Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο ο ο οο όμορφη Θεσσαλονίκη!

Ένας από τους λόγους που αγαπώ την Αθήνα είναι το κλίμα της. Εδώ στην όμορφη, κατά τ΄άλλα, Σαλονίκη μούχλιασα. Λες κι έχω μαζέψει όλη την υγρασία στα κόκκαλα μου και τρίζω ολόκληρη. Καλό θα μου πεις κι αυτό, διότι θυμήθηκα ότι έχω και οστά! Το κρέας ολούθε με έκανε να ξεχνώ πως έχω κι από δαύτα. Η καθημερινότητα είναι όμορφη τολμώ να πω. Στον δρόμο για την πρόβα δεν περπατώ, χορεύω. Στο σπίτι είναι απίθανα με δυο ζουζουνάκια, την αδερφούλα μου, την μαμά μου και τον ακριβοθώρητο γαμπρούλη μου που δουλεύει πολύ. Μια μέρα έλεγα στον Μάριο, πως είναι μεγάλη ευκαιρία που βρισκόμαστε στην Θεσσαλονίκη, έστω και για λίγο. Να ζούμε κοντά στους αγαπημένους μας, που τους στερούμαστε καθημερινά. Δεν ξέρω γιατί η μαμά μου, με λεπτή ειρωνεία απάντησε "φοβερή ευκαιρία τι να σου πω....", η αδερφή μου πάλι το έκανε γαργάρα με ύφος "ας μην σου απαντήσω καλύτερα....". Όσο για τον Μάριο ένα θα σας πω:

 -Μαμά, εγώ εσύ κι ο μπαμπάκος κάναμε μια συμφωνία. 
-Τι συμφωνία αγόρι μου; 
-Να είμαστε οικογένεια. 
-Είμαστε οικογένεια, πουλάκι μου. 
-Ναι και ο μπαμπάς είναι στην δουλειά, εσύ στο θέατρο κι εγώ με την γιαγιά;;; 

Έχει δίκιο το παιδί. Οικογένεια είναι, να παίζω την μισή μέρα μαζί του και την υπόλοιπη ο μπαμπάς του. Του χαλάσαμε την τάξη των πραγμάτων. Υποψιάζομαι, κάπως έτσι νιώθουν όλοι... Είμαι όμως σίγουρη, ότι κάποτε θα θυμόμαστε με αγάπη, τις ωραίες στιγμές που ζούμε τώρα
Εγώ ήδη νιώθω, εκτός από λίγες ενοχές λόγω του ότι έβγαλα τους πάντες από το πρόγραμμα και την ησυχία τους, ΥΠΕΡΟΧΑ! Ξαναμιλάω, ξανατραγουδώ, ξαναχορεύω, ξανασυνυπάρχω και είναι μαγικά! Μου αρέσουν όλα πολύ. Σαν να είχα μηδενίσει και άρχισα από την αρχή. Αγάπησα το έργο, τις μουσικές, τους συναδέλφους, το θεατράκι. Ό,τι ζω και αναπνέω, αυτές τις δεκαπέντε μέρες. Πολλές φορές μέσα στην μέρα σας σκέφτομαι. Θέλω να γράψω, να σας πω για την κάθε στιγμή. Θέλω να διαβάζω τις δικές σας σκέψεις και τα νέα σας, μα σαν να μη μου φτάνει η μέρα. Λες και κάνω κάτι σοβαρό, όπως θα έλεγε και η μαμά μου. Κάποτε που δούλευα στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, έμενα στο πατρικό μου. Η μάνα, μου λέει αποβραδίς: 

-Αύριο να βάλεις μια σκούπα και να μαζέψεις το σπίτι. 
-Δεν θα προλάβω μάλλον, γιατί δεν το κάνει η Σόφη ή εσύ; 
-Α εμείς δουλεύουμε. 
-Γιατί εγώ τι κάνω βρε μαμά; 
-Ε εσύ πας δυο ώρες εκεί, χοροπηδάς καλοπερνάς κι έρχεσαι. 

