Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Καλώς το... κι αυτό το Καλοκαίρι.

Το πρώτο Κυριακάτικο πρωινό, του Καλοκαιριού. Καθόμαστε στο μπαλκόνι. Ο Μάριος παίζει με τις πλαστελίνες του.


Εγώ πίνω τον καφέ μου, χτυπάει το τηλέφωνο. Η αδελφή μου. Ναι, ναι αυτή που με άφησε μόνη εδώ, σαν άλλο Καλουτάκι,  να κάνω μια πορεία μοναχική... Γύρνα άπονη, θα φαρμακωθώ! Λέμε τα νέα μας. Μέσα σε όλα, μου είπε πως πέθανε η μαμά του φίλου μας, του Δημήτρη. Κι έτσι, χάλασε η πρώτη μέρα του Ιουνίου για μένα. Ό,τι κι αν έκανα το μυαλό μου γύριζε εκεί... Στον θάνατο, στον αποχωρισμό, στο πένθος. Φυσώντας ξεφυσώντας, πέρασε η μέρα. Ευτυχώς είχαμε καλή παρέα, φάγαμε τα είπαμε και ξέφυγα λίγο. Πόσο να αντέξω όμως; Δεν φημίζομαι για την συναισθηματική μου ευελιξία. Κολλάει και δεν ξεκολλάει. Η παλιά καλή λύση, να πιάσω βελονάκι. Και για να τον ξορκίσω, τον ρημάδα, ξεκινάω κουβέρτα!


 Ξέρεις, για να την τελειώσω θα μου πάρει χρόνια, οπότε πρέπει να ζήσω να την δω στρωμένη! Χαχαχα πόσο παιδαριωδώς σκέφτομαι... Θυμάμαι την γιαγιά μου στα τελευταία της. Τα βράδια ξαγρυπνούσε. Κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Γιατί δεν κοιμάσαι γιαγιά μου, της έλεγα. Γιατί πούλι ΄μ το βράδυ έρχεται ο χάρος, δεν κοιμάμαι να μην έρθει και με πάρει στον ύπνο μου. Βέβαια ο Χάρος, που ώρες δεν κοιτά, την πήρε στις δώδεκα το μεσημέρι, που έκλεισε τα μάτια της να ξαποστάσει από το ξενύχτι. Αααα ωραίο τρόπο βρήκα να καλωσορίσω το Καλοκαίρι. Αισιόδοξα, κεφάτα, να σας φτιάξω κι εσάς την διάθεση (όπου φύγει φύγει)! Έφτιαξα κι ένα σουβέρ για τον καφέ της παρηγοριάς εγώ. Εσείς πιείτε κανένα δροσερό κοκτέιλ!


Και για να μην κλείσω έτσι "μαύρα", θα δανειστώ μια στιγμή του γιόκα μου, που είναι ο πιο δυνατός λόγος να παραμένω αισιόδοξη. Καθόμαστε ξανά μανά στο μπαλκόνι και ο Μάριος οδηγεί το αυτοκινητάκι με ταχύτητα και πέφτει πάνω στο καρεκλάκι του. 

-Παιδιά βοήθεια τράκαρα, αστυνομία βοήθειαααα! Θα με βοηθήσει, η αστυνομία; Μαμά που πήγε ο μπαμπάς; 

-Στην τουαλέτα αγόρι μου.

-Παιδιά βοήθεια η αστυνομία πήγε να κατουρήσει...

Σας γλυκοφιλώ 
Ειρήνη

28 σχόλια:

