Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Θήκη για βελονάκια

Πριν πολύ καιρό, σουλατσάροντας στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε κάποιες θήκες για βελονάκια. Μου άρεσαν πολύ και είπα να δοκιμάσω να φτιάξω κι εγώ μία. Πήρα ρεταλάκια από ύφασμα ασπρόμαυρο, που είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα και το έβαψα με μαρκαδόρους του μικρού, σε σημεία. Μάζεψα κορδελίτσες, τα έκανα έναν συνδυασμό ότι νά ΄ναι και τσουκ, έτοιμη η θήκη μου.


Το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα, διότι το έραψα στο χέρι. Έχω μια σχέση μίσους με την μηχανή. Δεν την ανοίγω, εάν δεν έχω και την μαμά μου στο σπίτι. Για να μας χωρίζει, όταν τσακωνόμαστε κι ερχόμαστε κλωστή με κλωστή. Έτσι λοιπόν τα κάθετα γαζιά εσωτερικά απουσιάζουν. Ήταν χοντρά όλα τα υφάσματα μαζί και ήταν αδύνατον να τα ράψω, δίχως να κάνω τα δάχτυλα μου σουρωτήρι.


Τα κάθετα γαζάκια είναι απαραίτητα, ώστε να δημιουργηθούν θήκες, για κάθε βελονάκι ξεχωριστά. Προς το παρόν τα τυλίγω όλα μαζί, μέχρι να έρθει η μάνα, να μου κάνει 5-6 γαζιά.. Μα πόσο άχρηστη είσαι παιδάκι μου; Να δω αν πεθάνω τι θ΄ απογίνεις! Ξέρω ΄γω; Ίσως μάθω να γαζώνω... ολομόναχη!


Σας γλυκοφιλώ
 Ειρήνη


38 σχόλια:

  1. Ωραίο που είναιιιιι!!!! Θα έκανε και σαν νεσεσεράκι ταξιδιού! Στη μία θήκη οδοντόβουρτσα, στην άλλη οδοντόκρεμα, μία τσατσάρα...(χαχαχα ψάχνω εναλλακτικές λύσεις για εμένα μιας και η μόνη φορά που έπιασα βελονάκι ήταν για να παίξω μίνι ξιφασκία...) Καλό σου απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα γιατί όχι Αλεξάνδρα; Ωραία ιδέα κι αυτή! Τι να τα κάνεις εσύ τα βελονάκια, πιάνεις τα πινέλα και του δίνεις και καταλαβαίνει!!!! Καλό απόγευμα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραίο είναι Ειρηνάκι μπράβο σου!
    Εγώ θα είχα ακούσει πολλά μπινελίκια από την μαμά γιατί δεν το έχω καθόλου με αυτά τα πράγματα!
    Χαχαχαχα!
    Μπραβο σου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα μου! Κι εγώ ακούω αρκετά, γιατί μόνο η μαμά ξέρει καλύτερα :)))) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία η θήκη για τα βελονάκια.
    Το έχω απωθημένο να μάθω να γαζώνω!!!
    Καλό απόγευμα
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Νεφέλη μου! Κι εγώ που ψιλοξέρω, βλέπω πως θέλει πολύ υπομονή και τέχνη! Κι εγώ δεν τό ΄χω :)))) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Καλά κάνεις εσύ και δεν ασχολείσαι αποκλειστικά με τα εκλογικά, σαν εμένα την Αστέρω, που κοντεύω να σαλτάρω! Χαχα! Μάκια πολλά και στον Λιανοκλάδη κοριτσάρα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα Αστέρω!!!! Μη νομίζεις παρόμοια η δουλειά μας, εγώ πλέκω-ράβω κι εσύ κεντάς!!! Και μη μου φοβάσαι, μαζί θα σαλτάρουμε, ανεξαρτήτως ενασχολήσεων!!! Φιλάκια κι απ΄τους δυο μας Πετράκι μου!

