Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Θα γίνω Βραζιλιάνος!

Πάντα ήμουν football friendly. Ουδέποτε δυσανασχέτησα Τετάρτη, Κυριακή, και όποια μέρα έπαιζε ποδόσφαιρο, η τηλεόραση του σπιτιού. Και τις πίτσες μου έφτιαχνα και κουτσοπαρακολουθούσα και όλα καλά. Αλλά αυτό που περνάω τώρα, ξεπερνάει κάθε όριο και φαντασία... Ο Μάριος ζει σε ρυθμούς μουντιάλ! Από το πρωί ξεκινά το βάσανο της μάνας. Ακούω πολλές μαμάδες που λένε πως ξυπνούν νωρίτερα από τα παιδιά για να απολαύσουν το σπίτι σε ηρεμία. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Λατρεύω τον ύπνο, περισσότερο από έναν ήρεμο καφέ. Τον πίνω και εν μέσω Ντόρας και Ντιέγκο. Επίσης δεν μπορώ την αφύπνιση σε βάρβαρες ώρες: 6,7,8,9. Σεβαστό από το παιδάκι μου, το ωράριο της ευτυχίας εδώ και (σχεδόν) τέσσερα χρόνια. Ώσπου, του ήρθε το μουντιάλ κατακούτελα!


-Μαμά ξύπναααα, ήρθε ο Μαριούλης σουουου, (χοροπηδώντας στο κρεβάτι μου) θέλω να φάω γρήγορα πρωινό, να είμαι δυνατός για το ποδόσφαιρο. Έχω προπόνηση. Είμαι ο Μάριος Κ. Μέσσιιιιι!

Τρώμε αχάραγα το πρωινό μας... 8:30. 

- Μαμά εγώ είμαι Βραζιλιάνος, κοίτα πως χορεύω ( Κουνάμενος, σαν σε άρμα στο Μοσχάτο Απόκριες ) 
- Αγάπη μου δεν είσαι Βραζιλιάνος, είσαι Έλληνας. 
- Έλληνας να είσαι εσύ, εγώ είμαι Βραζιλιάνος. 

Το περίφημο χορευτικό, που δεν γνωρίζω από που το ξεπατίκωσε, το κάνει κάθε τρεις και λίγο. Παράλληλα τραγουδάει αυτοσχέδιους ύμνους του μουντιάλ, παίζει μπάλα και περιγράφει τον αγώνα. Το απόγευμα αναλαμβάνει ο πατέρας την προπόνηση. Θέλει βέβαια να πηγαίνω μαζί τους, αλλά αν κάνω την δύσκολη με αδειάζει στο πιτς φυτίλι. 

- Αγάπη θα έρθεις μαζί μας στο πέντε επί πέντε; 
- Μπα λέω να κάνω ένα μπάνιο και...
- Εντάξει μαμάαα μείνε εσύ εδώ, θα πάμε εμείς που μυρίζουμε ωραία. Ε μπαμπάκα; θα πάμε εμείς οι δυο που είμαστε μοσχομυριστοί παικτούρες; 

 Στο γηπεδάκι της γειτονιάς, αποτελειώνει τον Μανώλη και επιστρέφουν πτώματα.
Δεν σταματά εκεί όμως. Όοοοχι θέλει και ιστορίες ποδοσφαιρικού περιεχομένου! Πάνε τα παραμυθάκια που διαβάζαμε για καληνύχτα. Τώρα πρέπει να λέμε την ιστορία της ζωής του Messi, του Ronaldo, του Iniesta και άλλων μύθων. Μια μέρα του έβαλα πόστα.

- Αγόρι μου όλη μέρα παίζεις ποδόσφαιρο με κάθε τρόπο. Το βράδυ πρέπει να ξεκουράσεις το μυαλουδάκι σου με κάτι άλλο, γιατί είναι γεμάτο ποδόσφαιρο, ναι; 

Με τα πολλά μου λέει:

- Εντάξει μανούλα θα διαλέξω ένα βιβλίο. 

Κι αν μπορεί ανθρώπου νους να βάλει, πήγε και διάλεξε τον τίτλο: Ο Χριστουγεννιάτικος σκούφος...
Τέλος, αυτό το παιδί έχει πάντα γιορτή! 
Χθες, κάποια στιγμή που έπαιζε σε μιαν άκρη ποδοσφαιράκι ορυώμενος, λέω χαμηλόφωνα στον Μανώλη 

- Πραγματικά δεν αντέχω άλλο, θα τον γράψω από Σεπτέμβριο στο μπαλέτο.
- Όοοοοχιιιι να μη με πας στο μπαλέτο δεν είμαι κορίτσι, είμαι αγόρι ακόμη... 
Αχ και είχα όνειρο, η καψερή, να βγάλω έναν Billy Elliot γεννημένο χορευτή. Δεν βαριέσαι Μαρίτσα μου; Μόνο γερά να ΄ναι.
Άντε με το καλό σήμερα, στις 7:00 Μεξικό - Καμερούν και στις 10:00 Ισπανία - Ολλανδία. Με τις υγείες μου!
Σας γλυκοφιλώ
Ειρήνη

34 σχόλια:

  1. Χα χα πολύ γελάω με τις ιστορίες σας! Άπαιχτος ο μικρός να μου τον φιλήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Νίκη μου! Του έδωσα το φιλάκι σου :)) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. χαχαχα τι τραβάς η καψερή!!

