο. που η γιαγιά μου ήθελε να μου μάθει το Χρρριστίνα κι εγώ την φώναζα και της έλεγα ''Οχι λε γιαγιά Χιτίνα με λένε!''

      Διαγραφή
    4. Τι να σας πω για τον αγιασμό, η άχρηστη, Χριστίνα μου; :)))) Δεν τον προλάβαμε... Πίστευα, τόσο που το μελέτησα πως δεν θα ξυπνούσα, δεν θα μου συνέβαινε και όμως την πάτησα!!! Ευτυχώς ακούσαμε το καλωσόρισμα και τις συμβουλές της δασκάλας :))) Ο Μάριος το λέει το Ρ, αλλά ήθελε ντε και καλά κεντημένο το L στο πετσετάκι, γι΄ αυτό πρότεινε το Μάλιος :))))

      Διαγραφή
  2. καλη αρχη Στο Μαριο-Μαλιο σου Ειρηνάκι.. Ας εβαζες κι εσυ βρε το λαγό στο παιδί.. πολλα φιλια.. Πανεμορφες οι πετσετούλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου!!!! Χαχαχα ο λαγός δεν ταίριαζε με το Μ, αλλιώς θα του έκανα το χατίρι :))) Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Καλή αρχή στον Μαλιούλη κι εύχομαι νά' χει αυτή την χαρά και την ανυπομονησία μέχρι το τέλος της μαθητικής του ζωής!
    Να μου τον φιλήσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Τζίνα μου, μακάρι να του αρέσει το σχολείο :))) Σ΄ευχαριστώ! Σου στέλνουμε κι εμείς πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  4. Μαριούλη μου γλυκέ εύχομαι η σχολική εμπειρία σου να είναι υπέροχη γιά όλα τα μαθητικά σου χρόνια .....!!!
    Ειρήνη μου αν χρειαστείς οποιοδήποτε σχέδιο ή μονόγραμμα για κέντημα, πές μου έχω ένα τεράστιο αρχείο !!! !Για κέντημα σε υφάσματα συμπαγή μπορείς να χρησιμοποιείς καμβά ξεφτίσματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Κλαυδία μου!!! Αχ αν ήξερα ότι υπάρχει αυτός ο καμβάς, δεν θα είχα στραβωθεί επάνω στα πετσετάκια :))) Να ΄σαι καλά για την πληροφορία! Αν χρειαστώ γραμματάκια, θα σε ενοχλήσω :))) Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  5. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Φυσικά και θέλει το L καθότι..Λιανοκλάδης!!! Αχαχαχα! Γελάω μόνη μου σαν την ηλίθια, τόσο αστείο μου φάνηκε αυτό το L!! Ρε συ, είναι σίγουρο ότι δεν μας παρακολουθεί ο μικρός σου πρίγκηψ;;; !! Καλή αρχή και πολλά γλυκά φιλιά στο δίδυμάκι μου Ει+Li !!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχχαχαχαα αυτή την εκδοχή δεν την είχα βάλλει κατά νου :))) Μη νομίζεις ξέρει κάτι ψιλά! Όταν του λέω κάτι που δεν τον βολεύει, μου λέει "πήγαινε εσύ μαμά να δεις το μπλογκ σου κι άσε με εμένα" Λες να μας παρακολουθεί, κιολας;;;; Σ΄ ευχαριστούμε και σε φιλούμε γλυκά!!!

      Διαγραφή
  6. Καλή σχολική χρονιά στον πολύ ικανοποιημένο Μάλιο σου! :)))
    Δεν υπάρχει αυτό το παιδί!
    Μου έχει κλέψει την καρδιά χωρίς να τον έχω γνωρίσει αχαχαχαχα!
    Μανούλα εσύ γερά από αύριο! Εσένα φοβάμαι, όχι τον Μάριο!
    Φιλάκια!

    ( οι πετσετούλες όνειρο! Είδες πόσο δημιουργική είσαι κι εσύ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστούμε πολύ, Αριστέα μου!!! Επειδή δεν τον γνώρισες σου έχει κλέψει την καρδιά, αν τον γνωρίσεις θα σου κλέψει την ηρεμία :))) Εμένα καλά κάνεις και με φοβάσαι, γιατί με βλέπω να μην ξυπνάω τα πρωινά και να τρέχουμε σαν τους αλλόφρονες :))) Χαίρομαι που σου άρεσαν οι πετσετούλες! Πολλά φιλάκια γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή σχολική χρονιά σας εύχομαι!!! (με τέτοιες πετσέτες δεν θα μπορούσε και να μην ήταν!!!!)
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστούμε πολύ, Αλεξάνδρα μου!!! Σε φιλώ γλυκά!!!