      Διαγραφή
  5. πολύ ωραίο έγινε!! μπραβο Ειρηνη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε φτάνει που έκανες τόση δουλειά θα τ' ακούσεις κιόλας; Ωραιότατη η θήκη σου Ειρήνη! Η γιαπωνεζούλα τί ακριβώς γκατζετάκι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Δήμητρα μου! Με την γιαπωνεζούλα φτιάχνω πλεκτά κορδόνια. Η πλέξη βγαίνει κάλτσα, κυκλική. Όπως πλέκεις κάλτσες με 5 βελόνες, αλλά σε μικρή διάμετρο. Ίσα που χωράει ένα δάχτυλο.

      Διαγραφή
  7. Πανέμορφη την έκανες κι ας είναι στο χέρι ... σιγά σιγά θα μάθεις και γαζί στη μηχανή .. ας είναι καλά η μαμά !!!
    Καλό σου βράδυ !!! Φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Ράνια μου! Μπα με την μηχανή δεν τα πάω και πολύ καλά! Ας είν΄ καλά τα χέρια μου :)))) Καλό βράδυ! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Εμένα μου κάνει και σαν νεσεσέρ μια χαρά πάντως! Άσε που αν θελήσεις να βγάλεις παραγωγή θα βάλεις τη μαμά να γαζώσει χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία ιδέα Λίλια μου! Θα την έχω στην υπηρεσία μου και θα κάνω χρυσές δουλειές! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ξέρω ΄γω; Ίσως μάθω να γαζώνω... ολομόναχη!"
    Πέθανα λέμε....!!!!!!!Χαχα!!!!!!!

    Ωραία η θήκη σου!!!!!Τα σχέδια πάνω στο ύφασμα είναι καταπληκτικά!!!!Μήπως να γίνεις και σχεδιάστρια υφασμάτων????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όση ώρα σουλούπωνα την ανάρτηση εσένα είχα στον νου μου :))) Σκεφτόμουν: λες να δει το δημιούργημα μου η Γεωργία και να φρίξει; Αλλά εσύ είσαι γενναιόδωρη... :)))) Σ΄ευχαριστώ πολύ! Τα σχέδια υπήρχαν στο ύφασμα, εγώ μόνο τα χρωμάτισα. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Χαρά στο κουράγιο σου βρε κορίτσι, πολύ δουλειά. Ξανασκέψου το με τη μηχανή κι εγώ στην αρχή, επειδή η μαμά δεν είναι και πολύ μεταδοτική, δε μπορούσε να μου δώσει να καταλάβω και την είχα πάρει στραβά. Μόλις όμως πήρα μια καινούργια αναθεώρησα. Δεν είναι ακριβή μη φανταστείς... αλλά οι καινούργιες είναι πανεύκολες στη χρήση. Κάτσε με υπομονή, διάβασε και λίγο το manual και θα δεις. Να κάνουμε ένα meeting, ιδιαίτερο, να μαζευτούμε όλες οι κοπτοραπτούδες της γειτονιάς να μάθουμε βρε παιδί μου. Τη Γεωργία (keywoman) θα φωνάξουμε εε τέλος δε θες τίποτα άλλο. Τα σχέδια εκπληκτικά πριν διαβάσω νόμιζα ότι το αγόρασες έτσι, τέλεια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι! Είδα τι φτιάχνεις και μου άρεσαν πολύ!!! Χαρά στο δικό σου κουράγιο που κάνεις τέτοια λεπτοδουλειά! Χαχαχαχα να κάνουμε σεμινάρια λοιπόν!!! Η Γεωργία είναι φοβερή αλλά τι να με κάνει; Ενέσεις ταλέντου; Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :))) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Ωραία η θηκούλα σου και με έχει ξετρελάνει το όνομα του blog σου! Καλώς σε βρήκα Ειρήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ Σοφία! Καλώς όρισες! Και το δικό σου όνομα είναι πολύ ωραίο!!! Και ξέρεις, θα μου ταίριαζε γάντι :)))) Από την νόσο "παρα-λίγο", πάσχω κι εγώ!