    " Τέλος, αυτό το παιδί έχει πάντα γιορτή! " αν γίνω ποτέ μάνα έτσι θα θέλω να είναι το παιδί μου!! Να χαίρεσαι και να καμαρώνεις εννοείται!! :)
    Καλό σαββατοκύριακο Ειρήνη μου φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Κατερίνα μου! Χαίρομαι που είναι χαρούμενος, μόνο που κάποιες στιγμές δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.. γεράματα βλέπεις! Καλό Σαββατοκύριακο Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. χαχαχα.. τον φανταζομαι να χορεύει... Θα γίνω βραζιλιάνοοοοοοςςς με το σομπρέρο μουυυυυυ!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα και λίγα φαντάζεσαι Ελπίδα μου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Tι τραβάτε και σεις η αγορομάνες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα να πάνε Χριστίνα! Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι δεν υπάρχει barbie στο σπίτι, αυτό θα με τσάκιζε :))) Μπάλα και πάλι μπάλα!

      Διαγραφή
  5. Χαχαχαχαχαχα!!
    Εμείς που έχουμε κορίτσια δεν έχουμε τέτοιο θέμα!
    Γέλασα πάρα πολύ με τον βραζιλιάνο σου!
    Σε βλέπω να τριγυρνάς τα γήπεδα για να δεις τον Μάριο να πάιζει!!
    Χαχαχαχα!
    Πολλά φιλιά και στους δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ευχάριστο σενάριο Ελενάκι μου!!! Να παίζει το καμάρι, να τρέχει η μάνα στας Ευρώπας ταξιδάκια!!! Το άλλο είναι να γίνει κανένας χούλιγκάνος και να τρέχω να τον βγάζω από τα κρατητήρια :)))) Πολλά φιλάκια σου στέλνουμε!!!

      Διαγραφή
  6. 4 αντρες εχω ! Ευτυχώς τους μαντρωνω σε ενα δωματιο ,βλέπουν με την ησυχία τους κι εγω στο δικό μου ,γιατί δεν αντεχω τα ποδοσφαιρα! Οταν πρωτοβγαιναμε με τον άντρα μου ,με πηρε στο γηπεδο να δουμε την ομαδα της πόλης μας και χασαμε 7 -0 απο τον ΟΦΗ( νομιζω λεγοταν ,της Κρητης)...απο τοτε δεν με ξαναπηρε ,ημουν γρουσουζα ,λεει.......
    με τη νίκη σας εύχομαι!!!!!!! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέσσερις και τους κουμαντάρεις, είσαι δύναμη :)))) Καλά γρουσούζα δε σε λέω, η ομάδα σας ήταν λίγο σερνάμενη, αλλά πα μαλ γλίτωσες τα γήπεδα!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. χαχαχαχα!
    ετσι σε θελω!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχαχαχαχαχα τι τραβάς ωρέ καψερή Ειρήνη; Θα είχα πεθάνει στη θέση σου! Δεν αντέχω ούτε τη λέξη ποδόσφαιρο- δεν ξέρω γιατί!
    Άπαιχτος ο Μαριούλης σου!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κι εγώ πέρα από την πλάκα έχω φτάσει οριακά! Γενικά με ανησυχεί αυτό το παιδί, γιατί όταν αγαπά κάτι έχει εμμονές... Φιλάκια πολλά Αριστάκι μου!

      Διαγραφή
  9. Χαχαχαχα τι τραβάς η μάνα!
    Δεν παίζετε ο πιτσιρικάς αλλά και εσύ κοπέλα μου είσαι απίστευτη.Καλούς αγώνες λοιπόν και καλά να περνάς ως να τα ξαναπούμε^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραβάω τα μαλλιά μου Λίλια μου! Μαύρο Καλοκαίρι :)))) Να περνάς καλά κι εσύ γλυκιά μου! Ααα έφτιαξα το μίγμα μπαχαρικών σου, απλά θεϊκό!!! Ταίριαζε απίθανα στο κους κους!!!