  1. Χα χα γέλασα πολύ με την τελευταία φράση του Μάριου!
    Ο θάνατος δυστυχώς Ειρήνη μου, είναι φυσική εξέλιξη, το ξέρω δεν βοηθάει αυτό, αλλά τουλάχιστον αυτό σκέφτομαι για όσους φεύγουν σε μεγάλη ηλικία!.
    Άρχισες και εσύ τετράγωνα της γιαγιάς βλέπω ε?!?! Πολύ όμορφα τα τετραγωνάκια σου! Μου αρέσει πολύ που ο τελευταίος γύρος είναι με άσπρο! Έτσι σκέφτομαι να το κάνω και εγώ! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιαιαι τα ξεκίνησα Νίκη μου και είμαι πολύ χαρούμενη! Όταν τα έβλεπα μου φάνταζαν δύσκολα. Αλλά κάθε άλλο, πήρα το κολάι και τα ξεπετάω :)))) Αυτά τα έκανα σε χρόνο μηδέν! Μόνο που τα δικά σου μου άρεσαν περισσότερο, είναι πιο γεμάτα. Τα δικά μου πολύ αραιά καίτοι προσπάθησα και με πιο λεπτό βελονάκι. Πάντως είναι κόλλημα! Όσο για τον Μάριο μας έχει σε εγρήγορση καθημερινά, δεν ξέρουμε από που θα μας έρθει! Είναι η ηλικία της ατάκας :)))) Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. Δοκίμασε άλλο μέγεθος νήματος ή άλλη ποιότητα. Εγώ χρησιμοποίησα ακρυλικό. Το δικό σου αν δεν κάνω λάθος μου φαίνεται βαμβακερό. Θέλει λίγες δοκιμές είναι η αλήθεια μέχρι να βρεις το τελικό αποτέλεσμα που σου αρέσει!

      Διαγραφή
    3. Σ΄ευχαριστώ Νίκη μου! Μπα και το δικό μου ακρυλικό είναι. Βέβαια είναι περισσεύματα , οπότε ίσως και να μην ταιριάζουν τα νήματα μεταξύ τους. Θα το δοκιμάσω με καινούρια νήματα εκ νέου.

      Διαγραφή
    4. Καλέ μην ξοδεύεσαι Με ότι έχεις πλέξε! Όπως λέει και ο άντρας μου είναι μία καλή ευκαιρία να τελειώνουνε τα νήματα μιας και έχει βαρεθεί να βλέπει μπροστά του ατελείωτα κουβάρια!

      Διαγραφή
    5. χαχαχα κι ο δικός μου μία από τα ίδια! Του έδειξα όμως μια παρόμοια κουβέρτα, με αυτήν που προσπαθώ να κάνω, σε ένα e-shop με τιμή 90 ευρώ! "Α η δική μας τζάμπα θα βγει" μου λέει :))) Σου λέει ο άνθρωπος, αν είναι να δίνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας για μια κουβερτούλα, πλέκε και σκάσε!!!

      Διαγραφή
  2. Ο μικρούλης τρέλα !!!!!!!
    Να είσαι καλά να θυμάσαι τους αγαπημένους γύρω σου που φεύγουν, αρκεί να φεύγουν στην ώρα τους !!!
    Η κουβερτούλα σου θα γίνει απίθανη και νομίζω θα τελειώσει και γρήγορα ... είναι πολύ πρακτικές με τα τετράγωνα, κι εμένα μου έχει φτιάξει η μητέρα μου και τις ευχαριστιόμαστε πολύ !!!! (και την θυμόμαστε συνέχεια για την αγάπη της στο βελονάκι).... Τέλος πάντων, καλό μήνα και καλό Καλοκαίρι γλυκιά μου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Ράνια μου! Καλό μήνα και καλό Καλοκαίρι κορίτσι! Πολλά πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Χαχαχαχαχαχαχα!!!
    Πόσο γέλασα με την ατάκα του μικρού!!
    Ολα τα λεφτά είναι να μου τον φιλήσεις!!
    Αυτό που έφτιαξες τέλειο θα γίνει καταπληκτικό και ας σου πάρει χρόνια!
    Πολλά φιλιά καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να τελειώσει, γιατί εκεί που ενθουσιάζομαι, με πιάνει και μια ξαφνική βαρεμάρα :)) Θα σου τον φιλήσω Ελενάκι μου, άλλο που δεν θέλει αυτός! Καλό μήνα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. χαχαχαχα!
    τελειος ο μικρος!