Έτσι λοιπόν, χοροπηδάω, καλοπερνάω, αλλά σας σκέφτομαι κι ας μην ακούγομαι. Σας γλυκοφιλώ

Ειρήνη.

45 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!
    Και σε μας είχες πει ότι θα είμαστε "μπλογκο-οικογένεια" και σηκώθηκες κι έφυγες! Άντε, να μην τα πάρω τώρα κι εγώ σαν τον...next station Marios!!! Πολλά γλυκά φιλιά σε όοοολη την οικογένεια χαρά μου και περιμένω να γυρίσεις με το καλό και πάλι σε μας! Αυτές οι οικογένειες τελικά είναι πολύ εγωκεντρικές! Δεν ξέρω γιατί, αλλά το νιώθω ότι μας σκέφτεσαι! Χοροπήδα και καλοπέρνα, όσο σε παίρνει λέμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί; Δεν είμαστε οικογένεια; Απλώς, μετανάστευσα για λίγο! Σου έχω και καινούριο: "next station Lianokladis" :)) Πολλά γλυκά φιλιά κοριτσάρα μου! Και ναι, έχεις αλάνθαστο feeling :)))

      Διαγραφή
    2. "Μετανάστη"...πάρε ένα φιλί, τώρα που σε πέτυχα on line!!! :)))) Φιλιά πολλά και στον...."next station Lianokladis"... Αχαχα! :))

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχαααχ....Φιλάκια αγαπημένη! Ο Λιανοκλάδης θα τα λάβει αύριο, κοιμάται του καλού καιρού :)

      Διαγραφή
  2. χαχαχαχα βλέπω σ ε μεγάλη πόληψη έχει η μανούλα την δουλειά της κορούλας της!!!Ευτυχώς που έχεις γιο,γιατί δεν είμαι σίγουρη οτι δε θα τόλεγες κι εσύ καποια μέρα στην κόρη σου,αν δεν συμφωνούσες ΑΠΟΛΥΤΑ με τις επιλογές της (ακου με που σου λέω)
    Ειρηνάκι, οτι μας λείπεις είναι γεγονός και σε διαβεβαιώνω ,αλλά πρωτίστως να περνάς ε΄συ καλά και θα μας τα πεις όλα μαζί οταν βρεις χρόνο.
    Την αγάπη μου και τραγούδα και χοροπήδα όσο σου κάνει κέφι,απόλαυσέ το!!!
    Φιλάκια πολλά (όσο για την υγρασία νάξερες πόσο σε καταλαβαίνω!!! παπαριάσαμε και οι κλειδώσεις τρίζουν σνα παλιόπορτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να ήταν μόνο η μανούλα Χαρά μου; Πολύς κόσμος πιστεύει ότι ζω στης χαράς το κλαρί όταν εργάζομαι :)) Περνάω καλά το ομολογώ, αλλά και στο λίγο που ζω ανάμεσα σας περνάω εξίσου καλά! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  3. :)
    η χαρα σου ειναι διασπαρτη Ειρηνη μου!
    σε νοιωθω και χαιρομαι μαζι σου!
    παντα ετσι να εισαι ευχομαι!
    να περνας ομορφα και να δημιουργεις!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, σ΄ευχαριστώ πολύ!!! Να ΄σαι καλά γλυκιά μου! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. άστους να λένε κι εσύ ζήσε αυτό που αγαπάς!Χόρτασε τραγούδι και χορό!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως το απολαμβάνω τόσο, που έχει χώρο και για τις διαμαρτυρίες τους, αντέχω :)))) Φιλάκια πολλά Νάσια μου!