      Διαγραφή
  10. Ένα θα σου πω... Ο πατέρας του έκανε καλή δουλειά.. Εσύ που ήσουν δόλια μάναααα να του πεις πως υπάρχει και η αλλη πλευρά-you know χορός... τραγούδι.. χαχαχαχα- αν και για τα δύο τελευταία νομίζω το ΄χει!!!! Ο Μάριος είναι το όνειρο κάθε μπαμπά, δε σε βλέπω να τους προλαβαίνεις στις μπύρες, πίτσες και σουβλάκια!!! Τα χριστουγεννιάτικα καλά κάνει και τα θέλει ;) Φιλιά καλό ποδοσφαιρικό Σ/Κ να έχετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα θα σου πω... με βλέπω να την κάνω από το σπίτι, στους αγώνες, να χαλαρώσω κι εγώ! Ευκαιρία να κάνω καμιά βολτίτσα :))) Και ας μείνουν τα δυο τους τα πουλάκια μου, με τα κοινά ενδιαφέροντα! Φιλάκια Ελεάνα μου! Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  11. Μια χαρά χαρούλα τον βρίσκω τον Μάριο!
    Εδώ εγώ που δεν πρόκειται να δω ούτε ένα ματς είμαι σε μουντιαλική υπερδιέγερση!
    Μέχρι και σάμπα χόρεψα με την J.Lo!
    Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών θα τα μαθαίνω από τον.....Μάριο η αλλιώς,Μάριο ζείς, εσύ την xristin.....πληροφορείς!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα ναι θα είναι ο αποκλειστικός πληροφοριοδότης της xristin! Σε βρίσκω ντιπ στο κλίμα, χόρεψες και την σάμπα σου!!! Να περνάς όμορφα στο υπέροχο νησί, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. Σε νιώθω τόσο πολύ Ειρήνη!!! Όσο δεν πάει!! Εχουμε γεμίσει το σπίτι με άλμπουμ με αυτοκόλλητα και τάπες, όλη μερα βλέπει ποδόσφαιρο (σε συνδρομητικό κανάλι) ή παίζει ποδόσφαιρο μες το σπιτι ή στην προπόνηση! Πάθος τρελό! Μπορεί να μην θυμάται τα ρήματα σε -αίνω με τι "ε" γράφονται, αλλά ξέρει όλους τους παίκτες κ σε ποιες ομάδες παίζουν!
    Τι θα κάνουμε Ειρηνάκι;;;;; Και έχουμε ακόμα 1 μήνα μπροστά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρούλα μου, ομοιοπαθούσα, τι να κάνουμε; Να πάρουμε τα βουνά; Υπομονή, μουντιάλ είναι θα περάσει :)))) Σε φιλώ και σου στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!!!

      Διαγραφή
  13. χαχαχα βρε τον μπομπιρα!
    εγω παντως το ποδοσφαιρο το συχαινομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Μαράκι μου, κοντεύω να το σιχαθώ :))))) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Ρε συ, τι έπαθε το παιδί και μέσα σε όλα διαβάζει χριστουγεννιάτικες ιστορίες;; Μήπως μου το τάραξες το αγοράκι μου;; Αχαχα! Λατρεύω Ει+Λι με τα μπούνιααααα ! Μάκια σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και στο τάραξα πουλάκι μου, αυτό (δια)ταραγμένο γεννήθηκε :)))) Σήμερα μάλιστα πρωί πρωί ήρθε να με ξυπνήσει και με ρώτησε "μαμά γιατί με γεννήσατε εμένα το παιδί σας;" Δηλαδή στην εφηβεία τι θα με πει;;; Σε φιλούμε :)

      Διαγραφή
  15. Είναι παιδί με άποψη!!!χαχαχχα αυτό το "δεν είμαι κορίτσι ακόμη" να το προσέξεις περισσότερο απο την εμμονή με το ποδόσφαιρο Ειρηνάκι,αφήνει πόρτες ανοιχτές...χαχαχαχα
    Κι εγω δε το συμπαθώ καθόλου το ποδόσφαιρο,αλλά ευτυχώς οι άντρες μου δεν είναι παθιασμένοι, βλέπουν, γιουχάρουν ή επευφημούν και με τη λήξη...πάπαλα
    Καλά κουράγια σου εύχομαι,αφού στη σύλληψη η συμμετοχή σου ήταν guest star, ας πρόσεχες στη διανομή! χαχαχαχα καλό σου ξημέρωμα
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα λες να αλλάξει άποψη Χαρά μου; Ε τότε μπας και αφήσει τα ποδόσφαιρα και πιάσει τα μπαλέτα :))) Αχ στη σύλληψη, η φιλική μου συμμετοχή φάνηκε άμα τη εμφανίσει!!! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  16. Να τον χαιρεσαι με τοση ενεργεια!! Εμεις χτες βαλαμε συμβολικα να παιζει Ακτη Ελεφαντοστου με Ιαπωνια και μετα απο 10 λεπτα κοιμομουν γλυκα στον καναπε. Μισω ποδοσφαιρο (και αυτες οι διοργανωσεις με εκενευριζουν αφανταστα).

    Χαιρετισματα στο Μαριουλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τόση ενέργεια, άλλοτε τον χαίρομαι και άλλοτε θέλω να το στραγγαλίσω, Εύη μου :))) Αφού σε νανουρίζει το ποδόσφαιρο, μια χαρά σε βρίσκω!!! Χαιρετίσματα κι από μας, κορίτσι!!!

      Διαγραφή
  17. Μια λέξη μόνο θα πω: ομοιοπαθούσα. Αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα πολλές είμαστε αλλά σκόρπιες, Αγγελική μουουουου! Μάνα κουράγιο :)

      Διαγραφή