    καλο μηνα αγαπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Κική μου! Καλό μήνα κοριτσάκι! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. χαχα την έκανε νωρίς-νωρίς ο Μάριος τη διαπίστωση ότι η αστυνομία τις πιο κρίσιμες ώρες είναι άφαντη!
    Η κουβέρτα σου, Ειρήνη, θα είναι πανέμορφη (η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται) και έτοιμη πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περιμένεις. Και μετά θα την στρώνεις και θα θυμάσαι τη γιαγιάκα σου. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ σ΄ευχαριστώ για την ενθάρρυνση Δήμητρα, ευελπιστώ να την τελειώσω :)) Χαχαχα ο Μάριος μας έχει λωλάνει με τις διαπιστώσεις! Καλό μήνα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  6. Καλό μήνα Ειρήνη μου!
    Ξεκίνησε λίγο άσχημα για σενα αλλά δυστυχώς αυτά είναι αναπόφευκτα στην ζωή.. σε καταλαβαίνω γιατί είναι το μόνο θέμα που δεν μπορώ εύκολα να διαχειριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα να πάνε, Κατερίνα μου! Όχι μόνο, εύκολα, δεν μπορώ να τον διαχειριστώ... ίσως και καθόλου! Καλό μήνα! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. Καλό μήνα Ειρήνη μου αν και ξεκίνησε άσχημα !!! Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο να διαχειριστούμε το θάνατο.
    Ωραία δουλειά άρχισες άντε περιμένουμε να την τελειώσεις!!
    Η ατάκα του μικρού σου τέλεια , αυτά τα παιδάκια είναι τόσο αυθόρμητα!!
    Φιλάκια γλυκά πολύ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο πολύ, Νικόλ μου... Καλό μήνα, γλυκιά μου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Ανατριχιασα με το νεο του θανατου της καημενης κυριας αλλα τα λογακια του γιου σου μου εφεραν ενα γλυκο χαμογελο..
    Καλο μηνα Ειρηνη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι η ζωή, τα έχει όλα! Και θλίψη και χαμόγελο :)) Καλό μήνα Μαρία μου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. δεν πρέπει να ερχομαι εδω....ζηλευω με όσα φτιάχνετε!
    πού είναι η Αστυνομία να ακουσει τα λόγια του Μάριου;Μάλλον όλοι αυτή τη δουλειά κάνουν γιατί έχουμε να δούμε αστυνομικό εδω και κάτι αιώνες.....
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην ζηλεύεις Νάσια μου, να μου λες τι σ΄αρέσει κι εγώ θα στο χαρίζω :))) Είναι ακριβοθώρητοι καλέ αυτοί, εκεί που δίνουν δυναμικό παρόν είναι σε καμιά πορεία! Ή να πέφτει ξύλο ( να σε δει κι ο θεός) ή, καλύτερα, για κατούρημα!!! Καλημέρα κορίτσι! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  10. Χαχαχαχαχα λύθηκα βρε κορίτσι μου. Αυτό το παιδί έχει απίστευτο γέλιο, μαζί και εσύ φυσικά,(εμ από που θα έπαιρνε?) Τώρα όσο για τα υπόλοιπα έχω να πω πως και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα είναι μέρος της ζωής μας. Σημασία έχει να κρατάμε τα καλά και να συνεχίζουμε δυνατοί. Καλή συνέχεια από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε για γέλια αμφότεροι, Λίλια μου :))) Πράγματι η ζωή τα έχει όλα.... Καλή συνέχεια κοριτσάκι! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Να φεύγουν οι μεγάλοι με σειρά, ελεγε η γιαγιά μου, που οταν το καλόψαξα, ειχε χάσει ενα κοριτσάκι... !
    Μετά το κατάλαβα... Κι εσύ με το μεγάλο βελόνι εισαι στο χέρι... κανα πιο μικρό να τα κάνει κομψά τα πλεκτά? Μπαααα. σαν κι εμενα.>!>!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα με το μεγάλο βελόνι για να αποσώνω στα γρήγορα παιδάκι μου, η τεμπέλω! Ναι να φεύγουν οι μεγάλοι, αλλά σειρά δεν κρατά ο αφιλότιμος! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. Ο Μάριος απίθανος!!..χαχα!
    Η κουβερτούλα σου θα γίνει υπέροχη...πολύ μου αρέσει...σα να ζήλεψα και λίγο που δε στρώνομαι η τεμπέλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Μαρία μου! Τι να στρωθείς στα βελονάκια βρε κορίτσι, έχεις τον θαυματουργό φακό σου εσύ :))

      Διαγραφή