      Διαγραφή
  8. Καλή αρχή στο γλυκό σου αγοράκι κι εύχομαι έτσι να είναι ενθουσιασμένος σε όλα τα ξεκινήματα της ζωής του. Κι εσύ Ειρήνη μου απόλαυσε το γιατί γρήγορα περνάνε όλα αυτά. Πριν λίγες μέρες πήγαμε στο Τζάμπο με την μικρή μου για να πάρει κάποια μικροπράγματα για το σπίτι που νοικιάσαμε στη Χίο. Και εγώ της έλεγα μήπως θες και τετράδια, μολύβια στυλό, όργανα γεωμετρίας. Μαμάααααααα σταμάτα! Δεν είμαι στο σχολείο πια. Κι έχει δίκιο... Οι πετσέτες πανέμορφες και πόσο τρυφερό να τις κεντήσεις για να ξεχωρίζουν. Καλή σας σχολική χρονιά Ειρήνη μου... Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το καλό, η καινούρια αρχή για την κόρη σου, Χριστίνα μου!!! Ναι, γρήγορα περνάνε όλα... μακάρι να τα απολαμβάνουμε!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ, για τα καλά σου λόγια :))) Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  9. Πωωωω... πόσα χρόνια πίσω με πας! 19 χρόνια πίσω! Ήμουνα νια και γέρασα! χαχαχα!
    Ήταν και για εμένα μια πολύ ευχάριστη καθημερινότητα το σχολείο, περίμενα κάθε μέρα πώς και πώς. Είχα δε, πετσετούλες με φράουλες! Ακόμα τις θυμάμαι! Αχ, πολύ συγκινήθηκα τώρα.... τι όμορφα, αθώα χρόνια, που ο καλύτερός μας φίλος ήταν η μαμά και ο μπαμπάς... αχ...
    Είδες, όλα μέσα από τα μάτια του παιδιού φαίνονται πολύ διαφορετικά! Ο Μάριός σου πολύ έξυπνος, κοίτα να ξεχωρίζει τα γράμματα!
    Και εσύ όμως είχες πολύ καλή ιδέα να κεντήσεις το γραμματάκι του επάνω! Τώρα θα ξεχωρίζει!
    Καλή σχολική χρονιά! Με υγεία και χαρά! :))))))
    Καλό βράδυ Ειρήνη μου! Πολλά φιλιά!
    Και πολύ συγκινήθηκα, να ξέρεις (το ξαναλέω, μα είναι η αλήθεια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, θα βάλλω τα κλάματα!!! Θα μπορούσες να είσαι κόρη μου κι ο Μάριος εγγονός μου :))) Ελπίζω να μην του πει κανείς αύριο: "εσένα γιατί σε έφερε η γιαγιά σου;" :))) Σ΄ ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου γλυκό!!! Χαίρομαι τόσο που σου θύμισα, τις φραουλένιες πετσετούλες σου!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά στον αγαπημένο μου Μάριο!!!!! και σε σένα φυσικά !!! και αύριο Ειρήνη μου θα νιώσεις περίεργα ,εγώ όταν πήγε ό γιός μου [ πριν πολλά χρόνια]γύρισα σπ'ιτι και έκλεγα.... Πολύ ωραίες οι πετσέτες είσαι υπέροχη μανούλα!!!!φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξία μου, σ΄ευχαριστούμε πολύ!!! Ήδη νιώθω περίεργα, λες κι εγώ θα πάω πρώτη μέρα στο σχολείο :))) Να σαι καλά, για τα γλυκά σου λόγια!!! Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  11. Καλή αρχή Μάλιε!!!!! Μπράβο μανούλα Ειρήνη <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα να είσαι εσύ ψύχραιμη, γιατί ο Μάλιος καλά θα περάσει !
    Είσαι πολύ καλή μανούλα αφού ασχολήθηκες να του κεντήσεις τις πετσετούλες του .... Ένα μεγάλο Μπράβο καλή μου !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά, Ράνια μου, σ΄ευχαριστώ :)) Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  13. καλή σχολική χρονιά και καλή προοδο στο Μάριο!! Είναι πολύ ωραίο να ξεκινάει έτσι χαρούμενος τη σχολική χρονιά...μακάρι να του μείνει αυτός ο ενθουσιασμός μέχρι το τέλος της μαθητικής ζωής!
    Οι πετσετούλες υπέροχες! Πολύ ωραία ιδέα να κεντήσεις επάνω το αρχικό του!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνα μου!!! Μακάρι λέω κι εγώ...:)) Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  14. Καλή Σχολική Χρονιά στο Μαριούλη !!! Είμαι σίγουρη ότι θα έχει μια υπέροχη πρώτη μέρα και μια ακόμα υπεροχότερη χρονιά !!!! Και οι πετσετούλες άπαιχτες !!! Βρε ... μπορούσες να του φτιάξεις και λαγό για το Μ: τον Μπαγκς Μπάνι !!!!!! :-p