      Διαγραφή
  5. Να το χαρείς σου εύχομαι, και για την Θεσσαλονίκη μην έχεις παράπονο, σήμερα ο ήλιος μας χαμογελάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Δέσποινα μου! Ναι, σήμερα ο ήλιος μας ζέστανε, αλλά και η υγρασία υγρασία :)) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Χοροπήδα και καλοπέρνα όσο γίνεται και άσε τους υπόλοιπους να λένε!
    Αλλωστε οι μαμάδες έτσι είναι πάντα να πετάξουν την σπόντα!
    Μην δίνεις σημασία κοι΄τα να καλοπεράσεις και να ευχαριστηθείς την δουλειά σου γιατί είναι πολύ σημαντικό να το βγάζεις απο μέσα σου!
    Πολλά φιλιά!
    Μας έλειψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου σ΄ευχαριστώ πολύ! Ναι είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστιέσαι ΚΑΙ με την δουλειά σου. Ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος που χαίρομαι τόσο πολύ, γιατί είχα μεγάλη απουσία! Μου είχε λείψει, όπως μου λείπετε κι εσείς τώρα :))) Πολλά γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Κορίτσι μου να είσαι πάντα έτσι χαρούμενη και να κάνεις αυτό που αγαπάς! Αν εσύ είσαι καλά όμως θα είναι και οι άλλοι που σε αγαπούν και ας γκρινιάζουν καμιά φορά! Εγώ θα δώσω ένα φιλί σε όλους σας πάντως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλια μου γλυκιά, να είσαι καλά! Σου στέλνουμε πολλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  8. Ειρηνάκι μου πολύ συγκινητικά όλα όσα περιγράφεις , να κάνεις αυτό που σου αρέσει , έτσι να περάσεις όμορφα στις πρόβες σου μέχρι την τελική ευθεία.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου σ΄ευχαριστώ πολύ!!! Να είσαι καλά γλυκιά μου! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Μας λείπεις αφόρητα με τις απολαυστικές αναρτήσεις σου, αλλά είσαι συγχωρημένη μια και καλοπερνάς !! Κοίτα να το απολαύσεις κι αφού υπάρχει και γιαγιά μην έχεις τύψεις, όλα είναι οκ!!!!Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ΄σαι καλά Ράνια μου! Μωρέ, όλοι είναι δίπλα μου, αλλά άνθρωποι είμαστε! Δεν έχουμε πάντα, μεγάλες αντοχές, κάτω από πίεση :)) Κι εμένα το μυαλό μου, είναι συχνά πυκνά σε σας! Αλλά θα επιστρέψω σύντομα, με συνέπεια :) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Ξενιτεμένο μας! Μας μετέφερες τη μαγεία κι ας μην τα έγραψες όλα όσα νιώθεις και σκέφτεσαι!
    Χαίρομαι με τη χαρά σου και περιμένω το επόμενο post σου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Αριστάκι μου, που χαίρεσαι που χαίρομαι :))) Σε φιλώ γλυκά κοριτσάκι!

      Διαγραφή
  11. Ειρήνη μου χαίρομαι πολύ που κάνεις αυτό που αγαπάς!!!!
    Μας έλειψες, αλλά δεν πειράζει!! Αρκεί που περνάς καλά!!
    Καλή σου επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρόβα και πάμε λοιπόν! Στο θεατράκι της Μονής Λαζαριτών είπες έτσι? Με συμπεριέλαβες στις προσκλήσεις που θα ζητήσεις από το θεατρώνη να φανταστω? :) Εχω κι αυτό το θεματάκι υγείας να φροντίσω και μάλλον δεν θα μπορώ από αυριο να οδηγώ και για καμια εβδομάδα υπολογίζω να χρειάζομαι σωφερ, αλλιώς αν είχες χρόνο θα κανονιζαμε καφεδάκι πριν την πρεμιέρα! 21 δεν ξεκινάτε? Αντε γραψε κάτι παραπάνω για το εργο και το ρόλο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινάμε στις 21 στο μικρό θέατρο της Μονής Τζωρτζίνα μου. Περαστικούλια σου. Αν μπορείς να έρθεις στην πρεμιέρα, να σου έχω πρόσκληση παιδί μου! Πες με :) Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. http://theatreviewer.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3238.html
      Είναι η πρώτη δημοσίευση που βρίσκω!
      Στην πρεμιέρα δεν νομίζω να τα καταφέρω αλλά θα προτείνω στη φίλη μου τη Βασούλα που μένει κοντά και αγαπά το θέατρο να έρθουμε να δούμε την παράσταση! Τα έργα που πραγματεύονται τη μικρασιατική καταστροφή και αργότερα το ολοκαύτωμα είναι από τα αγαπημένα μου!

      Διαγραφή
  13. Να χοροπηδάς και να καλοπερνάς
    πάντα !!
    Αργείς πολύ ??????????
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Σοφία μου! Καλοπερνάω, χοροπηδάω και επιστρέφω συντόμως :)) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Σιγά παιδί μου, τι χοροπηδάς, ενοχλούνται οι αποκάτω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχααααχ οι αποκάτω, εδώ στη Σαλονίκη, είναι πιο φασαριόζοι!!!

      Διαγραφή
  15. Ειρήνη είσαι ευλογημένη που κάνεις κάτι που αγαπάς!!! Συνέχισε λοιπόν εσύ να χοροπηδάς και να καλοπερνάς (όπως νομιζουν) και μην σε νοιάζει τίποτα:).
    Θα είμαστε εδώ να σε περιμένουμε!!!
    Και αν κατέβει η παράσταση Αθήνα να μας ενημερώσεις ε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα μου! Στην Αθήνα θα κατέβω, χωρίς την παράσταση :)) Αν προκύψει νέα, θα ειδοποιήσω. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Εχετε ηδη ξεκινησει οποτε ευχομαι να πηγαινουν ολα καλα με την παρασταση κι εσυ να περνας ομορφα με τους δικους σου!

    Καλη βδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα Εύη μου! Έχουμε ξεκινήσει και η παράσταση πάει καλά! Δόξα τω θεώ και εντός σπιτιού μια χαρά :)) Σ΄ευχαριστώ και σε φιλώ!

      Διαγραφή
  17. Χαίρομαι να σε ακούω χαρούμενη! Στεναχωριέμαι που δε μπορώ να έρθω να σε δώ... Να περνάς καλά, απόλαυσέ το μέχρι τέλους!! Φιλιά πολλά Ειρήνη μου γλυκιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, μπισκοτάκι μου! Που ξέρεις, μπορεί να ιδωθούμε κάποτε :)) Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  18. Τελικά μου φαίνεται μας έχει αγγίξει η άνοιξη και απέχουμε όλες λίγο πολύ από τη γειτονιά! Χαίρομαι για σένα που χοροπηδάς πηγαίνοντας στη δουλειά. Χαίρομαι για σένα γιατί κάνεις αυτό που αγαπάς. Φαντάζομαι παίζεις και απίθανα.
    Πότε επιστρέφεις? Μήπως θα είσαι Αθήνα για τις Ψηφιακές γειτονιές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου! Θα επιστρέψω, Αθήνα, δυο εβδομάδες μετά το Πάσχα. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Χαχαχαχα α ωστε ετσι κανεις ε; Χοροπηδάς και καλοπερνας ε; Λατρεμενη Θεσσαλονικη, εζησα πέντε απο τα καλυτερα χρονια της ζωης μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Γεωργία μου, έτσι κάνω η παρδαλή :)))) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Πολύ μου άρεσε η άποψη της μητέρας σου για την δουλειά σου !!! αν μη τι άλλο θα είναι ευτυχισμένη που η κόρη της έχει μια τόσο χαρούμενη εργασία... συνέχισε να χοροπηδάς και να καλοπερνάς......
    οντας θεσσαλονικιά ...πολύ μου έλειψε αυτή η υγρασία και η ομιχλη και τα συναφή της φτωχομάνας θεσσαλονίκης.
    Φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαρία! Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη και έζησα χρόνια εδώ, μα η υγρασία της ποτέ δεν μου έλειψε :)) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Με συγκίνησες με όσα περιγράφεις! Χαχα ναι η υγρασία της Θεσσαλονίκης είναι κάτι που αντιμετώπισα και εγώ σαν φοιτητής εκεί και μπορεί η πόλη να μου λείπει αλλα αυτό καθόλου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Νίκο! Χαίρομαι που συγκινήθηκες :)) Συμφωνούμε απόλυτα για την Σαλονίκη!

      Διαγραφή