      Διαγραφή
  13. Δεν ξέρω τι περίμενες εσύ, αλλά εγώ έχω ενθουσιαστεί!!
    Πάρα πολύ όμορφη είναι!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Δεν είχα φανταστεί κάτι άλλο μόνο, που της λείπουν τα γαζιά εσωτερικά και δεν μπορώ να την τυλίγω όμορφα :)) Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  14. Πολύ ωραία θηκούλα, αν και εγω δεν έχω βελονάκια χιχιχιχιχι
    Καλό μας Σαββατοκύριακο
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ γλυκιά μου :))) Καλό μας Σαββατοκύριακο! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα! Πολύ όμορφη η θήκη σου θα προσπαθήσω να φτιάξω και εγώ κάτι παρόμοιο για τα βελονάκια μου! Αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοια προβλήματα με τη ραπτομηχανή μου...αν και κάνω γαζιά δεν μου βγαίνει κανένα ίσιο!! Πολύ ωραίο το blog σου...θα το "σκαλίσω" με την πρώτη ευκαιρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Νίκη! Χαίρομαι που σου άρεσε η θήκη! Σ΄ευχαριστώ και θα τα λέμε :)) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Εγώ ούτε μέχρι εκεί δε θα είχα φτάσει!! Εμένα μου φαίνεται καταπληκτικό!! Μπορείς να βάλεις και τα μολύβια σου ή και τα πινέλα που βάφεσαι. Με το ράψιμο εγώ δε το έχω.... δεν με χωνεύει και δε το χωνεύω, τα απαραίτητα και μόνο (κανένα κουμπί δηλαδή). :)) Τα ψαράκια και τη βαρκούλα τα ζωγράφισες εσύ αν κατάλαβα καλά? Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά΄ σαι καλά Ελεάνα μου! Τα σχέδια υπήρχαν στο ύφασμα, το χρωμάτισα μόνο. Κι εγώ λίγο παραπάνω από κουμπί, μη νομίζεις :)) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Μια χαρά είναι η θήκη σου.... κι ας μην έχει γαζιά μηχανής! Εγώ το ράψιμο το βαριέμαι. Ίσως γιατί και η μαμά μου και η γιαγιά μου μια ζωή έραβαν επαγγελματικά. Βέβαια όταν ήμουν μικρή φόραγα φιγουρίνια από τα περιοδικά. Τουλάχιστον το διάστημα που είμασταν έξω. Αλλιώς δεν νομίζω να είχα αυτή την τύχη! Χα, χα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νά ΄σαι καλά Χριστίνα μου! Α τυχερούλα, είχες προσωπικές στυλίστριες :)))) Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρηνιώ μου
    καιρό είχα να σ επισκεφθώ λόγω πολλαπλών μετακινήσεων.αλλά τώρα πήρα γερή δόση ,διαβάζοντας και τις προηγούμενες αναρτήσεις σου.
    Αθήνα λοιπόν πια,μετά την επιτυχία των παραστάσεων! Χαίρομαι πολύ που γύρισες γεμάτη!!!
    Οσο για τη θήκη, μ αρέσει και χωρίς κάθετα γαζιά.Ναι ξέρω χρειάζονται για να κρατούνται σταθερά τα βελονάκια,αλλά ας είναι καλά η μανούλα που θα βάλει χέρι βοηθείας.
    Φιλάκια πολλά και στο μικρό σου που ξαναβρήκε ό,τι είχε αφήσει...για πάντα!!!χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά ΄σαι καλά Χαρά μου! Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ο μικρός είναι περιχαρής πια :))) Θα του δώσω τα φιλάκια σου! Σου στέλνουμε κι εμείς, γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Ειρηνάκι μου έγραφα τόση ώρα και πάει το σχόλιο!!!
    Επέστρεψες με την ψυχή σου γεμάτη επιτυχίες και εμπειρίες!!! Μπράβο σου κοριτσάκι μου γλυκό!!! Η δε θήκη σου πολύ χρηστική και όμορφη καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Κική μου! Καλή εβδομάδα και για σας! Πολλά γλυκά φιλιά κι ένα τεράστιο για τον Βασιλάκο!

      Διαγραφή