    Υ.Γ.: Τα χαρτομάντηλα μην ξεχάσεις !!! ;-)

    Φιλιά Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, με την μάνα που έχει, η πρώτη μέρα θα του μείνει αξέχαστη... Ύστερα με λες για χαρτομάντηλα... Σαν τρελοί τρέχαμε να προλάβουμε τον αγιασμό! 8:30 άρχιζε, 8:45 ξυπνήσαμε, 9:00 φτάσαμε καταϊδρωμένοι!!! Δεν πρόλαβα ούτε να κλάψω, η ανόητη :))) Ωστόσο έχουμε κεντητές πετσέτες... Σ΄ευχαριστώ Αγγελικούλα μου!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
    2. Aχαχαχαχαχαχαχαχαχααααααα !!! Η καλύτερη "Πρώτη Μέρα στο Σχολείο" !!! Ούτε κλάμματα ούτε τίποτα ! Τέλεια !!!

      Φιλάκιαααα !!!

      Διαγραφή
  15. Αυτό το παιδί μου αρέσει, έχει θετική σκέψη!! Μακάρι να είναι πάντα έτσι και αισιόδοξο!! Ενθουσιάζεται και είναι ευτυχισμένος ακόμα και με απλά πράγματα!! Αν σκεφτόμασταν και οι μεγάλοι έτσι πόσο διαφορετικά θα νιώθαμε!! Μπράβο Ειρήνη μου έχεις κάνει καλή δουλειά μαζί με το μπαμπά του ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστούμε πολύ, Ελεάνα μου!!! Ο μπαμπάς σήμερα, λίγο έλειψε να με χωρίσει :)))) Τρελάθηκε που χάσαμε τον αγιασμό... Τελικά, δεν κάνω πάντα καλή δουλειά χαχαχα! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  16. Καλή αρχή σε όλα τα παιδάκια, ειδικά σ αυτα που έρχονται για πρωτη φορά σε επαφη με την εκπαίδευση!!!!! Τι γλυκας και ακομπλεξαριστος ο γιος σου!
    Φιλια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Αριάδνη μου, σ΄ευχαριστούμε πολύ!!! Φλάκια!!!

      Διαγραφή
  17. Ο Μάριος μας κάνει να χαμογελάμε πέρα ως πέρα με τις ατάκες και την ευφράδειά του!

    Να έχει ένα εύκολο και αγαπησιάρικο ξεκίνημα, που θα του πάρει ουκ ολίγα χρόνια εκπαιδευτικής δραστηριότητας!
    (εγώ έχω ακόμα εφιάλτες...) :(

    Θέλω κι εγώ πετσετούλα με ένα L.
    ε; :)
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου κάνω βρε Ζαμπία μου, ευχαρίστως, αλλά γιατί με L;;; Μήπως Ζ, ή προτιμάς κι εσύ τον λαγό οπότε δεν σε νοιάζει το γράμμα; :))) Σ΄ ευχαριστούμε πολύ πολύ!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  18. Ειρήνη μου καλή αρχή στο αγοράκι σου!!
    Σε νιώθω, ούτε σε εμένα άρεσε το σχολείο..
    Μόνο στο διάλειμμα περνούσα καλά, α και στην γυμναστική!
    Τι όμορφη ιδέα να κεντήσεις το αρχικό του..!!

    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄εμένα ούτε η γυμναστική, Κατερίνα μου :))) Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  19. Μάλιος!!! χαχα!
    Είναι απίστευτος και είμαι σίγουρη πως θα έχει τις πιο όμορφες πετσέτες!!
    Καλή σχολική χρονιά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ, Μαρία μου, ο Μάλιος κι εγώ :)))) Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  20. Ειρήνη μου εύχομαι στον Μάριο καλή σχολική χρονιά και ελπίζω να συνεχίσει να του αρέσει το σχολείο!!!!
    Οι πετσετούλες έγιναν καταπληκτικές!!! Χρυσοχέρα μου εσύ!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό κουράγιο μανούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστούμε πολύ πολύ, Στέλλα μου!!! Φιλάκια κι απ΄ τους δυο μας :))

      Διαγραφή
  21. Χα Χα Χα !!!!!! Απίστευτος ο ........Μάλιος !!!!!
    Καλή πρόοδο του εύχομαι Ρηνούλα μου - και αναμένω κι άλλους διαλόγους !!!!!Τώρα που θα πηγαίνει σχολείο θα έχεις πλούσιο υλικό !!!!
    Τα κεντημένα σου πανέμορφα και καλοδουλεμένα - η πισωβελονιά τα ομορφαίνει πολύ !!!!
    Πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Νίκη μου, για όλα :))) Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή